Sada je: 09 kol 2026, 01:50.

kupovina namještaja

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Re: kupovina namještaja

PostPostao/la LiKmama » 26 tra 2009, 11:03

joj, ja bi to sve sprebrckala, ali necu se pacat. takve stvari su mi patnja, neka vrsta hobija pa sam malo luda.
nebum se gurala, samo ti zelim da u konacnici budes zadovoljna sa svime.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Ciara » 26 tra 2009, 11:07

pa ja se nadam da imaju kompjutorski da mi dočaraju to
pa da se kombinira

inače sam razmišljala ,imam dvije varijante
1. uzet sve kvalitetno što znači i skupo i imat to jako dugo
2. uzet sve onako zbrda zdola za jeftinije novce pa za koju godinu promjenit namještaj

baš koliko sam gledala te kutne i to, npr. prava koža a uništi se za par godina, npr. moji imaju spavaću sobu već 30 godina i izgleda ko nova a meni danas to sve izgleda tako slabo , imam osjećaj da će se sve raspasti od te iverice

Lik daj napiši sve ja čitam , ja bi najradije da netko sve izabere umjesto mene :mrgreen:

ta kuhinja mi se samo sviđa ne znaći da ću je uzeti
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 26 tra 2009, 11:10

ja sam kuhinju i ugradbeni ormar u sobi uzela bolji,kvalitetniji, a dnevni boravak, sobe...lošije kvalitete. Eto, kuhinju ni ugradbeni ormar nebi tako rado mijenjala, to je baš tramak, a DB i sobe će s dvoje male djece vjerojatno brzo bit za promjenu, kad odrastu malo kupit ćemo kvalitetnije i ljepše.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Henrietta » 26 tra 2009, 11:14

Ciara, :lol samo ćemo te zbuniti... ali vidi ovo:
http://www.alno.de/alnosys3/111.0.de.html
K: Kada svi mi budemo veliki, tko će onda biti mali?
K: Molim odrezano, a ne narezano!
K: Volim te preko kaktusa!
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 26 tra 2009, 11:16

super je!!
ja isto imam ovako "uokvirene" donje elemente, bijeli "okvir " oko tih lješnjak-elemenata. To ukrade samo koji cm, a meni super super izgleda.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la LiKmama » 26 tra 2009, 11:17

ciara, ja bi ti raspored prostorija sprebrckala. :mrgreen:
sto se kuhinje tice, ja se ne bih previse pouzdala u kompjuterske prikaze jer to nikad vjerno ne pokaze kako ce izgledati. ja bih ovako, tako sam sebi: kad znas tocno gdje i kakvog oblika ce biti kuhinja, dobro izmjeris, sjednes se, nacrtas prostor. odredis tri glavne tocke (sudoper, sparhet i frizider) - idealno je da one budu u nekakvom trokutu, s tim da, po mom misljenju, izmedju svake dvije tocke, na te tri ili barem dvije linije, bi trebala imati radnu povrsinu.
e onda prema tome pocnes kombinirati ormarice, gdje ti sta treba, gdje ces sta staviti, tako da tocno znas zasto negdje primjerice imas siroku ladicu, a drugdje dupli ormaric, jer tocno znas sta ces unutra staviti.

kad si gotova sa svim tim - ONDA ides birati boje, rucke i slicne gluposti. ;) i onda probaj negdje naci tocno tu kombinaciju boja koju zelis, da vidis uzivo. s tim da ja ne bih isla na vise od dvije boje jer razmisli da ti onda na te dvije boje kuhinjskih elemenata jos imas boju zida, pa poda, pa plocica na zidu ako cete ih stavljati, pa buduci je sve otvoreno onda te jos cekaju i boje blag. stola, pa stolica, pa kauceva.... pazi da na kraju nemas cirkus.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LiKmama » 26 tra 2009, 11:20

aha, a sto se tice kvalitete - idi na najkvalitetnije sto si mozes priustiti - ako ti za par godina dojadi, mijenjat ces fronte, ruckice i sl., a neces morati kosture. u konacnici ce te to doci PUNO jeftinije nego da dvaput ili triput radis jeftinu kuhinju.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ciara » 26 tra 2009, 11:22

:klanja lik

ja samo skupljam informacije jer sam tek dobila materijal za krovište što znači prvo to treba srediti
al sam se a malo bacila u razgledavanje da vidim što se nudi i po kojim cijenama
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Henrietta » 26 tra 2009, 11:24

:lol LiK nisi izdržala :rolf ja isto tako ne bi pametovala (i o ukusima se ne raspravlja ali ne mogu si pomoći) :kiss
Slažem se i s Krumpiric i s tobom. :zivili
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LiKmama » 26 tra 2009, 11:28

Ciara je napisao/la:Lik daj napiši sve ja čitam

:mrgreen: dobila sam dozvolu.
a, ruku na srce, izdrzala jesam, samo sam odgovorila na pitanje o kuhinji, ni rijec nisam rekla o rasporedu. :ja?

