Sada je: 01 kol 2026, 21:26.

IGRE I IGRAČKE

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: IGRE I IGRAČKE

PostPostao/la LTL » 28 tra 2009, 11:17

leonardo,3 godine i 3 mjeseca,ništa osim bicikla i traktora,eventualno kakvi auti i bager,jako slabo lopta,ostalo ništa.
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la gold dust » 28 tra 2009, 12:07

piko je napisao/la:pravljenja parfema od latica

kako ovo radite, moze recept :)

kod nas (5g) - crtanje, bojanje, izrezivanje i lijepljenje, pomalo i pisanje, slikovnice, jednostavne igrice na kompu. lutke i figurice razne - sve s njima. igra uloga sa i bez partnera u igri, igra kazalista s onim lutkama koje se navuku na ruke. sudje, 'kuhanje' i serviranje. oblacenje i isprobavanje svega i svacega (hoce i sminkanje, al mama nije odusevljena :p). legici - samo ako netko od starijih sudjeluje u igri i pored nje gradi kucu po narudzbi :dunno. puzzle obozava, a za drustvene igre nismo jos emotivno sazreli :mrgreen:. veliki inzenjerski pothvati u dnevnoj sobi - kuce, vlakovi i sl. :roll:

vani - od stvari na kotacima dosad smo uglavnom bili na romobilu, sad se mucimo s rolama. branje cvijeca, igranje skrivaca. lopte - ne bas, igralista s raznim spravama - uvijek :)
gold dust
Sveta krava

PostPostao/la Imge » 28 tra 2009, 12:45

Duga je napisao/la: ja nekako ne volim izraz zahtjevno pa se još uvijek kačim na - znatiželjno dijete (bar dok su ovako manji).

duga, slazem se. i ja sam zapravo krivo upotrijebila termin "zahtjevno dijete" - ali iskljucivo zato sto sam se nadovezala na raniju diskusiju.
u svakom slucaju - prema onom sto sam davno naucila na jednom super topicu na Stojbama :) - a tema je bas bila zahtjevna i teze odgojiva djeca - shvatila sam da moje dijete uopce to nije. nego sam ja samo umorna, pokatkad lijena i ne da mi se uvijek odgovoriti na njegove zahtjeve. a njegovi zahtjevi su uvijek vrlo jednostavni i transparentni, samo ih se meni, ponavljam, taj cas ne da ispunjavati. iz raznoraznih razloga... ajd necu se bas sad do kraja popljuvati :oops: , ali, brate mili valjda se konta da mi se ne da uvijek biti malom na dispoziciji :lol .

s druge strane, kod zahtjevne djece - ako cemo zaista ici za pravilnim definiranjem - na zahtjeve djeteta je vrlo tesko odgovoriti jer ne kontas sto on hoce. i onda se vrtis u krug jer trazis rjesenje... zahtjevna djeca su puno kompliciranija, a zivahna kao ovaj moj - zapravo vrlo laka za "odrzavanje". naravno, ako si sportas :lol
hocu reci - moj klinac je fizicki zahtjevan. inace ne.

sorry na off :mah
Kako raditi manje, a zaraditi više? Kako?!
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la piko » 28 tra 2009, 12:56

kako ovo radite, moze recept

:D moš mislit parfema :rolf

po vrtu traže i beru svakave latice, stavljaju ih u male staklene bočice, dodaju kap dvije (i više im se omakne) eteričnog ulja, dugo mješaju i bućkaju i onda stave na sunce da latice puste mirise. Nakon par dana kad klinci zaključe da je parfem gotov, procijedimo ga u one male tester bočice od parfema i gotovo!

meni su ipak draži pravi parfemi, al i ove moram isprobavati :rolf
P, studeni 2002
F, studeni 2004
piko
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la melita » 28 tra 2009, 13:04

