Sada je: 12 kol 2026, 09:20.

komisija HZZO-a za dopust i SRV

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

komisija HZZO-a za dopust i SRV

PostPostao/la Lidija » 07 tra 2009, 13:31

Molim Vas da Vi koje ste prosle ovu komisiju napisete na koji rok su Vam odobrili dopust ili SRV.
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: komisija HZZO-a za dopust i SRV

PostPostao/la enđi » 07 tra 2009, 19:24

Ja sam prošla komisiju pri hzzo-u jer mi je završavalo pravo na dopust do 7.godine(prestajalo 06.02.09); predala sam odmah 02.01.09 ;rješenje primila na dan njegova 7.rođendana,dok sam npr.na komisiju pri centru bila radi produženja invalidnine u 12.mjesecu prošle godine,a rješenje primila jučer.
enđi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la beammama » 07 tra 2009, 19:28

Mi smo bili u veljači i odobrili su do veljače 2010. godine. Amadej puni 8 godina u svibnju.
Jedino što moram napomenuti za one koje ne znaju Amadej je dobio na temelju maligne bolesti, pa pretpostavljam da se to ipak drugačije ocjenjuje od nekih trajnih ili progresivnih dijagnoza.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la Lotta » 30 tra 2009, 18:07

evo mi danas dobili postom nalaz, a predali smo krajem ozujka. odobrili su nam samo na godinu dana, znaci do L 6 godine. na czss smo uvijek dobili na dvije. ovo nam je vec treca komisija u skoro pa 5 god, a za godinu dana opet novo nanovo.. :roll:
s tim da moram i na komisiju na czss u vezi invalidnine, jer se i to isteklo. a tam moram dovesti i L ,ona klasicna njihova gnjavaza na tri razl mjesta, njihova komisija je ostala ista..joj, dok se sjetim one psih.. :strah stvarno nam ovaj nas sustav zadaje posla.. :roll:
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MBee » 30 tra 2009, 18:30

Zna li netko koja je procedura sa DD-om od 830kn? Recimo sa 1.7. mi prduže SRV, moram li taj nalaz nositi u HZMO, ići preko CZSS-a ili nešto treće?
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la beammama » 30 tra 2009, 20:32

MBee je napisao/la:Zna li netko koja je procedura sa DD-om od 830kn? Recimo sa 1.7. mi prduže SRV, moram li taj nalaz nositi u HZMO, ići preko CZSS-a ili nešto treće?

Mi smo predali nalaz od HZZO-a, rješenje još nismo dobili. Mišljenje komisije od CZZS-a za invalidninu nisu tražili. U 4. mjesecu mi je DD sjeo i nadam se da ga neću trebati vraćati jer je naravno već potrošen.
Invalidninu su nam odbili jer po onome što u pravilniku piše više nemamo ni osnove za njega.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la mama.miamia » 30 tra 2009, 22:00

MBee je napisao/la:Zna li netko koja je procedura sa DD-om od 830kn? Recimo sa 1.7. mi prduže SRV, moram li taj nalaz nositi u HZMO, ići preko CZSS-a ili nešto treće?

Poslati ili odnijeti nalaz u HZMO!
mama.miamia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Tonka.M » 30 tra 2009, 22:12

a jel mi treba za DD rješenje HZZO-a? Jer meni nikak da stigne (sad su opet tražili neke dodatne papire, a pregledali su sve još u veljači kod zaprimanja istih) , a dani prolaze. Ne moram reć da bi mi dobro došla lova :ne
i ide li se za DD na komisiju u HZMO?
MOŽEŠ TI TO!

* Noa - mali anđeo - 19.10.2011.
Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mama.miamia » 30 tra 2009, 22:26

neide se na komisiju u HZMO, samo se pošalju papiri (rješenje o dopustu ili nalaz i mišljenje ili obadvoje :) uz svu ostalu potrebitu dokumentaciju, ja sam ove godine predala za nastavno utvrđivanje i nisam bila sigurna dali ću dobiti novo rješenje za dopust do kraja 2-og mjeseca (mi smo vještačenje odradili pri CZSS), pa mi je socijalna radnica rekla da ak nedobijem rješenje do kraja 2-og mj. svejedno pošaljem zahtjev (imali su staro rješenje), a novo rješenje naknado mogu dostaviti
ali ako predaješ prvi puta onda moraš čekati rješenje i najbolje prikupi sve ostale papire koji ti trebaju za DD i kad dođe rješenje odmah pošalji, jer ti DD ide od dana kada predaš zahtjev!
mama.miamia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Tonka.M » 30 tra 2009, 22:33

je, prvi put predajem, zato i jesam malo pogubljena :oops:

Hvala ti mama.miamia :)
MOŽEŠ TI TO!

