Sada je: 12 kol 2026, 00:34.

Operacija tetiva

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Operacija tetiva

PostPostao/la Mammamia » 14 svi 2009, 10:55

Otkad smo se vratile iz Zagreba, totalno sam zbrkana. Na Goljaku je Margaritu pregledao Đapić, pregled je trajao doslovno pola minute (ne znam da li stoga što smo bile predzadnje, a prije nas ih je bilo čitavo more) i bacio je oko na rendgensku snimku kukova pa je promrmljao samo "pa da, samo ćemo to malo recnuti i bit će dobro". A ja na to :strah . Radi se o tome što Mardži ima spastičnu tetraparezu i kad ode u spazam, to joj vuče zglob kuka iz čašice. I meni je jasno da ćemo najvjerojatnije kad-tad morati na tu operaciju, ali stalno slušam od svih fizioterapeuta da je to bolje obaviti što kasnije ako se može, jer kad se jednom zareže, tetiva na tom mjestu gubi na elastičnosti i kasnije, kako dijete raste, trebat će opet operirati. Kad sam to njemu spomenula rekao je da su to obične gluposti i da će ova operacija držati kuk na svom mjestu jedno vrijeme. O tome sam i ja pričala "jedno vrijeme" valjda znači da će kasnije opet na operaciju. Nemojte me krivo shvatiti, ako je operacija zbilja potrebna, ako smo već došli u tu fazu da je ne možemo odgoditi, dobro, ali želim da mi onda objasne kakva je to operacija i koje rizike nosi. Kad sam ga to pokušala pitati, rekao je samo da to nije ništa, nema ni gipsa , za par danasmo kući. To je sve o.k. ali ja hoću znati više. No on nije bio raspoložen raspravljati i samo je rekeo da za tjedan dana dođe mm s uputnicom za pregled na Šalatu. Kad sam rekla da ne može, pitao je kako ne može? Rekoh, ne može, mora raditi, imamo još jedno dijete s kojim nema gdje ako i on dođe u Zg. "Onda vi možete. Doviđenja!" Ja sam bila luda od bijesa. Kako to da ja mogu? Ja sam u to vrijeme još na Goljaku, imamo vježbe, nemam prijevoz i nemam pojma gdje je Šalata. Ipak smo se uspjeli izorganizirati, vježbe su mi se posložile sve popodne tako da nismo ništa propustile, uzela sam taksi (kojeg sam platila 70 kn jer nije imao 5 za vratiti :roll: ) i došla s uputnicom koju mi je poslao mm. Bila sam odlučna da me ovaj put eće isprašiti dok mi ne odgovori na moja pitanja, no ispalo je drukčije. Ispalo je da su svi bili naručeni za 9, kad i mi,jer on tad dolazi iz vizite i bolje je da ljudi s djecom čekaju njega nego da on ne daj bože pet minuta čeka između dva naručena pacijenta,a li na to smo već navikli, skoro svugdje rade tako :roll: . Kad nas je pozvao unutra, zvao nas je skupa s još jednim djeteto, meni je smo tutnuo papir u ruku i rekao "soba 8 pa šalter, doviđenja". Naisam mu stigla reći ni dobar dan, a kamolipitati nešto :bonk . Ja znam da je njemu to rutinska i mala operacija, ali meni je to nešto strašno i hoću znati malo više o tome. Hoću da bar pokaže da mu je stalo, da me umiri i iznad svega da bude pošten i kaže koji su mogući rizici, jer svaka operacija ima rizike. Oprostite što sam oduljila, ali sam bila skroz van sebe i morala sam ovo izbaciti iz sebe, jer ću poludjeti! (A već sam sama po sebi luda pomalo i ne treba mi još i on da me izluđuje. :mrgreen: ) Zasad smo u fazi čekanja termina u Lovranu, idemo po drugo mišljenje. Zorana nam je preporučila da nabavimo kvalitetnu stajalicu, pa bi se isparvnim pozicioniranjem možda mogla odgoditi operacija. I ta nabavka nam je u tijeku. Ako treba operacija, obavit ćemo i to, ali hoću biti sigurna da treba i da će je obaviti netko tko to ne smatra sitnicom. E da, i nije uopće uzeo u obzir kad sam rekla da je snimka napravljena u totalno lošem položaju, jer je Mardži bila prestravljena i u totalnom spazmu i opistotonusu, a ja je sama nisam mogla držati u normalnom položaju. Rekao je da to nema veze. Mislim da ipak ima, jer ona inače u normalnim okolnostima nije u takvom položaju, a onda joj i kukovi drukčije stoje. Ne znam, možda nisam u pravu i to ne znači ništa, ali nije uspio steći moje povjerenje. Zanima me ima li tko od vas iskustva s njim, pozitivna ili negativna. Je li netko radio tu opreaciju (treba malo poustiti tetive koje vuku kukove prema unutra) i kakva su vaša iskustva? Koliko traje oporavak, kakvi su rezultati?
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Operacija tetiva

