Sada je: 31 srp 2026, 21:52.

NOVA PRVA mrkvica - topic za POCETNIKE

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: NOVA PRVA mrkvica - topic za POCETNIKE

PostPostao/la barboza2 » 21 tra 2009, 12:34

ja nisam kuhala i bolje su jeli izmiksanu stapnim nego naribanu. znam da neki kuhaju. probaj pa ces vidjeti. ne mozes mu naskoditi. ako ne probas neces znati :)
Nothing is perfect. I am nothing.
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la morisela » 21 tra 2009, 13:17

Barboza, thanks na odgovoru :)
Nije mi jasno zasto ga od rize smetaju mrvice, a ostalu hranu isto samo druckam vilicom i to prolazi!?
Jos nisam odlucila sto da mu danas dam. Mozda najbolje jedno, ili samo rizu (sa stapnim) ili samo kruskicu ili jabuku da vidim reakciju. Stolica je ok danas bila.

Sto se tice kuhanja jabuke, jednom sam skuhala i nije mu se nikako svidjela, dok sirovu fino pojede.
Vito 26.09.2008
Egon 26.04.2011
morisela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Rony » 21 tra 2009, 16:02

Nerica je napisao/la:eto danas smo jeli jabukicu. nabavila jabuke. e sad ja sam ju fino izribala onako svježu. dal sam ju ipak terbala skuhati? neki daju kuhanu? nije mu se baš jako dopala. nekako je bolja mrkvica.

nas dvije isto dajemo :lol prvo mrkvica, sad jabukica, izgleda da imaju i isti ukus jabukica je malo kisekastija...
šta ćeš nakon toga?
Rony
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la snowwhite » 21 tra 2009, 21:24

Ja sam skuzila da maks puno bolje jede toplo pa sam mu sad malo kuhala krusku. Popapa ko veliki a i stolica je :5 :mrgreen:
Sad je jeo 3 dana kruske i vise ih nemam doma pa cemo sutra nesto drugo. Bojim se ponoviti mrkvu jer od nje sirocek jaako tesko kaka. Mozda probamo palentu. Budem vidla...
On vise manje sve fino papa ali mlijeko poslije i dalje jede ko da nije nis pojeo. :)
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Nerica » 22 tra 2009, 20:04

rony bravo. :zivili ja slijedim snow. barbaroza hvala draga. evo danas smo jeli kuhanu jabukicu na pari i fino ju usitnila sa štapnim i pojeo je baš ok. sutra još jabuka. jel griješim što dajem svaku namirnicu 3 dana? kupila sam proso u bio i bio umjesto alnaturin jer mi je bio tad bio bliže. preksutra ću proso. kako se on sprema. onda bi njega 3 dana pa bi kombinirala proso s jabukom il s mrkvom, il jabuku i mrkvu pa onda nešto novo. jel mogu u proso svog mlijeka staviti? bože ja se osjećam ko potpuna tuka koliko davim. :dunno
jel se ta palentica isto kuha ko i za nas samo rijeđe. s vodom. ja imam neku instant verziju palente.
e jučer je kakao konačno i našla sam mrkvu što je dobro. i danas. izgled stolice se promjenio. sad je nekako smrdljivije ( mislila sam da će mi trepavice otpasti :mrgreen: ) i pastasto. jel to ok?
slika

Matej 25.10.2008 - ljubav mamina ponajveća
Nerica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la barboza2 » 23 tra 2009, 08:20

nis ne grijesis. ja sam nekako bila malo hrabrija sto se tice dohrane pa nisam recimo davala proso sam nego sam ga odmah dala s jabukom koju su vec bili savladali.
ja proso stavim u kljucalu vodu bit ce ti dosta 1 žlica za pocetak, cak i manje, jer on nabubri, i vrlo brzo ti je gotov, onako sav se rascvjeta i bude mekan, nekih mozda 10-ak min. ja sam ga onda skupa s vocem jos stapnim, a sad vec ga ostavim takvog kakav jest da se malo navikavaju. mozes stavit svog mljieka al ako ga radis s jabukom onda je ona dovoljno socna da ispadne kasasto.
palentu sam ja kuhala na vodi da bude dosta gusto i onda razrijedila s ad, ne znam kako je s izdojenim, kazu da ono jako razvodni pogotovo rizine pahuljice.kako je s palentom ne znam.
u principu ne trebas toliko panicariti. sve ces vrlo brzo skuziti i sama... ja recimo kad klincadija navecer pozaspe na miru si napravim plan za sutra, sto ce tko jesti, i kad isplaniram, konzultiram forum i ostalo, sutradan nema panike. :mrgreen:
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Nerica » 23 tra 2009, 10:04

