Sada je: 08 kol 2026, 20:53.

kupovina namještaja

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

kupovina namještaja

PostPostao/la Ciara » 23 tra 2009, 23:40

dakle ovako trebam preporuke barem za dućane :)

eto spremamo se opremiti tavanaski stan
danas sam dobila letak od lesnine i sva pod dojmom odvukla mm-a tamo kad ono razočaranje
stvari sa letka nisu uopće imali a cijene su im u nebesima, npr. kuhinje po 52.000,00 kn ajde ima i jedna za 1000 kn i neke sredine po 30.000,00 kn i to je to
gledam sad na netu katalog od emmezete i po katalogu bi ja već namjestila stan al sve si mislim kad dođem tamo da ću se opet razočarati
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: kupovina namještaja

PostPostao/la tanjabb » 24 tra 2009, 00:05

Ne znam sta vam sve treba od namjestaja.
Solidum, Velesajam paviljon 12...
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Henrietta » 24 tra 2009, 00:08

Ciara, nađi na netu što ti se sviđa i daj raditi po mjeri.
K: Kada svi mi budemo veliki, tko će onda biti mali?
K: Molim odrezano, a ne narezano!
K: Volim te preko kaktusa!
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ciara » 24 tra 2009, 08:35

Henritta znaš nekog dobrog majstora npr. za kuhinje?
ja bi ešto ovako sa šankom
http://www.emmezeta.hr/repository/image ... _large.jpg
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 24 tra 2009, 08:38

lijepa je.
mi smo premišljali i kalkulirali oko kuhinje i na kraju kupili DanKuchen.
http://www.dan.com.hr/katalozi/vivere/vivere.html
one stvarno nisu preskupe, a kvalitetne su.
U emezetti meni sve nekako klimavo, ko i u Mandiju :oops:
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Ciara » 24 tra 2009, 08:42

krumpirić krasne su , gdje ih ima?
kakve su okvirno cijene za neku osnovnu kompoziciju ?

ma i meni sve ovo što nađem po netu izgleda super a dođem u dućan i ne mogu vjerovati
da je to ista kuhinja :shock:
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 24 tra 2009, 08:49

naša je JAKO JAKO kvalitetna.
ima ih u kiki i mislim da ima u lesnini, ALI najbolje i najpovoljnije je u Škorpikovoj, u njihovom dućanu, križanje Škorpikova-Samoborska.
hm, to ti sve ovisi. Mi smo platili 22 000kn.
Kuhinja je velika, duga je 4m, većina donjih elemenata je izvlačna, kut je izvlačni, kuhinja je podignuta(oboje smo visoki), ploča je šira od "normale"...nisu jeftine, a nisu ni skupe, nekako meni su bile TAMAN odnosa cijena/kvaliteta.
Najljepše kuhinje su mi definitivno haecker, divne, nisu mi prekenjavanje ko Scavollini, nego prave švapske...:
http://www.haecker-kuechen.de/
prepredivne, al skupe. naše dimenzije bi nas došla 70ak t kn.
ko ima love, ja sekundu nebi mislila...
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Ciara » 24 tra 2009, 08:56

mm planira ;) da će ga kuhinja koštati nekih 15 t kn
sad neznam dal je mislio sa aparatima ili ne, još nemam točne dimenzije, jer nije još krov na mjestu :roll: ti majstori :bonk
al nekih 2,5 m i šank na kojem bi bio sudoper
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 24 tra 2009, 09:01

za to u dankuchena moš kupit samo kuhinju, taman negdje, možda za malo manje, ovisi šta stavljaš u nju...
nas su aparati došli cca 15500, nismo pretjerivali, sve su relativno povoljni, al dovoljno dobri aparati(neko plati sami špaker 15000), daklem sudoper i špina (blanco) friđ( beko), suđilo (beko),napa(excello, samostojeća, staklena) ,peć(gorenje, ventilatorska), staklokeramička plinska ploča(gorenje), MW (beko) i multipraktik (philips). To sve skupa 15 500k kn.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la mamaDEA » 24 tra 2009, 09:08

ciara, teško da će te kuhinja ispasti 15.000 kn. ja sam svoju radila prije 2 god i platila ju 14 000 kod jednog od skupljih majstora tu u sk, naravno bez aparata. oni su me došli još toliko.
inače, meni je u kući sve osim spavaće sobe, po mjeri rađen namještaj
mamaDEA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Henrietta » 24 tra 2009, 09:20