PostPostao/la faith » 14 svi 2009, 11:31

Šaljem pm :mah
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la breg » 14 svi 2009, 13:27

Imaš i moju pp :mah
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la nora28 » 14 svi 2009, 13:45

mammamia, mi smo imali susret sa doticnim ortopedom prije dva mjeseca u ordinaciji naseg doca (tamo dolazi srijedom), isto nas je rijesio za par minuta. Trebali smo se dogovoriti hoce li biti potrebna operacija ili cemo ici na botox, mjesec dana nisam mogla spavati, nama je to velika odluka, bilo da je rijec o op. ili botoxu, cijeli svijet nam se vrti oko nje a on bas i nema neku taktiku. Kao da si u najmanju ruku doveo psica da mu otkine peti noktic. Rekao nam je da neka mala proseta ispred njega, E. je napravila pet koraka napred i opet natrag, on kaze, da da,to je hod kod diskretne parapareze, ona je dvojka, nikad nece biti trojka a nece ni jedinica. :shock: Nema kontraktura, nema operacije, nema botoxa itd. I to je to. Kako sam krivo shvatila tu skalu ocjenjivanja od jedan do pet, mislila sam da je jedinica najgora a petica valjda najbolja.Malo sam se rasplakala pa mi je nas doc objasnio da je jedinica potpuno zdravo dijete a petica kad je potpuno ovisno o drugoj osobi tj potpuno nepokretno. Samo se nadam da to nije izmislio :cool
I tako, sad smo se ponovo dogovorili da idemo gore 27.05. da vidimo hocemo li ici na botox kad zavrsi skola.
Voljela bi da mame koje su to prosle napisu nesto vise, strah me je otkad sam citala o posljedicama botoxa u Americi.
Mamamia, ti si iz Zd?
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 14 svi 2009, 13:46

Da, iz Zadra sam.
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nora28 » 14 svi 2009, 13:49

I ja ti saljem ti pp ;)
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Djeni » 14 svi 2009, 15:03

Ja imam pozitivna iskustva sa doticnim dr. Lana ce morati operirati kukic, doc iz Lovrana je htio odmah, ali nam je Đ rekao da nije toliko hitno, da je hitnije napraviti op kraljeznice sa cime se slozio i dr. Kovac. Ja znam par roditelja iz d-n zupanije kopji su vodili djecu u Ćupriju gdje dolaze lijecnici iz Tule, Rusije i tamo rade operaciju tetiva laserom. Nema rezova, bolova ni sl. Operacija stoji 20 000 kn. Probajte se raspitati i za takvu soluciju.
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 14 svi 2009, 21:20

Mamamia imaš pp
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 15 svi 2009, 01:54

ne znam nista o tome..ali samo mogu reci za doticnog doktora da i mi idemo k njemu i imam samo dobra iskustva..i uvijek se sjeti adriana..pa ga cak i u krilo uzme i dopusti mu da pise na njegovom kompu :D i cim ga vidi,zna svu njegovu dijagnozu..ne znam,mozda zato sto ima rijedak sindrom pa je zapamtio..ugl odgovara mi sve sto ga pitam..i imam povjerenja u njega a i od drugih sam cula da ga preporucuju,tako smo i dosli do njega..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 15 svi 2009, 08:34

najgori doktor s kojim sam se susrela, s najmanje razumjevanja djeteta + veliko neznanje o cerebralnoj.
Zna samo rezati, a ne zna pregledavati.
Čak ga ni kolege ne cijene
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Mammamia » 15 svi 2009, 10:21

nadicab je napisao/la:najgori doktor s kojim sam se susrela, s najmanje razumjevanja djeteta + veliko neznanje o cerebralnoj.
Zna samo rezati, a ne zna pregledavati.
Čak ga ni kolege ne cijene