ma baš si srce znaš. sutra je proseko na meniju. stavit ću svog mlijeka jer ga ima tona u škrinji. još će mi datumi otići. jedino mi muka što sam ja pune padelice mljeka smrzavala ono ima i po 160 ml. to mi je puno za odlediti a on jedede jako malo za sad. baš sam gledala u tom Bio i Bio dučkasu koje sve žitarice imaju. pa ja živim u totalnom neznanju.sve budemo to probali.
slika

Matej 25.10.2008 - ljubav mamina ponajveća
Nerica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Marin » 23 tra 2009, 11:49

Evo nas od doc. noćas je imala zelenu kakicu i to baš ko trava. prepala sam se i otišla doc. dobili smo prolife i bananu za papati. Ina???? kaj s tom bananom, mogu joj dati?
a ondsa sam razmišljala i zaključila da sam jela juhu od koprive - moža biti od toga tak zeleno? uglavnom, imamo 7770g i 66cm. ja super zadovoljna :) :zekohop ako se do subote ne popravi idemo dati stolicu na analizu. ova nam je noć bila mirnija. izgleda da si je žemska navukla mlijeka i da smo sad opet mirne glede papanja. ko zna, možda se sad i kakica popravi. počela je i cicati s normalni razmacima sad, nije više prištekana non stop. cice su opet pune :)
glede prosa - ja ga kuham 5min i pustim da bubri 10min i izmiksam. i meni bude kašasto. ako je gusto razvodnim sa svojim mlijekom u kašicu.
snow - jabuka može i kuhana i sirova, ali pripazi na higijenu kod pripreme sirove.
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la barboza2 » 23 tra 2009, 11:59

ja mislim da moze biti od zeleni koju ti jedes. to se i nama dogadjalo kad bi ja jela blitvu, jako ju volim pa sam je znala jesti i po nekoliko dana
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la danijela81 » 23 tra 2009, 12:47

evo i nas ovdje!
malo uranili, al imamo svoje razloge.

papali danas jabuku, malo sam ju stavila u vodu i zakipila minuticu da nije kisela. prvu zlicu je progutao, mislim da nesvjesno. drugu isto, ali se namrstio, imao je facu kao da ce sve ispovracat. trecu i cetvrtu je ispljunuo tako da je islo na sve strane, a na petu vise nije htio ni zinut :mrgreen:
a ja nadobudna napravila cijelu jabuku, ostala mi skoro puno zdjelica

sutra cu mu probat dat sirovu, da vidim kak ce mu se svidjet.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la snowwhite » 23 tra 2009, 18:00

mi isto trenutno palentu i super mu ide. baš fino mljacka :)
skuham ju malo rijeđu i još dodam malo ad. i meni je fino :lol
nego htejla sam pitati iskusne mame o tom mlijeku poslije krutog obroka. dakle ja nekih pola sata poslije napravim bočicu normalne količine. to nam je sada 180ml. i on iako pojede dosta kašice pojede i cijelu bočicu mlijeka. nekad ostavi malo ali fakat malo oko 50ml a nekad ni to. i onda mu je naravno previše pa bljucka. da mu ja na svoju ruku smanjim kad vidim da je dobro pojeo ili da pustim pa će on već smanjiti??
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la LiKmama » 23 tra 2009, 18:43

ja sam svojima uvijek ostavljala na izbor koliko ce popiti, ali ako je tvoj sklon prezderavanju, onda probaj ti procijeniti.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Gabrić » 24 tra 2009, 14:49

Mi papamo rižu, palentu, mrkvu, jabuku i krušku. Za sad nije bilo većih problema, osim što sam isprobala sve vrste miksera i s nijednim ne mogu bez muke usitniti to malo hrane što mu pripremam. Na to mi ode najviše vremena. Ima li tko kakav savjet? :/
Sad razmišljam o uvođenju tikvica i korabice. Zna li netko koliko se smije dugo čuvati korabica? Mi ju baš ne volimo jesti.
slikaslika
Gabrić
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Gabrić » 24 tra 2009, 16:08