* Noa - mali anđeo - 19.10.2011.
Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la majčica » 06 svi 2009, 14:36

I ja sam predala svu potrebnu dokumentaciju za PP do 8 g jer nam istječe u lipnju pravo do 7 i gospođa u HZZO mi je rekla da se dugo čeka rješenje jer su jakooo zatrpani.Sad me zanima ako mi tko može pomoći što ako mi ne riješe do kraja lipnja,dali ja moram ići raditi ili što napravit.
majčica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Lidija » 06 svi 2009, 17:46

na zalost moras ici raditi, odnosno eventualno namoliti bolovanje no .... u principu moras ici raditi :dunno
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lea.marijela » 18 svi 2009, 21:18

Etio i ja sam odvalila početnu fazu predala sam papire za reviziju tj. produljenje porodiljnog nakon treće godine.

Tražili su me:
kopijuosobne,tekućeg računa i zdravstvene
staro rješenj za dopust iz CSS
Preporuku pedijatra
kopiju lječničke dokumentacije
potvrdu o zaposlenju oba roditelja
uputnicu za komisiju koju izdaje pedijatrica

Poslat će mi poštom rješenje, pa javim na koliko sam dobila rješenje.
LEA 0,870 - 2006 / DOMINIK 2003 / NIKA 2001 /
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la matea_vu » 18 svi 2009, 21:53

za majčicu ne moraš iči raditi možeš biti na bolovanju ja sam išla i na komisiju i odmah su mi produžili bila sam oko
45 dana na bolovanju bez problema jer samo kažeš da čekaš rješenje.
slika
matea_vu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MBee » 20 svi 2009, 12:43

Lidija je napisao/la:Molim Vas da Vi koje ste prosle ovu komisiju napisete na koji rok su Vam odobrili dopust ili SRV.

Meni je danas stiglo rješenje, SRV produžen za godinu i pol dana.

Mene sad zanima ako želim ostvariti pravo djeteta na npr. patronažnog defektologa moram na Komisiju CZSS-a ili će oni uvažiti mišljenje liječničkog povjerenstva HZZO-a ili nešto treće?
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Nuna » 20 svi 2009, 15:22

Mi smo isto u fazi cekanja rjesenja i moram priznat da sam se skroz iznenadila kad mi je zena na socijalnom rekla kako misli da mi uoce necemo morat dolazit na komisiju jer je iz dijaggnoze sve jasno.(blazi oblik c.paralize,3 god.ne hoda).Prosloje mjesec ipo dana otkad sam predala pa me sad vec pomalo uhvatila panika da nam rjesenje nece doc dok ja moram pocet radit(1.7.2009).Moze li mi netko reci otprilike koliko se ceka rjesenje?Mi smo iz Splita tako da se to sigurno i medju gradovima razlikuje.Pozdrav :)
slika
Nuna
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MBee » 20 svi 2009, 15:30

Ja sam u Zagrebu čekala točno 4 tjedna.
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la enđi » 20 svi 2009, 16:41

Nuna,budi bez brige rješenje ce ti stici na vrijeme,meni je stiglo za otprilike 4.tjedna,ali oni prvenstveno gledaju i datum kada ti staro riješenje istječe,tako da ovo koje šalju mora se sa datumom poklapati kao nastavno riješenje.
enđi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lidija » 20 svi 2009, 19:51

pravo djeteta na npr. patronažnog defektologa moram na Komisiju CZSS-a

mislim da moras, jer sa HZZO-a nemas nalaz i misljenje o stupnju i vrsti teskoca
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MBee » 20 svi 2009, 19:54

Stvar je u tome da postoji Nalaz, mišljenje i ocjena Liječničkog povjerenstva HZZO-a ali ga ne šalju poštom već moram u Klovićevu po njega pa ću vidjeti što tamo piše.
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lidija » 20 svi 2009, 21:25

Bas me zanima :dada
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Nuna » 02 lip 2009, 14:39

Ja jucer isla na Hzzo pitat jer mi za 20-ak dana istice staro rjesenje,a novo cekam sada vec osmi tjedan.Ja kulturno pitala,izvinjavala se na smetnji odmah na ulazu ali to ocigledno ne pali,jer me odmah ispalila i rekla da im nisam ja jedina za slat rjesenja kuci i da nas ima dosta,da je njoj glava puna svega i da budem strpljiva.Ja sam klanjajuci izasla iz njenog ureda i sad mi preostaje cekat rjesenje kuci.By the way,produzili su mi do 10.5 2010.god.Sto bi znacilo da za 6-7 mjeseci moram predat novi zahtjev,ne mogu vjerovat da mi nisu produzili niti cijelu godinu s obzirom na dijagnozu nego se opet moramo zezat s papirologijom,kao da nemamo pametnijeg posla.Eto ti ga na......tko ce ti ih razumit,ali sam bar sretna sto mi :bonk je nisu zvali na komisiju,nego su bez nas na osnovu papirologije i dijagnoze i misljenja produzili skrb.
slika
Nuna
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lotta » 02 lip 2009, 15:22

