Sada je: 12 kol 2026, 04:31.
Moderator/ica: nadicab

:
. znam i jednu mladu zenu koja ima sina nasih godina. zena je ko manekenka; kad sam je prvi puta vidjela upravo sam pomislila kako je lijepa. zivi, radi, sve normalno. 

i od mene. Želim vam da što prije uđete u rutinu i da se nosite s bolešću najbolje moguće.

. Dijabetes je sve vise i vise pritsutan i jednog dana ce postati nasa svakodnevnica. Moj otac je dijabeticar ali tipa 2, ne znam nikoga od mladjih osoba, pa ti ne mogu prenijeti njihovo iskustvo. Sto se njega tice, i dan danas ima problema sa secerom, jer se bas ni ne pazi, trudi se da se sto zdravije hrani, da jede sto cesce u manjim obrocima, redovno uzima insulin. On je inace dijabetes dobio poslije jedne duge dijete koju je drzao u cilju da bi smrsao.

azleja je napisao/la:Ne znam da li ce tvom sinu trebati insulin, nadam se da nece...

Nakon prvog soka sigurna sam da cete se dobro snaci. Sjecam se da je prije par godina od kume necak bio u Klaicevoj (isto s dijagnozom DB1) i tada su imali nekoliko slikovnica za maloga (imao je nekih 4 godina) pa se kroz te slikovnice ucilo sto je DB1 i kako se dijete mora paziti. Sjecam se da je to bilo jako zgodna stvar, mozda bi takve slikovnice/pricice pomogle i Vasoj kceri da razumije bolje zasto je brat u bolnici...
Sve ce biti ok!

i nemojte se puno sekirati ... znam da je to veliki sok za sve, ali morat cete nauciti kako zivjeti s tim ...pocetak je uvijek najtezi ..ne brinite sve ce biti oke
.
, sad malo odahnite, puuuno se mazite i setajte i bit ce lakse 

i vjerujem da ce to sve biti dobro i da cete lako uci u ritam.

. bit ce to dobro. mora biti 

i jedna inf - u os je normalno išao dječak s dijabetesom u vrtić,( jedan konkretno kojeg znam, a sigurno ih ima više) prilagođena mu je prehrana, nosio je aparatić za mjerenje uvijek..krenuo je s tri i pol, 4 god u vrtić. to stvarno ne bi smio biti nikakav problem 
Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.