Još sam se sjetila nečeg! Mama mi je rekla da iz banane treba odstraniti koštice iz sredine jer one napuhuju. Da li je to stvarno potrebno? Da li se onda vade i iz tikvica? :conf
slikaslika
Gabrić
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la snowwhite » 24 tra 2009, 17:01

jesam li ja luda ili što, nikad u banani vidla koštice :conf :conf
korabica ti može stajati u frižideru sigurno tjedan dana a možda i duže.

ja sve usitnjavam sjeckalicom slična ovoj samo je moja stariji model
http://www.prodaja-ponuda.com/slike/male/Sjeckalica%20Moulinex%20DJ2000.jpg
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la danijela81 » 24 tra 2009, 18:53

ja imam ovo
http://www.shoppingcomparison.co.uk/che ... r-2000.htm

kad sam dobila na poklon, razmisljala sam sto bi ja s tim i dugo nije bio u upotrebi. sad sam skuzila da je genijalan!
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Rony » 24 tra 2009, 20:06

ja sa štapnim mikserom usitnjavam..
mrkva i jabuke dobro prošle, davala 4 dana, doduše kad jede jabuku ima stolicu, a ima i od mrkve..

kupila sam od alnature palentu, mislim na vodi skuhati i ponuditi mu, koji omjer 1 žlica palente i koliko vode, znam za sebe kad veću količinu skuham...ne bi ipak 4 dana kusala žgance :lol
i da li mu čistu palentu ponuditi ili možda kap maslinovog?
Rony
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Gabrić » 24 tra 2009, 22:25

Snowwhite nisi luda, ni ja ih ne vidim. Vidim samo sitne crne točkice u sredini i prvi put sam čula za to. Ne znam od kud joj ta informacija. Kad bude dobio bananu bit će cijela, a i tikvica, osim ako se netko ne javi sa saznanjem o košticama. Ja ju sebi niti ne gulim. Tikvicu mislim :D
danijela, ova stvarčica dobro izgleda, ali ne znam kako bih opravdala kupovinu petog miksera :lol
slikaslika
Gabrić
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tanjabb » 24 tra 2009, 22:38

Rony, ne znam koliko se stari pa ti ne mogu odgovoriti za maslinov ulje u palentu. Vodu dodajes od oka, jer za malene treba biti ta palenta puno rijedja. Mozes palenti dodati i jabuku koju ste vec probali, onda u nju ne trebas dodavati nikakvo maslinovo.

Iz banane i tikvica nikad nisam vadila kostica.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Rony » 25 tra 2009, 12:20

tanja, fala na odgovoru, ima 6,5 mjeseci..
danas sam mu rižine pahuljice sa mojim mljekom dala...
možda da ipak tu palentu sa jabukom ponudim...
inače imam domaće maslinovo ulje, to ću kad budem imala tikvicu i korabicu...
Rony
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la morisela » 25 tra 2009, 12:36

Prijavljujem totalni fijasko! Nakon fenomenalnog pocetka, kada je gutao i trazio sve sto sam mu ponudila, malishanovich sada strajka. Shvatio je da moze provoditi svoju volju i ne zeli drzati u ustima nista sto ima i najmanju mrvicu, pa mu tako sada smetaju i mrvice od palente.
Bas sam jucer kupila mali sjekac Mulinex, ovaj za koji je Snow stavila link. Morala sam kupiti taj mali, jer se kod velikog koji imam, ta mala kolicina hrane raspljeska po rubovima posude i ne vrti se. Mislila sam da ce biti dovoljno da mu povrce usitnim, nije mi palo na pamet da ce mu smetati mrvice iz palente :roll:
Morati cu izgleda preci na pahuljice....
A tak' sam si bila sva vazna kako lijepo jede... :(
Vito 26.09.2008
Egon 26.04.2011
morisela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Gabrić » 25 tra 2009, 14:31