Ciara, šaljem ti na pm svoju pa ako ti je ok poslat ću ti tko je radio. Koštala je nekih 13000 kn bez aparata naravno.
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mimi321 » 24 tra 2009, 09:21

Mogu ti preporuciti ovog stolara
http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2009,3,7,,154938.jl
ako te zanima saljem kontakt
C. skorpion 2007.
D. vaga 2002
mimi321
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Lena » 25 tra 2009, 14:37

Ciara je napisao/la:Henritta znaš nekog dobrog majstora npr. za kuhinje?
ja bi ešto ovako sa šankom
http://www.emmezeta.hr/repository/image ... _large.jpg

ja vjerujem da dosta tvojih prijateljica/poznanica ima napravljene kuhinje kod privatnih stolara. moj prijedlog je da pogledaš izradu tih kuhinja (zanemari dezene i ručkice jer to je stvar ukusa kupaca, a ne sposobnosti majstora), pokupiš brojeve telefona onih s kojima si zadovoljna i tražiš ponude. uz malu napomenu, kad tražiš ponudu, onda traži da svi ponuđači imaju iste materijale. Iveral je danas manje-više jednake kvalitete kod svih (i u većini slučajeva je puno kvalitetniji od iverala koji se nalaze u kuhinjama po dućanima namještaja), no okovi se mogu razlikovati kako cijenom, tako i kvalitetom.
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ciara » 25 tra 2009, 14:43

nijedna nema napravljenu, sve kupljene gotove,
jedino jedna ima kupljenu po elementima
idem danas vidjeti u još jedan dućan, tamo mi se sviđa jedna pa ću je poslikati
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Henrietta » 25 tra 2009, 16:12

Lena :dada KAd vidim te namještaje po salonima :strah, osim onoga što ima cijenu van svake pameti, - gotovo ništa ne vrijedi. Puno ljudi se boji raditi po mjeri ali ako ideš kod nekog provjerenog majstora ne možeš fulati.
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 25 tra 2009, 16:15

Henrietta je napisao/la:Lena :dada KAd vidim te namještaje po salonima :strah, osim onoga što ima cijenu van svake pameti, - gotovo ništa ne vrijedi. Puno ljudi se boji raditi po mjeri ali ako ideš kod nekog provjerenog majstora ne možeš fulati.

neznam, ja nikad nisam vidila rađenu kuhinju, a da je kvalitete ko naša :dunno
tako da je to relativno.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Henrietta » 25 tra 2009, 16:38

krumpirić - varaš se, jako. ovo gdje sam ja radila tip ima firmu i radi za lesninu a cijena kod njega je barem za 30% jeftinija. Ja ne govorim o kuhinjama ispod 10 000 kn da se razumijemo ... ali za neke pristojne novce je bolje raditi nego kupovati gotovo (čak i da mislim dati 50000 kn za kuhinju opet bi je radila) i ono najljepše kad ti netko radi privatno možeš dati mašti na volju a da te ne košta puno i previše i da ti ne naplati svaki milimetar lajsne.
Moja kuhinja ima plinske podizaće na ormarićima, abs u ladicama, kvalitetnu obradu.... a izgleda onako kako smo mi nacrtali.
Kutnu garnituru flori smo kupili isto kod njega a proizvodi se u Brodu - platili smo za gotovinu 7800 kn (na rate je bila 9000) dok je ista u lesnini na akciji bila 11900 kn.

fulala sam zanimanje :/
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lena » 25 tra 2009, 21:37

