Sada je: 12 kol 2026, 01:23.

AVION i djeca s dijagnozama...

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

AVION i djeca s dijagnozama...

PostPostao/la lea.marijela » 30 tra 2009, 00:39

Trebam Vaše znanje i iskustvo.
Naime danas sam pitala neuropedijatra vezano za Leinu eventualnu vožnju avionom, pa sam dobila generalno odgovor da nema problema no krenuo je on i u detalje pa sam nekako dobila dojam da baš ne preporuča vezano uz oštećenje mozga i njene napade. Kakva su Vaša saznanja i imate li mišljenje o tome?!

Je li netko već išao sa svojim djetetom u avion?
Kakva su Vam iskustva?
LEA 0,870 - 2006 / DOMINIK 2003 / NIKA 2001 /
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: AVION i djeca s dijagnozama...

PostPostao/la Djeni » 30 tra 2009, 07:45

Mi uvijk idemo avionom. Prvi put je Lana letila sa 11 dana. Ona nema epi napade, ali zato ima dvije rupice na srcu, problem sa plucima. nikad nije bilo nikakvih problema. Koliko znam idu sva djeca iz Dubrovnika na preglede u Zgb avionom jer je autom dosta dugo se vozit, nikad nisam cula da je bilo nekih problema.
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la faith » 30 tra 2009, 09:25

Ako neuropedijatar kaže da je ok onda mislim da nebi smjelo biti problema. Mislim, problema ima i ovako, samo se dobro pripremi da imaš sa sobom one hitne stvari za svaki slučaj. I ne znam kako je sa pijenjem kod Leice, da li ona pije na bočicu, jer kod promjene tlaka je najbolje da puno guta, zato mojima stalno nosim flašice s vodom i stalno piju po malo. Ne znam koliko je Lea točno stara, za djecu do 2 godine daju da sjede u krilu roditelja i stjuardesa ti donese dodatni pojas koji skopčaš na svoj. Ti napomeni stjuardesi da je Lea sitna i da ima poteškoća u razvoju pa će ti dati taj pojas bez obzira na dob (barem su nama tako dali do 4 godine). Ak se sjetiš još pitanja pitaj, mi smo se navozali avionima u ovih par godina.
E da, kad radiš rezervaciju karte i onda još kod check-ina prijaviš kolica za Leu, neke kompanije imaju jako dobro organizirano to sa kolicima i prijevozom osoba s pp, npr. Austrian ti pošalje kombi po tebe i djete i odfura te prve u avion, zato je bitno to najaviti prije.
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 30 tra 2009, 21:37

wow!odlicno!ovo da dodu po dijete i roditelja priej svih :klanja
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Fortuna33 » 01 svi 2009, 05:27

evo ovako bas kao sta ti je faith napisala :dada
koliko je stara klinceza i koliko dugo bi se vozili avionom?
Fortuna33
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lea.marijela » 01 svi 2009, 20:00

Faith hvala za detalje iako imam iskustva sa avionom bili smo mi s oba klinca kad su imali 3,5 i 15 mjeseci na Baliu tak da protokol poznam no neznam kako je to kad imaš djete sa PP a posebito mi je važno zbog oštećenje mozga i epi napada jer je neuropedijatar jedino taj tlak spomenuo kao nešto što bi moglo eventualno problematično.
Fortuna33: Lea je stara 2,7.Avionom bi putovali cca 3 sata leta.
Zna li netko da li je moguće nosilicu za dojenčad (jaje) unjet u avion - to bi eventualno rješilo sve moje probleme jer je Lea u tome turbo dobra.
Jako me frka od kad sam razgovarala sa neuropedijatrom jer mu jako vjerujem - a bila sam turbo sigurna da ćemo letjeti.
Meni je osobno jedina dilema bila da li bi se uplašila potisnog tlaka i zvuka pri poljetanju.
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Djeni » 02 svi 2009, 07:42

Moja se Lana isto prepadne na polijetanju i spustanju, ali je uvijek u mom krilu (ja nju i sad vodim kao infant :mrgreen: jer je mrvica pa moze) pa bude mirna. Ja sam nju prvih par puta leta avionom nosila u lezaljci (onoj za izlazak iz rodilista) ali je to bilo samo za njenih prva 2 mjeseca, poslije je stalno sjedila meni u narucju.
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Nana1971 » 02 svi 2009, 09:09

nosiljku mozes unijeti u avion sigurno, a sve kompanije imaju poseban protokol za osobe u kolicima i tesko pokretne osobe, djecu koja putuju sama, majke s malom djecom. ALI - potrebu za takvim uslugama treba spomenuti kod pravljenja rezervacije, a ne skodi i na check in-u opet zatraziti pomoc.
Zemlja je smrtnim sjemenom posijana Ali smrt nije kraj Jer smrti zapravo i nema
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la faith » 03 svi 2009, 12:31

Znam da si ti pametna žena L-M i da ćeš se sigurno dobro pripremiti ali svejedno ću napomenuti da ako putuješ van zemlje provjeriš gdje ti je najbliža medicinska skrb, ako je hotel onda je to obično ok jer imaju liječnika koji dolazi u hotel, meni je to uvijek najvažnije jer ako idem u stranu zemlju onda volim nekako znati kakvo je stanje s medicinskom zaštitom. I naravno, uzmi putno zdravstveno osiguranje za sebe, nisam sigurna kako je za djecu, ako hoćeš mogu provjeriti. I da, dalje se pišemo preko pm :kiss
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la stray_cat » 04 svi 2009, 09:51

imas pravo traziti asistenciju, objasnis kod kupovine karte i dobit ces extra osobu sa aerodroma poka pomaze, gura kolica, vuce stvari

na medjunarodnim letovima ides preko reda, sto je meni na amsterdamskom aerodromu odlicno

(onda te na zagrebackom aerodromu razvali neodgojenost i bahatost pa zaboravis ovo dobro iz amsterdama)

meni je kad je postao veci nastala drama odrzat ga sat i pol na sjedalu
stray_cat
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lea.marijela » 04 svi 2009, 10:03

Faith potpisujem sve napisano i primam na znanje kao potsjetnik. I meni je u ovom trenu lječnička skrb najvažnija.

Hvala svima puno ste mi pomogle. Sad samo još da budem sigurna da nas neće razvalit ova svinjska gripa tj. da se situacija primirila i možemo letjet.
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.