Ni Gabriel nije baš oduševljen palentom, možda zbog konzistencije. A i vjerovatno su svi moji mikseri preveliki za tako male količine, pa ne miksaju dobro. :/
slikaslika
Gabrić
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la snowwhite » 25 tra 2009, 15:33

nama je palenta prva liga. evo danas palenta s ad mlijekom i jabukica. popapao ko veliki. baš mu se sviđa. nadam se da mi se neće desiti ko moriseli ;)
a ova mala mulineta je isto baš super, taman za bebicu.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la thinkPINK » 25 tra 2009, 15:52

Gabric za miksanje... nece ti se dobro usitniti odnosno nece biti onako glatko ako nema dovoljno tekucine. Dakle ne miksati samo on skuhano (nemam pojma sto si miksala) nego pazi da imas i malo tekucine. Ja od oka procijenim, al mozes recimo izvadit kuhano povrce i sacuvati malo vode koja ti je ostala od kuhanja (btw. ja sam uvijek kuhala u malo vode, polu na pari) i onda dodati ako ti je gusto. Tako ce ti se lijepo usitniti.

Banana, nista ne vadim nego magnem one koncice i crne krajeve.
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la silki » 25 tra 2009, 21:01

krenuli tri dana ranije. kupila sam mu mladu mrkvici i korabicu kod severa. mrkvica je bila med medeni ali uspješno je izbacivao iz usta sve što sam mu pokušavala ugurati. nikako mu se nije svidjelo što se vidi iz priloženog :lol
slika
slika
danas u stolici niti jedna jedina nanančasta flekica pa predpostavljam da ništa nije ni pojeo.
da se prebacim na nešto drugo ili još koji dan forsiram mrkvu?

e da, imam pitanje.
budući da nije sezona a nikako ne mogu nabaviti prošlogodišnje jabuke iz trapa da mu dam kašicu?
hipp ili hole?
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la danijela81 » 25 tra 2009, 21:04

silki :lol

presladak je i presmijesan :srca
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la snowwhite » 25 tra 2009, 21:06

pa mislim da je bolje da probaš mrkvu još koji dan. ne znači da mu je baš tak grozna nego ne zna kaj da radi s tim u ustima :lol
kod nas pali malo rijeđa klopa pa ja dodam vodice u kojoj se kuhalo pa taako fino papa.

a jabuke ne znam. mi imamo domaće prošlogodišnje fine slatke i dobro mu idu, probala sam i ove umjetne i nije ju htio dok je hipp kašicu jabuku isto smazao bez problema.

btw preslatke su mi te kisele face prvih papica :srca
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la snowwhite » 25 tra 2009, 21:09

a tek sad skužila
danas u stolici niti jedna jedina nanančasta flekica pa predpostavljam da ništa nije ni pojeo.

ja mislila stolici AS :bonk :rolf pa si mislim kak je smješna ova silki lijepo dijete pristojno jede, sve fino čisto a onda mi je kod drugog čitanja sinulo...aaaa ona stolica :lol :lol
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la silki » 25 tra 2009, 21:16

mrkvu sam zalila svojim mlijekom, izmiksala štapnim i kašica je bila skroz bez grudica. danas pojeo možda jednu žličicu. bum vidjela sutra po kakici. danas je već skužio kako stisnuti usta da ne mora jesti :dada
definitivno napredujemo :lol

raspitala sam se na sve strane nitko od mojih nema prošlogodišnjih nešpricanih jabuka, a ovih s placa me frka. nekako mi se čini da je kašica, kad nije sezona nečega, manje zlo.

da čisto!? nema gdje nije dobacio. mrkve na sve strane. nakon današnjeg ručka oboje smo se morali presvlačiti :lol
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la tanjabb » 25 tra 2009, 21:25

Silki :lol , moj je izgledao identicno na pocetku dohrane time da je vec prvi dan skuzio kako hermeticki zatvoriti usta.
Mi se u prvih deset dana nismo pomakli dalje od dvije zlice. Otvorilo mu se nakon mjesec dana. Nastavi s mrkvom, dodaj svoje mlijeko, a mozes i Hipp jabuku ako ne nadjes domace jabuke (si probala Bio&Bio)?

Morisela, ne brini, bit ce oscilacija u dohrani jos puno, kad budu izlazuli zubi, kad bude prevruce, kad bude bolestan...
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 22 gostiju.