Volite li knjigice? Citate li im, zanimaju li ih-ili samo frknu nasom na prvoj stranici? Jesu li vam knjige i slikovnie razbibriga i prilika za ucenje, ili vasoj djeci skuze za zvakanje, guzvanje i trganje?
P je veliki knjigoljubac. Ima vec citavu kolekciju, a vec je i uclanjena u gradsku knjiznicu. OD ranih dana pozornost su joj privlacile gumene slikovnice za kupanje, ali ih je vukla sa sobom svuda naokolo i divila se slikicama. Ubrzo su gumene zamijenila slikovnice sa tvrdim okvirima, a favoriti su bile knjigise sa prozorcicima. I njih je prerasla i presla na obicne, sa tankim listovima i trebalo je dosta objasnjavanja da ih ne guzva i ne kida, ali shvatila je brzo.
Od favorita definitivno moram izdvojiti Lupka i njegove sestrice u "Lupko pronalazi prijateljicu" , te jos jednu sa nazivom "Volim vas, zecici moji". Prekrasno ilustrisane slikovnice u izdanju Egmonta.
Zatim takodjer Egmontove slikovnice o Poohovim dogodovstinama- "Sto se to cuje u mom trbuscicu?", "Dar za prijatelja", "Zabavno je traziti sa Poohom" ...
Jezurka jezic je vec vrlo omiljeni dijelove zna napamet.
Ali hit u zadnje vrijeme je "Frenklinova rodjendanska zabava" iz ciklusa Frenklinove zgode, u izdanju Tehniske zalozbe Slovenije. Iz te serije postoje jos "Frenklinove TV zgode", "Frenklin i beba" i "Frenklinova kaciga"
Prekrasne slikovnice, mene su odusevile, a nju pogotovo. Svakako preporucam.
Osim ovih, jako voli "Pliva patka- pjesme i brojalice za najmladje", u izdanju Mozaik knjige. Pjesmice i brojalice koje je ona jako brzo usvojila i sd pjevamo i brojimo svasta zanimljivo
Odlicno za ucenje novog vokabulara i vjezbanje memorije.Znatizeljni pacic u izdanju Nasa djeca je isto jedna od omiljenih. Cijela je rimovana, ilsutacije krasne, tvrdi uvez i listovi.
Tu su, naravno, "Tomica i prijatelji" i njihove pustolovine, takodjer u tvrdom uvezu.
Sad sam joj upikirala Petru, iako mislim da je jos premala, ali posudit cemo i probati.
Koje su vase omiljene, koje biste nam preporucili?

Na nju se M. ugleda u svemu, pa je tako upravo od nje "pokupila" ljubav prema knjigama i dj.. casopisima. Tako je M. naslijedila sve sekine knjige koje je ova prerasla, pa su joj tako omiljene:
)
) - "Lijepo ponasanje", "Zdrava hrana", "Drugarstvo", "Dobri susedi", "Cuvanje prirode"...)

Zato sam i otvorila topic, jer kad se nadjem u knjizari i moooru knjiga, lakse mi je kad znam sto trazim i sto mi je netko vec preporucio 

(edit: nemamo je ali planiram kupiti curici mm sestre koja treba roditi bebu uskoro)
KAd sam joj pokazala knjigu, pitala me tko je to, ja rekla da se zove Piko, a ona ce meni 'ladno da to nije Iko-Piko i okrene se i ode. I vise ga nije ni pogledala, unatoc mojim nastojanjima.

No, ne dam se, sve se nekako nadam da ce se razbuktati ljubav prema knjizi.
Bile smo na otvaranju