Mi smo zahtjev za izdavanje znaka pristupačnosti, rješenje o invalidnosti (od HZMO) , fotografiju 3x4 + taksa 70kn predali u Gradsko poglavarstvo (Zagreb). Vještačenje HZMO djeca ne plaćaju (barem u Zg

), samo odrasli.
Nakon tjedan dana došlo je rješenje o znaku pristupačnosti i blokić sa znakom pristupačnosti kojeg možeš staviti u bilo koje vozilo dok se inv. osoba vozi u njemu + velika naljepnica.
Auto preneseš na dijete tako da:
1. kupiš u knjižari gotovi formular o darivanju vozila, darovni ugovor za vozila, tak nekak.
2.Ovjeriš taj dokument kod javnog bilježnika (platiš oko 50kn za jedan potpis),
3.to odneseš na Poreznu upravu kako bi ovjerili da je prijenos auta oslobođen poreza na promet motornih vozila (na šalteru za prijavu poreza za motorna vozila)
4.to odneseš na policiju i izdaju ti novu prometnu na ime djeteta (treba ti stara prometna, knjižica vozila i ugovori o darivanju vozila, uzmi i djetetove dokumente rodni list i sl)
Kad je auto prenesen na dijete može biti i oslobođen naplate cestarine.
Kopiraj sva ta rješenja o inv. i znaku pristupačnosti, knjiž. vozila, prometnu i odnesi u Min. prometa na Prisavlju, predaj u pisarnicu tj urudžbeni skupa sa pismenim zahtjevom za oslobođenjem naplate cestarina. Koliko se sjećam isto se plaća taksa 70kn. Mislim da bi to i poštom mogla poslati, nazovi njihovu pravnu službu, oni su bili jako ljubazni.
Ministarstvo šalje unutar 2 tjedna Rješenje o oslobađanju od naplate cestarina (mi dobili odmah na tatine plave oči).
Sa slikom djeteta 3x4 i rješenjem Ministarstva odeš u Hrvatske autoceste, tj na najbližu naplatnu postaju i tamo ti odmah naprave SMART karticu.
http://www.hac.hr/?task=ces&stask=19Kod registracije vozila u stanici za teh. pregled dobiješ i malu naljepnicu za označavanje vozila.
CSS nema veze sa prijenosom auta na dijete, samo ako prodaješ auto, njih obavijestiš i njihova komisija se sastane i donese nekakvo odobrenje o prodaji auta. S tim odobrenjem se mora ići kod bilježnika ako prodajete auto. Daljnji postupak je kao i kod svake prodaje auta.
Auto smo prenijeli na dijete u 7.mj ove godine, još ga nismo prodali
Nadam se da sam pomogla.