Sada je: 12 kol 2026, 21:40.
Moderator/ica: nadicab

mamashnita od noje je napisao/la:samo sto cemo si od sada malo promijeniti zivot. na bolje.

, mada sam cesto vidala tvoje postove na gp i mislila da mozda spadate po nekom pitanju k nama..

, imaš divnog sina
(a i odlične traperice 
meni je trebalo dvije godine da ga naucim prihvacati takvim kakav je. i da ga prestanem mijenjati, a pocnem mijenjati sebe.
mm se tek sada tome uci.
mamashnita od noje je napisao/la:hvala cure, ali ajde me pliiiz samo nemojte tjesiti, sazaljevati i sl.
moj smrdo je isto ono prekrasno dijete kakvo je bio i prije
nista se nije promijenilo![]()
samo sto cemo si od sada malo promijeniti zivot. na bolje.
za stav

mamashnita od noje je napisao/la:jap, govori i slaze recenice.![]()
zapravo, ne prestaje govoriti
vokabular mu je izuzetno velik, recenicna konstrukcija po meni steka i nije dovoljno dobra za dob, a mm se ne slaze sa mnom oko toga, recimo.

elizabeta je napisao/la:mamashnita od noje je napisao/la:hvala cure, ali ajde me pliiiz samo nemojte tjesiti, sazaljevati i sl.
moj smrdo je isto ono prekrasno dijete kakvo je bio i prije
nista se nije promijenilo![]()
samo sto cemo si od sada malo promijeniti zivot. na bolje.
za stav
shnita - nije prekasno, i dobro je da je na granici (on lijepo govori? slaže rečenice?) jer je u startu u prednosti. U odnosu na autističnu djecu koja su bila "duboko u dijagnozi" u to doba.
Vjeruj mi, ima djece koja nisu znala ni riječ, u Noinoj dobi, ma nisu znali ni gdje su ni šta su im cipele...niti su doživljavali roditelje...a eto, mic po mic, kroz rad i trud, i puno ljubavi, za nekoliko godina su postigli toliki napredak da se razgovara o njihovom odlasku iz centra za autizam i integraciji u redovnu školu.
Niko ne zna kod autizma kako će se razvijati, ali eto, dobro je znati, da naglih skokova u pozitivnom smislu itekako ima...što ranija spoznaja, veća mogućnost za taj skok.
Autizam je preširok spektar, i nije bolest, nego - stanje. To uvijek treba imati na umu.
Posebnost u regularnom ili u autističnom spektru...jesu li doista potrebne "ladice"?
Ja mislim da nisu.
Svako dijete je posebno i jedinstveno. I treba nas. I mi njega.
U koju god ladicu neki drugi svrstavali našu djecu, ono zaista jedino bitno, je to da su oni SRETNI.
Znam da ti ovo sve znaš, al eto, nek se nađe. I zbog svih nas, i zbog nekih koji još ne znaju, mislim da vrijedi pisati i misliti pozitivno.
Bezbroj puta smo se svi uvjerili u to.
. 

drago mi je da si poduzela korake da dobiješ pomoć od ovog našeg sustava kako bi ga dobila donekle unutar šprance koja se od svih nas traži, a za koju još ne znam da li je toliko poželjna 

, čuvaj i ljubi svog sina 
i moram zapamtiti da mama uvijek najbolje zna
.

Noi i tebi.....ako ti treba razgovor, savjet kuda ili kako ili checkiranje Noe javi.... 

cudo jedno, divim ti se, ne znam jel bih ja to mogla, ne tako brzo
jos mi nepoznanica
Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.