Sada je: 24 kol 2026, 21:31.

Sluzava stolica

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Sluzava stolica

PostPostao/la Zwerka » 16 tra 2009, 11:29

Iako mi maleni nije bolestan, mislim da je ipak toj temi tu mjesto.
Ako se varam, molim modice da prebace!

Zadnjih par dana maleni ima sluzave stolice, nekad bude više sluzi, nekad manje.
Nema temperaturu, super se ponaša, jedino ga grčevi još muče, a i vjerojatno zubi, pa zna biti dosta cendrav.
Malo me zabrinjava ta sluz, jer kad je bilo prije, onda smo imali problema sa nosičem, pa sam to povezivala s time, ali sad je sve super s njim, iako i dalje tankam fiziološku jer mu nosić bude suh, a i uvijek ima nekih šmrkljica.
Jel može biti sluzavo od fiziološke?

Pitala sam i dr. Richtera i kaže da je kod sluzi problem s debelim crijevom i da beba ima temp, povraća, bude siva i da ne napreduje na težini, ali kod nas nema niti jedan takav simptom.

A i stolica mu nema miris uobičajene stolice, nego kiselkasto...I tu opet kaže Richter da je problem s debelim crijevom... :conf

Jel tko zna nešto o tome?
Stariji brat - 14.12.2008
Mali covjek - 16.03.2013

...nećete znati sinovi moji koliko vas volim
tako dugo dok i sami ne postanete roditelji...
Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

Re: Sluzava stolica

PostPostao/la Kosta`s mummy » 16 tra 2009, 12:44

Nama se to uvijek dan dva pred izbijanje zubica desavalo
Kosta 05.08.2007.
Kosta`s mummy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Duga » 16 tra 2009, 12:47

Naš slučaj:

Mrva je imala sluzavu stolicu (ne sjećam se koliko je bila stara - jedno 2,5 - 3 mjeseca) i odmah sam reagirala i odvela ju u savjetovalište. Stolica je bila sama sluz iako one zlatnožute boje, znam da sigurno nije bila smrdljiva, a da li je bila kiselkastija zaista ne znam više. Sjećam se da sam svaku pelenicu doktorirala i kad ju preklopim pa ponovno raširim ta sluz se samo rastezala. Pedica me otepla bez nekog objašnjenja, u stilu da :"... to nije ništa." Nastavilo se i stvarno me brinulo (znam da u to vrijeme nije bila zvanično prehlađena -tj. nije imala nikakve simptome prehlade koje bih ja uočila). Vratila sam se pedici i rekla da je stolica i dalje sluzava i isto mi je rekla da beba ne bi napredovala, vidjelo bi se na njoj da je bolesna jer se radi o ozbiljnoj stvari, gubila bi na težini...
Svejedno, tražila sam da se napravi nalaz stolice (iskreno, tadašnja pedica mi nije uljevala povjerenje i beba je bila mala, sitna i ja sam bila jako uplašena). Nalazi su svi bili savršeni - niakvi paraziti, bakterije i šta sve gledaju, ja sam se smirila, pedica mi očitala bukvicu kako sam se usfrkala bezveze - ja sve progutala jer sam znala da će nam uskoro biti bivša :alc ).Taj period je sigurno trajao par tjedana. Očito je da je ona ipak imala neku virozicu i naprosto je to gutala što se primjećivalo u stolici. Moje dijete (sad 3,5 godine) je u svakoj virozici praktično tvornica sluzi koja joj se slijeva niz grlo - tako se to kod nje manifestira.
U tom periodu hranjena je na bočicu (Pre-Hipp). Vjerujem da nije imalo nikakve veze ni s rastom zubi (iako je to dugotrajan proces) jer je prva dva zubića dobila s deset mjeseci starosti. :mrgreen:

ali sad je sve super s njim, iako i dalje tankam fiziološku jer mu nosić bude suh, a i uvijek ima nekih šmrkljica.
Jel može biti sluzavo od fiziološke?

Fiziološka nema sama po sebi veze s tim, jedino ako mu stavljanjem fiziološke ne potakneš razrjeđivanje sekreta pa ga on gutne i onda vidiš u stolici sluz.

