evo nam proslogodisnjeg
sezonska kuharica - PROLJECE! (2008.)

Sada je: 29 tra 2026, 12:59.

mamashnita od noje je napisao/la:meni su najfinije skuhane, narezane, pomijesane s narezanim tvrdo kuhanim jajima, sol, biber, maslinovo ulje, acceto balsamico.

tnx, odlično zvuči!!

mrava je napisao/la:To moja baka izvrsno radi!
Varivo od mladog graška
Na malo masnoće popržiš nasjeckani luk. Kad omekša dodaš malo vode, u to staviš mladi grašak u ljusci, mladi krumpir na kocke narezan i kolutove mlade mrkve, peršinov list. Staviš malo mlj. crvene paprike (ako voliš), sol, biber, ide uz to i kopar (po mogućnosti svježi). Pred kraj dodaš razmućeno brašno s malo vode i kiselog vrhnja.

Jel netko sprema bob, imam na vrtu mladog...To moja sveki radi kao varivo, ali nije mi fino..ona ceka da otvrdne, pa je bljak.

Dakle: prodinstala sam crveni luk, dodala narezane cikle, mrkve i krumpira, prodinstala, dodala vode, soli i papra. pri kraju malo jabučnog octa. smikasala i uz to poslužila stari kruh narezan na kockice i prepržen na tavici. pre, prefino

tikvice s tjesteninom - (solea)
na malo ulja stavim sitno sjeckani luk, posolim i pustim da se zastakli. dodam ribane (neguljene!) tikvice i uz mijesanje dinstam dok one ne smeksaju. pospem s dosta svjeze mljevenog papra i prelijem vrhnjem za kuhanje (dukatovim).
u drugoj posudi skuham tjesteninu, procjedim ju i dodam umaku od tikvica. izmijesam, iskljucim, pospem sitno sjeckanim persinovim listom (ili vlascem) i parmezanom.
mmmmm
e da, a ponekad tikvicama, dok se dinstaju, dodam i sampinjone
najdraza tjestenina uz to su masnice ili bavette.

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.