Krumpirić je napisao/la:
Henrietta je napisao/la:Lena :dada KAd vidim te namještaje po salonima :strah, osim onoga što ima cijenu van svake pameti, - gotovo ništa ne vrijedi. Puno ljudi se boji raditi po mjeri ali ako ideš kod nekog provjerenog majstora ne možeš fulati.

neznam, ja nikad nisam vidila rađenu kuhinju, a da je kvalitete ko naša :dunno
tako da je to relativno.

onda si vidjela nekvalitetno izrađene kuhinje. ja sam se pak nagledala toliko loše izrađenih gotovih kuhinja koliko i kuhinja rađenih po mjeri. da ne pričam da je kvaliteta drvnog materijala kod gotovih kuhinja kod velike većine prizvođača daleko nekvalitetnija od drvnog materijala većine drvnih centara u ZG i okolici. Svi stolari manje više danas rade s Kaindlom, Funderom, Eggerom itd. Stoga je samo stvar pedantnosti i volje majstora kako će kuhinja kvalitetno biti izrađena.
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ciara » 25 tra 2009, 21:45

cure a da malo ne pretjerujete?

ja sam danas gledala kuhinje u jednom salonu, gotove i izgledaju predivno
i kako sam ja to gledala dođe do mene prodavač i kaže da ako želim oni dođu kod mene doma i naprave mi je po mjeri
i sad ko to nezna da rade po mjeri trebao bi misliti da ove u salonu ne valjaju?

i iskreno jedna mi se sviđa izložena, osnovna kompozicija + šank za 12 000,00 kn

a da ne kažem da moja teta ima naručenu kuhinju za koju ja nebi dala ni tisuću kuna
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lena » 25 tra 2009, 21:51

Ciara je napisao/la:cure a da malo ne pretjerujete?

ja sam danas gledala kuhinje u jednom salonu, gotove i izgledaju predivno
i kako sam ja to gledala dođe do mene prodavač i kaže da ako želim oni dođu kod mene doma i naprave mi je po mjeri
i sad ko to nezna da rade po mjeri trebao bi misliti da ove u salonu ne valjaju?

mislim da si malo fulala bit s ovom izradom po mjeri. ja vjerujem da je i od Krumpirić kuhinja izrađena po mjeri.
U krajnjem slučaju, zašto ne bi kupila i "gotovu" kuhinju ako ti se sviđa? :dunno
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Barbi » 25 tra 2009, 22:56

Pa svaka kuhinja se zapravo radi po mjeri prostora. :dunno U salonu su izlozbeni primjerci pojedinih modela kuhinja, kada ti izaberes koja ti se dizajnom svidja prije nego je narucis dodju ti doma izmjeriti prostor i sloziti elemente u skladu s prostorom i tvojim idejama gdje sto treba biti. O tome ovisi i konacna cijena, naravno. Stvar je samo u tome sto "gotove" kuhinje imaju odredjene standardne dimenzije pojedinih elemenata i nekad se u prostoru ne moze iskoristiti svaki centimetar, to je po meni jedina prednost izrade kuhinje kod stolara sto mjere mogu biti potpuno prilagodjene prostoru.

Mi imamo Atta talijansku kuhinju, vec je 10 godina stara a izgleda jednako kao i prvog dana tako da mogu zaista sa velikom uvjerljivoscu tvrditi da je zbilja kvalitetna. Kupili smo je u tvrtki M&M design, tad je bila u Dubravi, sada je u Centru Kaptol. Prije 10 godina kostala je cca 30 tis kn sa aparatima, bez frizidera.
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la eli » 25 tra 2009, 23:00

onda si vidjela nekvalitetno izrađene kuhinje. ja sam se pak nagledala toliko loše izrađenih gotovih kuhinja koliko i kuhinja rađenih po mjeri.

pusti priču. ako ideš kod majstora koji iza sebe nema neku tvornicu, rizik je veći. isplati se ako si sigurna da baš taj ima zlatne ruke.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Henrietta » 26 tra 2009, 08:10

eli je napisao/la:
onda si vidjela nekvalitetno izrađene kuhinje. ja sam se pak nagledala toliko loše izrađenih gotovih kuhinja koliko i kuhinja rađenih po mjeri.

pusti priču. ako ideš kod majstora koji iza sebe nema neku tvornicu, rizik je veći. isplati se ako si sigurna da baš taj ima zlatne ruke.