Složimo od legića zoološki vrt, na primjer, i onda se satima hoće igrat s tim zoološkim ...
... ili uzme fifi i rolu wc papira i onda je ta rola zmaj na kojem fifica leti i sjedne se s te dvije igračke ispod kuhinjskog stola pa 2 sata ne znaš za nju ... Maštovita je beskrajno i može se zaigrati sa svime što joj dođe pod ruku, nekad je ulovim da se igra - nešto razgovara sama sa sobom - a da uopće nema nikakve igračke u rukama. Posebno je raduje kad doma igramo lovice ili se bacamo po krevetu u spavaćoj sobi. Navečer, prije spavanja, obavezno je čitanje knjiga, bez toga ne možemo proći. Najslađe mi je kad nas dvije ležimo u njezinom krevetu i čitamo, npr. Plesnu haljinu žutog maslačka, a na podu sjedi bracek i kakti čita Pika. :srca

Krumpi, i meni je ponekad igre na vrh glave pa sam počela objašnjavati kako se ponekad dogodi da mama i tata žele nešto pogledati na tv-u ili malo popričati i da se ona i braco moraju tada igrati sami.
žuti pojas prvi dan :sumo
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Duga » 28 tra 2009, 13:47

Imge, :dada (i mislim da i nije baš toliko off)

Melita, sad si me podsjetila - i moja curka često priča sama sa sobom (odnosno sa zamišljenim prijateljem/prijateljicom, nekad i kućnim ljubimcem), nekad otvori vrata i viče: "...uđi Ana, :conf i kao hvata ju za ruku pa šetaju po kući...pa joj dobacuje balon, govori joj da se ne boji...prepričava joj neke stvari za koje znam da je čula od nas kako npr. razgovaramo na telefon...takva igra zna potrajati.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Julija29 » 30 tra 2009, 11:02

Duga, sori, ali
uđi Ana, i kao hvata ju za ruku pa šetaju po kući...pa joj dobacuje balon, govori joj da se ne boji
meni je ovo spooky
Pricati sama sa sobom u igri ,t.j. sa igrackama mi je ok, ali ovo nije.
Moja prva ljubav 27.04.2005.
Vragolanka 16.11.2007.
Sisoljubac 31.10.2010.
Julija29
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la olja » 30 tra 2009, 12:24

Nije to spooky, mnoga djeca to rade :dada
Imala sam i ja kao mala jednog imaginery friend-a :)
Evo, npr. sa stranice http://www.familyresource.com/

Imaginary friends are a pretty normal part of growing up, especially during the toddler years, and they serve several important functions:

They can be wonderful companions for pretend play, which is an important way to stimulate creativity and imagination. Having an invisible friend can make those long trips to the moon or back in time a little less lonely.
They can act as a child's trusted confidant when there's no one else to tell their secrets to. Even small children have issues that are too private to tell us.
They can help kids figure out the difference between right and wrong. Kids sometimes have a tough time stopping themselves from doing things they know are wrong. Blaming the imaginary friend for eating cookies before dinner is often a sign that the child understands right vs. wrong distinctions but isn't quite ready to assume complete responsibility for her actions.
They can give you some valuable insights into your child's feelings. Listening to your child bravely comfort an invisible friend who's about to get a shot may be a clue that your child is more afraid than she's letting on.

While it's generally perfectly fine to humor your child and go along with her claims about the existence of an imaginary friend, there are a few ground rules:

Don't let the "friend" be your child's only companion. Kids need to socialize with others their own ages. If your child seems to have no other friends or has no interest in being with her peers, talk to your pediatrician.
Don't let your child shift responsibility for everything bad to the friend. Saying that the friend is the one responsible for a nighttime accident is okay. Blaming the friend for a string of bank robberies isn't.
Treat the friend with respect. This means remembering his name, greeting him when you meet, and apologizing when you sit on him.
Don't use the friend to manipulate your child. That means no comments like "Maggie finished her dinner, why don't you finish yours?"
Most kids lose their imaginary friends between their third and fifth birthdays. Sometimes the friends are forgotten, sometimes they're sent on a distant and permanent trip, and other times they "die" in a horrible accident.

olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la LiKmama » 30 tra 2009, 12:25

problem je jedino ako dijete ne razlikuje mastu od stvarnosti, inace su zamisljeni prijatelji dobra stvar.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Duga » 30 tra 2009, 14:01

Julija29 je napisao/la:Duga, sori, ali
uđi Ana, i kao hvata ju za ruku pa šetaju po kući...pa joj dobacuje balon, govori joj da se ne boji
meni je ovo spooky
Pricati sama sa sobom u igri ,t.j. sa igrackama mi je ok, ali ovo nije.

Meni nije, jer znam ovo što je olja kvotala i mrva savršeno kuži šta je stvarno, a šta "kobajagi" :mrgreen: jer sam ju već par puta na tu temu nešto pitala - i shvatila da ne trebam djetetu kvariti igru, nego samo lijepo nju i njezinu prijateljicu Anu poslužiti keksićem. Navela sam to kao jednu od točaka na koju me melita podsjetila u svom postu.

ovako dok su ti izmišljeni uz prave vidljive prijatelje,zašto ne.

tako je
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Imge » 03 svi 2009, 00:16

mogla bih nasu listu nadopunjavati danima...
obozavam igracke :) kao i moji klinci.

i dodajem jos dvije omiljene, sad sam se sjetila kad su ih ovaj vikend izvukli:
- geomag - magneti
http://www.geomagsa.com/ct_02.php?IDCategoria=31

- drvene igracke - obitelj plus razni namjestaj. s tim se obozavaju igrati.
ovako nesto (to kupujemo u skrinjici, iako tu nemaju ovakvo obilje detalja - samo ljude i osnovni namjestaj raznih prostorija, ovo na linku je puno bogatije i sarenije, mam mi dodje da se idem igrati :lol ):
slika

slika

i cijeli link:
http://www.selecta-spielzeug.de/index.p ... elt/moebel
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Krumpirić » 03 svi 2009, 07:16

Imge, ova kuća i ljudi su skupi ko vrag. Kuća je skoro 700kn, a namještaj-svaka sobica preko 150-200.
Šta ne?
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Imge » 03 svi 2009, 11:53

krumpiric, nisam rekla da imamo kucicu :) . a je, skupa je. mislim 500-700 kuna. no, mojim klincima to ne treba, oni si sami slazu kucicu od onoga kaj doma imaju.
a ljudi i namjestaj dodju od 119,00 do 149,00 kuna. mislim da nisam fulala. uz opasku da vrlo cesto ljude usmjerim da bas to kupe klincima za rodjendan ili blagdane (kad me netko pita kaj da im uzme, onda lijepo kazem :dunno , bolje nego da dobiju nekakve bionicle ili slicna cudovista).

eh, da. ima jos par zgodnih igara s kojima se igraju a nisu tu spomenute pa cu staviti linkove kad stignem...
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la bubsek » 04 svi 2009, 21:18

moja curica je malo ljena za igru...
ima troje razlicitih kockica a ja sam vec zaboravila kako izgledaju jer se nece igrati s njima...jedan period je obozavala puzzle slagati ,sada ni to...

ali ovih dana ju je uhvatilo crtanje tako da obje sa vodenim bojicama crtamo vani po betonu (da vidite samo dvoriste)....sarenooooooooooo nasim umjetnickim dijelima... :lol :lol :lol
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Imge » 09 svi 2009, 10:03

Imge je napisao/la:a ljudi i namjestaj dodju od 119,00 do 149,00 kuna. mislim da nisam fulala.

a ipak jesam fulala :oops: pa ispravljam krivi navod.
drveni ljudi i namjestaj u skrinjici dodju od 90,00 do 130,00 kuna
Imge
Asimilirana
Asimilirana

Prethodna

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.