edit, sredila sam zbrckani quote.
Zadnja izmjena: LiKmama; 26 tra 2009, 11:39; ukupno mijenjano 1 put/a.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Henrietta » 26 tra 2009, 11:29

Ciara, prerano je možda za dati raditi kuhinju ali nikako nije prerano za planiranje. Ako voliš da ti je uredno a da po cijele dane ne provodiš radeći red u neredu moraš svakoj stvari naći mjesto. Pekaču za kruh, metli, krpama za prašinu, usisivaču, rezervnim namirnicama, pegla, daska za peglanje, ljestve (one male za stan).....Sve mora imati svoje mjesto pa čak i ako imaš ogromnu ostavu i tamo. Mi da imamo love svako godišnje doba bi nešto mijenjala :oops: muž je prvo trpio, pa popi*zdio a sad sam već i njega zarazila :mrgreen:
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ciara » 26 tra 2009, 11:40

lik raspoerd nažalost ne može drugačiji
zbog krovnih prozora i susjeda, zbog dva kata ispod mene, zbog stepenica , zbog toga jer su ovi moji ispod maknuli sve nosive zidove i imamo samo stupove, zbog toga jer su obje kupaonice ispod moje kupaonice jer je taj dio niži od ovog ostalog

to ti je kad zidaš na kuću , ovaj plan je mm radio tak da ja opet kažem kad stave krov ja ću si kredom crtat po podu
još je stavio dva nacrta al su ovi bez onog nižeg dijela
slika

tu je nacrtao još jednu dječju sobu :bonk
slika

dok se mi odlučimo on će već imati 20 verzija
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LiKmama » 26 tra 2009, 11:43

ovaj prvi je vec puno bolji. imas znatno funkcionalniju kuhinju i vizualno i funkcionalno bolje odijeljeno prostore razlicitih namjena.
samo ti fali kupaona (i stenge). :conf
Zadnja izmjena: LiKmama; 26 tra 2009, 11:45; ukupno mijenjano 1 put/a.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ciara » 26 tra 2009, 11:45

kupaona i stepenice isto ko na najgornjoj slici
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LiKmama » 26 tra 2009, 11:47

aha, kuzim.
ima ti muz dobre ideje. :5
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ciara » 26 tra 2009, 11:51

a ja samo galamim da nije dobro :lol
mislim da mu je dosta mene :mrgreen:
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Henrietta » 26 tra 2009, 13:06

ciara, kako si osmislila kut u kuhinji? Vidjela si kod mene na slici kako smo mi riješili i stvarno je super funcionalno meni je na tom mjestu sudoper a ima prekrasnih kutnih ploča za kuhanje...
muž ti ima smisla za humor kako je samo mudro tatu smjestio na trosjed a mamu u kuhinju :lol što bi mi bez njih?
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ciara » 26 tra 2009, 13:20

henrietta a jesi vidjela mačku na fotelji :lol

nisam uopće razmišljala o kutu
:aaa tko će to umjesto mene?
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 26 tra 2009, 13:40

evo ja...prvo, kuhinja mi je na gornjoj PREMALA u odnosu na blagovaonu
imam pitanja:)
ima li šank stolice il je radna površina? Skužila sam po slikama da nije ni jedno od to dvoje, a to mi je gubitak prostora. Ja bi ga digla i stavila uz njega šank-stolice za doručak i kavicu za tebe i tm-a, npr:)
Ja bi na prvoj slici PRODUŽILA zid koji dijeli kuhinju i dnevni. Kolike ti je visine krov tu?čitave?Jer tu možeš na čitav zid stavit visoke elemente, npr. povišenu pećnicu, povišenu mašinu za sudje, apotekarski elemenat koji zamjenjuje ostavu http://www.studiokuhinja-dankuchen.com/ ... chrank.jpg
ili ovaj
http://www.studiokuhinja-dankuchen.com/ ... stava1.jpg

Pećnicu malo udalji od ploča za kuhanje, jer ti je ovako kut totalno bez ikakve SVRHE, udalji ih pa možeš stavit http://www.studiokuhinja-dankuchen.com/ ... i_ugao.jpg ovo na primjer...I preblizu su ti te dvije stvari, uvijek ide:malo radne plohe, špaker (ili sudoper), malo radne plohe, sudoper (ili špaker)
Imaš li perilicu za sudje?Ako da, dupli sudoper s cjedilom, koji je tm stavio, samo krade prostor. Po meni. S perilicom ti je dosta sudoper+cjednik, s tim da ona ide ispod cjedila.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Ciara » 26 tra 2009, 13:48

to se mm igrao , neznaći da će to tako biti

inače kuha mi moja mama u svojoj kuhinji tako da sam ja mislila uzeti obučnu ravnu i samo taj šank
nisam odlučila što će biti na šanku, ja bi možda sudoper al opet neznam

da tu će biti puna visina
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 26 tra 2009, 13:49

sudoper na šanku-fenomenalno izgleda, al treba ti dobar vodoinstalater da prokopa dovod i odvod vode do sredine kuhinje.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Ciara » 26 tra 2009, 13:52

to je moj bratić ;)
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lena » 26 tra 2009, 17:49

eli je napisao/la: ako ideš kod majstora koji iza sebe nema neku tvornicu, rizik je veći.