Ja sam o njemu čula i pozitivnog i negativnog, ali ja sam ga osobno upravo ovakvog doživjela i samo sam htjela vidjeti jesam li jedina i jesam li blesava ako tražim i drugo mišljenje i ne trčim odmah po njegovoj preporuci na operaciju. Hvala vam cure što ste mi tako brzo i u tolikom broju odgovorile, svako mi je vaše iskustvo pomoglo. Ne potcjenjujem nikoga, pa tako ni njega i vejrujem da mora imati i znanja i stručnosti, ali možda je bolji s djecom koji imaju druge dijagnoze ili jednostavno meni nije "legao", u svakom slučaju idemo po drugo mišljenje bar u Lovran, a ako uspijemo, onda i u kliniku Nemec, a možda i negdje vani ako uspijemo srediti. Dajte preporuke kamo da idemo. Ako ne želite javno, pošaljite na pp ime bolnice i doktora pa da mogu provjerit mogu li nas primiti. Hvala!

Zanima me o samoj toj operaciji (nama je preporučeno popuštanje tetiva koje su se skratile). On je rekao da je ta operacija bez gipsa, da smo za 3 dana doma, a za tjedan dana možemo vježbati. To mi se čini malo prebrzo. Pa ta rana mora da boli, pa kako onda još i vežbe tako brzo? Zbilja ne želim mučiti dijete. Netko je spominjao i lasersku operaciju. Ima li toga kod nas? Kako su vaši klinci podnijeli operaciju i bolove nakon nje? Uf, baš me strah svega! Je li ovo već paničarenje s moje strane??? :dunno :alc Lupite me s nečim po glavi ako paničarim bez veze! :bonk
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mama.miamia » 15 svi 2009, 10:49

Evo ja mogu preporučiti kliniku Nemec u Matuljima, oni su privatna klinika, mi smo bili na pregledu (htjeli smo njihovo mišljenje iako još nismo za operaciju) i pregled se plaća (nazoveš i naručiš se bez problema), al ja sam oduševljena njihovim pristupom, pregledom, odgovorima i vremenom posvećenim djetetu. Najviše me oduševilo što doktor nije tražio nikakve nalaze (iako sam ja sve ponijela), on je pregledao dijete i sam dao dijagnozu, savjete itd...
i sad jednom godišnje idemo kod njih na kontrolu...
mama.miamia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Djeni » 15 svi 2009, 11:23

dr Mileusnic u Lovranu je skroz ok, a laserska operacija se ne radi kod nas nego u Ćupriji (Srbija) gdje dolaze lijecnici iz Tule, Rusija. Placa se 2300 eura
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mammamia » 15 svi 2009, 12:26

Djeni je napisao/la:dr Mileusnic u Lovranu je skroz ok, a laserska operacija se ne radi kod nas nego u Ćupriji (Srbija) gdje dolaze lijecnici iz Tule, Rusija. Placa se 2300 eura

U kojoj bolnici? Išla sm tražiti po netu pa piše da imaju opću bolnicu koja mi izgleda odlično opremljena i neku privatnu kliniku. Pretpostavljam da je u privatnoj klinici. Javit ćemo se i njima, samo sam mislila da je možda moguće obaviti to i kod nas.
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Djeni » 15 svi 2009, 12:41

Ne znam jer nama nije trebalo ali mi treba jednoj frendici pa sam preko drugih ljudi dosla do toga. Sad cekam prospekte jer je jedna gospodja sa djetetom otisla pa ce mi ona donijeti papire od tamo
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mammamia » 15 svi 2009, 14:19

I ja sam se krenula raspitivati i preko drugih kanala, imam rođake u Vojvodini pa možda nešto znaju. Hvala na informaciji!
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la breg » 15 svi 2009, 22:25

Mileusnić ti radi u Lovranu na ortopediji, a privatno je imao u hotelu Milenijum u Opatiji
breg
Ne damo se, idemo dalje!

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.