Sada je: 02 kol 2026, 16:36.

novi usisavac!?

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

novi usisavac!?

PostPostao/la barboza2 » 27 svi 2009, 11:53

uz moja dva puzavca neeeemam vremena istrazivati pa vas molim da mi nabacite par ideja i savjeta koji i gdje. nisa spektakularno, do cca 1000 kn.
Nothing is perfect. I am nothing.
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: novi usisavac!?

PostPostao/la Megan » 27 svi 2009, 15:24

Napisi malo vise toga, sto te zanima.
Ja sam vec poznata po tome da ne dam previse para, a opet da ne zelim zadnje sranje. Ovo je bio moj izbor.

Za kucu, za usisavanje jednom-dva puta tjedno cijelog stana u kuci uzela ovaj:
slika
Zato jer:
- ima veliki spremnik
- ne treba kupovati uloske i jako se lako isprazni
- filter samo MM propuse na kompresor, a ostalo sve perem (inace pise da je sve perivo)
- nije tezak za prenosenje
- i boja (siva) mi pase uz boje u stanu :lol (ne moram ga skrivati u hodniku)
- cca 600 kn

A za kuhinju i blagavaonu (a i za dnevnu buduci da su samo sankom odvojene) sam nedavno kupila ovaj:
slika
slika
- jer ima ciklonsko usisavanje
- lagan i lako upravljiv
- 2 u 1 (osim sto je usisavac ima ugradjen i stapni usiisavac za mrvice sa stola dusu dalo)
- lako se cisti i prazni
- lila je boje pa odlicno izgleda u ambijentu (to mi je omiljena boja)
- cca 1000 kn
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la barboza2 » 29 svi 2009, 08:48

ne zvuci lose.
ja usisavam svaki dan. imam nekakav kupljen prije 5 godina al je poceo uzasno smrditi. kupi u one papirne vrecice i ima neka dva jadna krpena filtera... :angry bojim se za zdravlje svoje obitelji kad s njim usisavam.klince nosim u drugu sobu a oni to ne voleeee pa se deru citavo vrijeme.svako jutro usisam, pobrisem, pustim ih na pod i za sat vremena su im rucice pune prasine
bitno mi je da se snjim lako barata jer ga moram skloniti u ostavu
ovaj prvi: jel to onaj hepa filter? i njega se isto moze prati? jel bas svaki put kad usisam ili mogu nakon nekoliko puta?
zar njega nisi mogla koristiti i u kuhinji nego si morala kupiti jos jedan?
gdje si to kupovala? ako si takva kakva kazes da jesi onda si igurno kupila tamo gdje je najpovoljnije. ;) i sama sam takva.
e sad ovaj drugi... svidja mi se sto je 2 u 1. sto je to ciklonsko usisavanje?
lagan i lako upravljiv? moze li na teze dostupna mjesta tipa ispod kreveta? pretpostavljam da to radis ovim prvim.
valjda te nisam previse udavila...
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Megan » 29 svi 2009, 10:23

Zanussi, onaj prvi, ima perivi mikrofilter, ali ja ga ne perem nego ga MM ispuse na kompresor pa ga ne moram susiti, ali moze se prati. Cijeli spremnik za prasinu se pere i vrlo lako isprazni (samo stisnes gumb i izbacis u kantu).
Ja ga praznim svakih tjedan dva, ovisno, a perem ga jednom dvaput mjesecno, isto ovisi.
Nema vrecice pa ne treba vise u njega ulagati.
Cijev je ona koja se uvlaci pa moze biti skroz kratka (sto koristim za usisavanje ispod kreveta kada mi je krevet preblizu zida pa dugacka cijev ne dolazi u obzir).

Elektrolux ima cikonsko usisavanje sto znaci da se filteri ne začepe tijekom vremena, a ciklonska centrifugalna sila izdvaja čestice prašine iz protoka zraka. Kombinirajući ciklonsko usisavanje i motornu četku mogu se kupiti dlake i vlakna, prašinu i mrvice sa čvrstih podova i sagova. On mi je lako upravljiv i koristim ga za brza usisavanja kad se nesto prospe ili rasipa da ne dovlacim onaj drugi usisavac buduci da ovaj nema kabla pa je puno lakse brzo reagirati.
Ne usisavam cijeli stan s njime jer nije za tu namjenu buduci da je spremnik za prasinu puno manji tj. sadrzan je u rucnom usisavacu. Bas je za brzo i povremeno ciscenje.
Evo malo vise o tom usisavacu:
http://www.ergorapido.com/

Cijene su slicne svugdje, ja sam nasla najjeftinije u Pevecu u trenutno moje kupnje.
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la lastavica » 29 svi 2009, 10:33

Vedi, koliko si platila u Pevecu taj Ergorapido ?
baš sam ga nedavno gledala u Kiki
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Megan » 29 svi 2009, 10:41

Budem doma pogledala, znam da mu je redovna cijena bila 1.099,00 kn, a ja sam ga kupila na akciji, dakle sigurno ispod 1000 kn, ali sam kupila i peglu (isto na akciji ;) ), neke dodatke za bazen, sveki rođendanski poklon....uglavnom znam koliki je bio cijeli ceh, ali se ne sjecam koliko je sto samostalno kostalo.
Probaj na stranicama Peveca naci.
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la lastavica » 29 svi 2009, 10:48

hvala Vedi :mah
budem pogledala na stranicama Peveca

edit: ne moraš tražiti, saznala sam, 700kn
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la barboza2 » 29 svi 2009, 11:14

joj zaboravih nesto jako bitno. moze li im se regulirati jacina povlacenja jer deckima cistim nosice onim aspiratorom na usisavac i cini mi se da je 2000w ipak malo previse? a opet ne kupuje mi se nesto slabo samo radi noseva :mrgreen:
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Megan » 29 svi 2009, 11:20

znam da je cijena takva (makar mi se cini da je bilo 799 kn, ne znam zasto) samo za lila boju, ostale boje su skuplje, a crni niti nije bio snizen
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la Megan » 29 svi 2009, 11:21

Kak mislis da im cistis noseve, ne kuzim...