:da? nisam ovaj dio shvatila. kak misliš "ima iza sebe tvornicu?"
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Krumpirić » 26 tra 2009, 20:01

pa ako nije neki renomirani koji ima pogon za izradu, nego neki mali privatnik u fušu.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la LTL » 26 tra 2009, 21:26

ciara,znaći počelo je ha? pratiću temu :zivili mi tek za dvije godine krećemo!
ali sviđa mi se strašno ona kuhinja na prvoj slici,ja ću dati raditi po mjeri,znaš da ja mislim staviti otok u kuhinji! gledali su dećki(stolari) moj nacrt i veli da bi me došlo oko 12000 kn! radili su nam vrata,mojojj šogorici krevet i napravit će sobu,mojoj kumi kuhinju,svi smo zadovoljni!
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ciara » 26 tra 2009, 21:33

ah Ltl živce sam već izgubila
nisu još počeli ali dovoze materijal koji smo majstoru platili prije 4 mjeseca pa sam malo optimistična
plakat ću sutra
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LTL » 26 tra 2009, 21:35

glavno da je krenulo,sad nema više kiša izgovora :hug :hug
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la frrr » 27 tra 2009, 10:31

krumpi, hvala za link za kuhinju, djeluju stvarno dobro
inače sam mislila raditi kod majstora, imam preporuku za jednog jako dobrog od troje ljudi (vidjela sam i njihove kuhinje), međutim dosta je skup

što se tiče opremanja stana općenito (i mene to čeka uskoro pa sam već u tom điru), bitno je da sama sa sobom odlučiš što ti je važno da bude kvalitetno i što želiš kakvo. ja sam totalni antitalent za uređivanje stanova, ali sam se nekako organizirala. tj. smislila što hoću u smislu gdje ću što tražiti.
dakle, želim kvalitetne, lijepe i funkcionalne: kuhinju, jedaći stol, ormare, kutnu i krevet. i za to neću gledat da prođem što jeftinije. nešto ću radit po mjeri nešto tražit po solidumu ili malo boljim dućanima (dakle, nikakvi mandiji, emmezzete i sl.). neke stvari moram radit po mjeri jer je prostor potkrovlje pa jednostavno nemam druge.
odlučila sam da želim da mi stolice u kuhinji budu dizajnerske, ali neki od jeftinijih modela, al i za to sam dakle spremna odriješiti kesu malo više jer tako želim. jednako tako, želim nekoliko dizajnerskih detalja tipa vaza ili luster.

ali - stolić za dnevnu sobu, polica za tehnikalije, ormarići bilo koje vrste, tepisi, zavjese, police svih vrsta, stolnjaci, postejina, sav namještaj za dječju sobu, ormarić za cipele, dodatna oprema za kupaonicu, oprema za kuhinju tipa tanjuri, čaše i sl. - po sve to idem u ikeu jer mi je bitno samo da dobim oku ugodni dizajn za najmanju moguću cijenu.

pa ću onda uštedit na vremenu i neispunjenim očekivanjima i neću ić gledat kutne u mandi ili police u bo concept
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la saptacica » 27 tra 2009, 14:21

Ako vas instalacije već čekaju onda se moraš prilagoditi njima. Na raspored kuhinjskih elemenata mislim.

Inače, ako se ide ispočetka s instalacijama, s lijeva na desno- prvo frižider, pa sudoper (da opereš što si izvadio iz friđa), pa radne plohe koliko može da obradiš, nasjeckaš, tralalala, pa treće štednjak da pripremiš.

Ostavi si dosta utičnica za struju, te za mikrovalnu, te za mikser, te za kuhalo za vodu, te za ručni usisač....
saptacica
Skoro doula

PostPostao/la frrr » 27 tra 2009, 14:23

kad sam odgovarala ovo gore nekako sam propustila pol topika pročitat pa tek sad vidim da je bilo govora o tome već...

elem, kako sam ja em neznalica em antitalent za to, lijepo molim znal(i)ce da napišu na što da pazim, ako im se da...LiK i ostale...
šta mi se, dakle, mora slagat s čim - prevladavajuća boja kuhine sa stolom (pa nemrem stol boje drva uz bijelu kuhinju i sl.), pločice s čim i sl.
svako malo pomislim da bih najradije onda uzela sve bijelo pa će bar sve pasat :mrgreen:
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PrethodnaSljedeća

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.