Kako znaš da mu je nosić suh? To ja ovako, off topic, znatiželja...
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la baby_love » 16 tra 2009, 13:03

moja beba je isto sa 2,5 mj imala sluzavu stolicu zelene boje u kombinaciji sa zlatnozutom od sisanja, a nekada i sama sluz ... i to je znala imati izmedu 6-9 stolica ... drugih simptoma nije nikakvih imala ... ali ja sam znala da nesto nije u redu :( ...jer nikada prije nije imala tako
otisli smo do ped pa se vagali par dana zaredom i onda smo nosili stolicu na analizu pa se na kraju ispostavilo da imamo rota virus :shock: ...u blagom obliku sva srca ...netko nam je donio za bozic :angry

..moja preporuka je da svakako odete do ped ... ako ti se cini nesto sumnjivo odite ...ako ima previse stolica na dan pripazi da ne dehidrira
baby_love
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Zwerka » 16 tra 2009, 13:26

Duga, točno tako je i kod mojeg malog-zlatno žuta stolica, ali ima sluzi i isto zaklopim pelenu, pa ju otklopim...
Znam da mu je suh po tome jer teže diše, baš se čuje kao da se muči disati...

baby love
, nekad ima 1 stolicu dnevno, nekad 1 dan bude bez nje, a jučer je , eto 5 puta kakao. 3 puta je bila pelena puna na pol, a 2 puta nešto izletilo s prdenjem...
A što bi mi moglo biti sumnjivo kod njega? Pojma nemam...
Nema temp, jede normalno, jedino jako cendra, ali ga grčevi muče a i desni...
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Lena » 16 tra 2009, 13:48

Nama je sluzava stolica bila posljedica alergijske reakcije.
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Fluffy » 16 tra 2009, 13:57

Nama sluzave stolice znaju biti od katara.
Fluffy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Zwerka » 26 tra 2009, 08:53

Dala sam stolicu na analizu i izolirali su mu rota virus... :/
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Duga » 27 tra 2009, 07:41

Zwerka je napisao/la:Dala sam stolicu na analizu i izolirali su mu rota virus... :/

:hug proći će miša malog, sad barem znate s čime imate posla, ja nisam imala živaca vjerovati pedici
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la ina_sa » 27 tra 2009, 22:44

Moja curica je sa 4 mjeseca imala sluzi i tragove svježe krvi u stolici.Ja sam ludila u to vrijeme, baš sam bila zabrinuta.Isto su joj izolovali rota virus i rekli da ne treba nikakva terapija ako je ona dobro i nema drugih simptoma, da će samo proći.Tako je i bilo.
Ne brini, biće sve ok :hug
Ema 5.7.2004.
Una 3.11.2007.
ina_sa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Zwerka » 28 tra 2009, 10:55

Rekao je pedijatar da dođemo drugi tjedan na vaganje da nije slučajno izgubio na težini i da sad samo moram čekati da virus sam izađe iz tijela jer nema lijeka za to.

Hvala, cure! :mah
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la baby_love » 28 tra 2009, 13:12

..da samo pripazi na tekucinu ... da ju unosi dovoljno i bit ce sve oke :dada
...od moje kolegice mali kada je dobio rota virus zavrsio je u bolnici na infuziji ...toliko je siroce povracao i kakio da je dehidrirao ... a i imao je jako povisenu temp
izgleda da ovaj nas rota je neki super blag, hvala Bogu, ili nam bebe imaju jak imunitet :klanja

saljemo vam puse za ozdravljenje :srca
baby_love
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Zwerka » 28 tra 2009, 13:43

baby love, ja se nadam da je virus i blag i da nam klinci imaju super imunitet.
Bojala sam se da mi ne dehidrira pa sam mu davala Rehidromiks ali ga nije baš dobro podnio-bljuckao je cijeli dan, a u roku 1 h i više od 10 puta.
Po danu cica svaka 2,5-3 h, a noću samo jednom, ali su sve pelene stalno popišane, pa se nadam da neće dehidrirati.
A stolicu ima 1 do 2 dnevno...
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la baby_love » 28 tra 2009, 22:44

ma nece dehidrirati ...ne brini ... cim je on stalno na siki nema brige ;) ....tako je i moja isto ... dobila je rota kad je imala nepuna 3 mjeseca i 2 tjedna je stalno visila na cici ... i to svaka 2 sata, a preko noci se nije odljepljivala od mene :shock: ... znala sam toliko utrnuti sva da sam htjela vristati :lol
no, dobro je, sve to prode .... a i bitno je da njima nije jako tesko i bolno
:kiss
baby_love
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 28 tra 2009, 22:49

zwerka, bit će takvih epizoda sve više. kad krene trpanje svega u usta, lizanje podova pri puzanju...
eli
Sveta krava

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.