nuna i nama su produzili na samo godinu dana, a iz nalaza je evidentno da se radi o tezem odstupanju u motorici i jasno je da se problem nece rijesiti u tom razdoblju, al sto ces..mada ne mogu reci, nase su tu na hzzo-u jako ljubazne i nema sanse da bi tako otkantale nekoga, a cekala sam kojih 6 tjedana na nalaz.
inace, neznam dal ste isli rijesit za invalidninu, mislim da imate i na to pravo, to je ostalo na centru za soc skrb, al nazalost njihova komisija je ostala ista i mora se dijete dovesti. mi sm bili prije 2 tjedna, izgubili cijelo jutro, navlacili ga na tri razl mjesta i cekamo sad rjesenje.. :roll:
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Nuna » 03 lip 2009, 12:50

Sta bi osim nalaza trebala ponijet na centar.Lotta,stvarno mi nitko nije to spomenuo,ijednako smo na centru bili 2 godine.Gospodja koja radi glazbenu terapiju s nama iz udruge Andjeli mi je rekla da imamo pravo mozda i na znak pristupacnosti,sta ti mislis,da li vi to imate? :)
slika
Nuna
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lotta » 03 lip 2009, 13:24

nuna, mi ti primamo invalidninu od njegove trece god kad smo bili na komisiji (tada se produljenje dopusta i invalidnina rjesavalo u istom postupku), mislim da imate pravo na to jer i tvoje dijete jos ne hoda i nije samostalno. e sad, mi smo to sve rijesili tada u sklopu one komisije za pd, a ti bi trebala otici na centar kod svoje soc radnice i trazit da ti pokrene zahtjev za invalidninu. reci ce ti sta od nalaza trebas donijeti, ugl vasu med. dokumentaciju i mene su jos trazili nalaz logopeda. i onda ti jave termin za komisiju. mislim da ti se jako isplati, jer 1250kn mjesecno nije malo, a dijete ti ima pravo na to.
a znak pristupacnosti imamo nekih godinu i pol, i to mi je zao sto nismo prije rijesili jer nam stvarno puno znaci. to ti se pak ide na mirovinsko ako se ne varam (slala sam svoju mamu), mislim da je trebala samo med dokumentacija, oni su imali svoju komisiju (ne treba vodit dijete), i onda ti kazu sto i gdje dalje. mislim da je islo na opcinu, trebao je biljeg, fotka i to je to.
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Nuna » 04 lip 2009, 23:23

E super Lotta puno ti hvala,definitivni 1250 kn nije malo i dalo bi se svasta s tim novcima napravit,ako nista drugo uplatit neku stedionicu za Pepu.A taj znak pristupacnosti mi se cini zlata vrijedan,kad samo promislim di ja sve parkiram da bi bila blize ulazu, :) a mjesta za invalide uvijek ima,barem 1-2 slobodno.
slika
Nuna
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la majčica » 15 lip 2009, 10:52

Molim vas pomagajte,tražila sam dopust do 8 g i zamislite odbili su me ,sad moram pisati žalbu pa neznam kako da pišem jer sam ljuta bože sačuvaj.
Ja neznam kako ići radit oni nisu normalni.
majčica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 15 lip 2009, 11:16

jesu li ti rekli zašto?
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la majčica » 15 lip 2009, 11:27

Tako je komisija zaključila danas sam zvala i ovaj mi je rekao da napišem žalbu.Moje dijet ima reumatski artritis pije hrpu tableta,mora provodit fizikalne vježbe i nesmije na sunce od jedne terapije koju prima.I od koje joj je muka i povraća i slabo joj bude jer prima kombinaciju citostatika i steroida.šTO DA RADIM hVALA SVIMA
majčica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la flipper » 15 lip 2009, 13:56

da li je u ovih pola godine, od kada je novi zakon na snazi, netko dobio produženje do 8. godine? neče valjda za tu jednu godinu biti sada nekih peripetija.
i nas to čeka početkom sljedeče godine...
majčice, držim fige i svakako napiši žalbu .... hm, kako se pišu.... treba li izreči nezadovoljstvo riješenjem koje je donijela komisija i navesti razloge zbog kojih smatramo da se dopust treba produžiti i potkrijepiti med. dokumentacijom i tada se ide na drugostupanjsku? je tako nekako? eto neznam niti ja...
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Sljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.