Sada je: 11 kol 2026, 23:37.

CMV ili ko zna sta!

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: CMV ili ko zna sta!

PostPostao/la Tajana5 » 03 svi 2009, 16:39

Draga :hug

Je, frka je kad ti nabroje hrpu pretraga i ajmo redom... znam jer i sama prolazim isto s Martom, a njenom se povracanju ni ne nazire uzrok. Ja isto kao i ti nekako osjecam da je sve ok, ali gastric u Klaicevoj mi svaki puta ozbiljno kaze: Da, moramo obaviti sve pretrage, mogu biti ozbiljne stvari.
Uf!
Drzi se i napravite sve.

:hug
MARTA, veljača 2005
MAJA, siječanj 2009
Tajana5
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Rogue » 04 svi 2009, 20:22

vadili smo danas krv, za dva tjedna su nalazi!
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † Sanika » 06 svi 2009, 22:37

ako si radila na zaraznoj biti će to i prije, zvrcni ih deseti dan cca :) pusa i sve ce bit ock :kiss
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Rogue » 07 svi 2009, 08:49

je bili smo na zaraznoj. hvala na informaciji.
sljedeci tjedan vadimo krv u klaicevoj pa cemo svratiti do zarazne da vidimo da li je gotovo.

evo da jos napisem. bili smo kod ortopeda. kukovi su uredu a on kaze i motorika sto se njega tice.
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sgrafaha » 07 svi 2009, 10:57

Annci, iskreno se nadam da će ovo biti puno buke ni za što

potpisujem u potpunosti,prestani kopati po internetu dok ne obavis sto treba obaviti i pri tome nemoj zanemarit svoj instinkt!
Ja sam u 34 tjednu trudnoce bila zarazena CMV virusom(rekli su i toksoplazmoza,ali ispalo da su bili u krivu),mala mi ga donijela iz vrtica i to je bila primarna zaraza/prvi put zarazena/,dr.Kuzman je odigrao kljucnu ulogu samo jednim razgovorom(doveo me u stanje kakve-takve smirenosti sto mi je bilo najvaznije za privesti trudnocu kraju u koliko-toliko normalnom stanju) i sve je prošlo uredno bez komplikacija,napravljeni nalazi su pokazali da se beba zarazila CMV,ali da nije ostavio nikakve posljedice iako sam ja prvu godinu bila pod CMV-simptomatskom uzbunom,ali ono sto su svi rekli bolje doza bezpotrebne predostroznosti :mah
sgrafaha
Beznik Too-Neki S'Mastu

PostPostao/la Miki » 07 svi 2009, 11:44

I moja N. je dobila CMV transfuzijom krvi na neonatologiji...
Budući da je imala i obostrano moždano krvarenje 2. stupnja i hipoksiju (vjerojatno pri porodu, ali možda i prije), kao i infekcije E. colli i Klebsielom u inkubatoru, nitko ne može sa sigurnošću reći da li joj je CMV ostavio neke posljedice i da li je uopće imala neke simptome infekcije CMV-om jer je u to vrijeme ionako jadna sva bila u infekcijama i terapijama
Ona je imala Distoni s. (hipertonija), gotovo sigurno kao posljedicu krvarenja i hipoksije (a ne CMV-a) - išli smo na vježbe na Goljak.

Isto smo muku mučili sa hranjenjem, ali ja to uopće nisam povezivala sa dijagnozom (iako sam možda i trebala) - ona je zapravo jela jaaaako sporo (mi smo kombinirali dojenje i adaptirano)

Sa 2 godine (zapravo ni sa godinu i po - tad smo bili kod fizijatrice) više nije imala odstupanja u odnosu na vršnjake. Da li će nam još izroniti neke posljedice u narednom periodu :dunno ne znam - odlučila sam ne brinuti unaprijed

PS: i mi smo bili kod dr Jadrešina - mene je oduševio :srca, bila sam prezadovoljna
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la Rogue » 07 svi 2009, 12:45

ma i ja sam se malo smirila. istina jedva cekam nalaze, ali trudim se biti mirnija i sto normalnija do tad.
evo i tu i jos okolo cujem sve vise slucajeva da su dijeca bila zarazena CMV-om i da je sve proslo bez ikakvih posljedica.
jos cu pred kraj mjeseca otici fizijatru radi te distonije da i on da sud o tome. sad kad vec toliko secemo po doktorima jos jedan pregled nece biti strasan.
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Kosta`s mummy » 07 svi 2009, 13:21

I ja se nadam da ce se ispostaviti da ste uzalud radili sve te nalaze, ali ih vi ipak uradite. Ovo sto ti pedijatrica kaze za pobacaje i teska ostecenja ukoliko dodje do infekcije u toku trudnoce u velikom broju slucajeva ne mora da znaci, i kod nas ukoliko postoji najmanja sumnja TORCH nalaz se uradi, pogotovu ako se radi o nedonoscadi ili djeci sa UIGR. Mom K su radili TORCH jer je rodjen i prije vremena i mali za dob, nalaz u redu, nije to nikakvo veliko maltretiranje djeteta, samo mu izvade krv, i onda znas tacno na cemu si. Citomegalovirus mozes dobiti u trudnoci i da nemas ni jedan jedini simptom, a sto se herpesa tice ima ga 80% populacije, bitno je da ga ne dobijes prvi put u trudnoci, znaci ako si ga imala ranije ne skodi nista bebi to sto se pojavi u toku trudnoce.
A za dystoni - tu dijagnozu ipak ne bi trebao postavljati gastroenterolog, ja bih djete odvela fizijatru.
Sto se tice mog iskustva licno sam se opekla sa pedijatrima tipa: ma u redu je, mozda ga nije volja, ne brinite, ... i uvijek bih radje da me isprepadaju bespotrebnim sumnjama i pregledima nego da me umiruju a djetetu je ipak potrebna pomoc
Kosta 05.08.2007.
Kosta`s mummy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Rogue » 18 svi 2009, 13:24

stigli nalazi, sve je negativno.... :joy :joy :joy
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam