One sretnice koje su se pelena ostavile, molimo da svojim savjetima i iskustvom pripomognu nama neukima i neiskusnima

Sada je: 03 kol 2026, 11:03.
Moderatori/ce: latica, snowwhite

)ali jednostavno nije bio onaj čuveni klik.Vjeruj mi da sam sigurno pola godine pokušavala i čistila i objašnjavala.....i na kraju odustala.Prošlo je 2-3 meseca....jedno jutro se probudio i tražio tutu...piškio,kakio i rekao da neće više pelenu.
Mama je bila cool i klimnula glavom
(jer nije imala glasa od sreće)u smislu-pa naravno,to se podrazumjeva.To je bilo prije 6-7 mjeseci.Prevarilo ga je od tad možda 2-3 puta ,ono počne piškiti pa brrrrrzo traži tutu.Dugo nam je zbilja trebalo da se riješimo pelene ,ali eto ,kad tad u maloj glavici nešto klikne da su spremi biti veliki. 

Ma brzo cemo mi to 
bravo za temu!

Sreca najveca je napisao/la:mi planiramo![]()
situacija je zadnjih mjeseci sljedeca: cim se pokaka, nekad cak i dok kaka, obavijesti nas da je kakala, tj. da kaka. nikad nece sjesti na kakanu pelenu ili se nece nositi u njoj da joj se ne bi drekec stisnuo na guzu. to je npr. ako smo slucajno negdje vani, a nemamo za presvuc (tipa u parkicu, naravno da ne idemo predaleko bez rezervnih pelena). i kaka uvijek negdje potiho, poluskrivena. u tutu je kakala svega par puta kad bi je ulovila da ce pa je brzo stavila, ali sama ne trazi. Tj., trazi ona, ali fore radi, da se skine i da gola sjedi. onda sjedi par sekundi i onda slijedi goli juris po kuci - to joj je glavna fora.
Imamo jedno 76 komada gacica u odmaru
Mislim da ste dovoljno opskrbljeni, posto ja imam samo jedne.
i da se nadam da ces ovdje pronaci koji koristan savjet.

LiKmama je napisao/la:sta se nadas, jale? daj pusti dijete na miru, pa ona je jos beba.
nije ona beba jos samo se za istu prodaje
ima punih 17 mjeseci... al konta kao da ima 2 godine a bogami i garderobu nosi za tu dob...

Ni sada (4g.3mj.) nema obicaj da se budi nocu kako bi piskila 
), ali je zato nocnu imala jos dugoooo - sigurno jos nekoliko mjeseci. Bila bi joj suha 3 noci pa onda 2 skrrrroz puna, pa potom 4 suha pa 5 puna i tako.... I nju sam onda onako u polusnu stavljala na tutu 
,presvukla bih ju i pobrisala ,tuta je vani još od Klare i znala je za kaj je, ali nisam forsirala jer nisam ni očekivala da se odvikne.Nakon nekoliko dana je počela piškiti sve rjeđe ,znači nije piškila puno pomalo nego par puta dnevno, ali obilno,samo bi stala i raširila nogice
i gledala kak se cijedi i onda to još dobro izgackala nogicama
.
,nakon par dana smo skinuli i noćnu jer je ona ionak već dugo bila suha. 
Tako i kod nas. Doduse, kad je sa 2 god 7 mjeseci dobila sestru, imali smo par "epizoda" svega i svacega, ali to nije dugo trajalo.Kad je skinula dnevnu, nocnu smo ostavili ali i to je trajalo kratko. Nakon sto joj je pelena bila suha nekih 7 noci (tj. kad nije vise bila puna ujutro), skinuli smo i nju. Imala je mozda 2-3 nezgode u narednih par mjeseci i to je sve.

Ono sto mene najvise brine je nocna pelena, njoj bude puna puncijata
Njezina je jos uvijek mokra onak postenski
Nema sanse da se dizem po noci i nosim ju na wc - to mi nekak zvuci ko mucenje. Ok, ak se sama probudi pa trazi, ali bas da se ja budim i nosim ju u snu na wc
... No, vidjet cemo.

IvaV je napisao/la:A jos vise od toga- kad kakaju poskrivecki i srame se toga. Tako da, mislim da imas zeleno svijetlo i da cete brzo uspijeti. Drzim fige

ali nemam pojma kako ćemo to izvesti sa kakačem.
. Vjerojatno je to bio refleks zbog golotinje i dodira plastike, al super.

. Otvoreno je govorio kako neće ni na wc ni na tutu nego u pelenu. Jedan dan je sam odlučio probat na wc i taj dan se oslobodio pelena. Zaista u jedan dan. Do tada ga nisam forsirala ali sam mu nudila wc...

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.