:dunno pa to smo i mi napisale - provjerenog i kvalitetnog.... prije svega treba žena znati što želi 100% funkcionalno ili ima dovoljno prostora da ne mora sve biti na milimetar?? Svatko piše iz svog kuta gledanja...
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 26 tra 2009, 09:21

pa henrietta, i u salonu ti naprave kuhinju "po mjeri" i da je "svaki mm iskorišten", samo od gotovih elemenata, kojih ima milijardu različitih :dunno
ja sam tražila po hrpi poznatih ZG majstora. Tipa duplići i ini. A naša je i dalje čvršća i ima 10g garancije :dunno
A cijena je li-la. Ja ipak pričam o veeelikoj kuhinji koja dolje ima sve izvlačno i izvlačni kut i slične stvari...
Ma, sve ovisi o ukusu, naravno.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Ciara » 26 tra 2009, 09:36

evo slike su lošije poslikala sam mobom iz kataloga
slika
slika

na šanku nema ništa , samo ladičari i ormarići

pošto ja nemam još ni odvoda ni struje mogu se prilagoditi kuhinji
a inače mi je oni i pstave i dođu prije i daju mi par verzija koje bi mi odgovarale
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 26 tra 2009, 09:48

ja ne volim te "šah" kombinacije boja, klasičar sam :lol ...al lijep mi je šank, meni je baš krivo što kod nas šank ne stane nikako.
moja je slična bojom, a i izgledom, ovoj na devetoj stranici ovdje http://www.dan.com.hr/katalozi/luxdan/index.html
mislim na elemente, jer nije baš OVOLIKA :lol i nemamo šank, imamo ravnu kuhinju s malim L dijelom.

uglavnom, u ovom salonu dodješ s mjerama i točkama točno di ti je izvod nape, voda i struja. Ako struja nije pomična ( a jest, naravno).
i otprilike IDEJOM. Ja sam odabrala da želim većinu dubokih ladica, da želim iskoristit kut za posudje-znači ide ovakav http://www.studiokuhinja-dankuchen.com/ ... e_mans.jpg, na njemu stoji 10ak velikih teča, zdjele, pladnjevi, poklopci...
i da ne želim prekrcanu nego elegantnu kuhinju...dolje je, ko što se vidi na onoj slici, bolja svjetlog lješnjaka, gore je bijeli medijapan....

ostalo je ukomponirao dizajner tamo, zajedno sa mnom i mm-om.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Krumpirić » 26 tra 2009, 09:51

ima naravno ono zatvaranje da se vrata ne zalupe, kako li se zove :mrgreen:
ima dolje u podu skrivene ladice...i tako još poneke sitnice.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Ciara » 26 tra 2009, 10:14

krumpirić ja pa sam u zadnje vrijeme opsjednuta tim šahovskim pločama :lol
ovako nam izgleda neki trenutmi nacrt
sve skupa je 9,5 m x 10,5 m + natkrivena terasa 5x2 m
znači ovo sve otvoreno (kuhinja, blagovaona i dnevna soba) bi morale biti u najviše tri boje
slika

da napomenem da mi se ne sviđa ulaz u kupaonicu i da ćemo to morati riješiti :protest
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Henrietta » 26 tra 2009, 10:53

Ciara, meni su te dvije boje ok ali iskreno puno bolje bi mi izgledalo da su dole tamni elementi a gore svjetli a korpusi kontra. ne bi bilo dosadno a i više nekako vječno :dunno Naravno napravi kako misliš da će vama biti najbolje. :mah
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 26 tra 2009, 10:54

i meni se svidja ovako kako henrietta piše, dolje tamni, gore svjetli.
Krumpirić
Cobra 11

Sljedeća

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.