Ovaj zanussi ima regulaciju, cini mi se 4 jacine, ja koristim samo najjacu :lol
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la VIPmama » 29 svi 2009, 11:22

vedi, ovaj zanussijev jel bučan?
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la Megan » 29 svi 2009, 11:27

Pa nije onaj super silence ili nesto takvo, ali nije niti previse bucan, ne znam :dunno
Imas onu reklamu gdje macka prede, a kao usisavac se uopce ne cuje, si vidjela to? Pogledaj taj ako ti je jacina zvuka bitna, ovaj Zanusijev nema karakteristiku da nije bucan, iako se meni ne cini da je previse bucan.
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la barboza2 » 29 svi 2009, 12:52

vedi :lol imam onaj aspirator koji se namontira na usisavac i sam regulira jacinu povlacenja al ipak mislim da nije za strojeve iznad 1600w, nisam ziher. kad su decki prehladjeni samo im time uspijem temeljito pocistiti
super da ima regulaciju, vec sam nasla gdje ih ima tu kod mene u blizini.
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la VIPmama » 02 lip 2009, 08:51

Ne treba biti super silent, nego da ne dreči da ne čujem vlastite misli :roll:
:):)
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la Adorabla » 02 lip 2009, 10:55

Ja sam kupila neko Samsungovo govno da prostite na izrazu ali nemam lijepih rijeci za njega. Kostao je cca 1000 i sitni kusur ali kao nesto super ultra turbo genijalno
Uglavnom
Zanussi, onaj prvi, ima perivi mikrofilter, ali ja ga ne perem nego ga MM ispuse na kompresor pa ga ne moram susiti, ali moze se prati. Cijeli spremnik za prasinu se pere i vrlo lako isprazni (samo stisnes gumb i izbacis u kantu).

ovo me izludi. Ja nemam kompresor pa moram nazalost prati ali i da imam kompresor ne znam di bi to ispuhala. Cisitit posudu koja doduse ima 3 litre moram doslovce svakih 30 minuta usisavanja a filter moram prati svaki tjedan. Naravno kada ispraznim kantu onda sve moram ispocetka usisavati jer ona silna prasina se razleti ko da sam ventilator upalila.
Onda ja to sve operem i ocistim i ulickam i onda ga upalim ali taj usisivac je tako genijalan i tako isprogramiran da cak pazi i na moju fizionomiju te mi stoga ne da usisavati duze od 25 minuta u komadu. Nakon 25 minuta on se lijepo ugasi i onda ja lakiram nokte ili pisem na forumu i cekam jedno 45 minuta da se on i ja ohladimo. I nakon sat vremena krecemo u daljnje radne pobjede.

Meni treba usisivac lagan, prijenosan jer mi je kuca komplet na stepenicama. Isto tako treba mi neki koji moze raditi sat i pol u komadu jer ja za manje od sat i pol ne stizem usisati svoju vilu :loce
Adorabla
Medena

PostPostao/la barboza2 » 02 lip 2009, 11:05

ajmeeeee, a sta sad? :cigle znaci li to da taj sistem opcenito ne valja ili ne valja samo kod tog samsunga? a mene pak nerviraju vrecice.
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Adorabla » 02 lip 2009, 11:11

ne znam da li ce tebe to nervirati.
Ja sam sada odlucila da necu kupovati usisavac koji prethodno ne mogu isprobati i to kako usisava na ravnom, kako kuteve, kako tepih kako se prazni i kako se cisti i koliko dugo moze raditi upaljen :lol . Pa ako nakon mog testa prodje :cool
Adorabla
Medena

PostPostao/la Megan » 02 lip 2009, 11:54

Adorabla, a to ce te kostati vise od 1000 kn, ima ih fenomenalnih, puno skupljih, pa tko voli nek izvoli, a barboza2 je stavila limit do 1000 kn, pa joj je to i ponudjeno ;)

Ja zaista ne vidim problema s tim filterom, ispocetka sam ga i ja prala, prvo izbacila u kantu smece, pa u kadu pod tus i za 5 minuta sve cisto, osusila (ili vani po ljeti ili na radijatoru po zimi) i sve 5. Imam ga vec gotovo dvije godine, a cistim ga jednom mjesecno :dunno

Vrecice u moju kucu nece vise, to je sigurno, bar dok su tako bezobrazno skupe cijene. Bas mi prica frendica u nedjelju da je dobila za svadbu usisavac vrijedan 2500 kn koji je fenomenalan, ali vrecice placa 50 kn (tri u komadu). To je pljacka, ma koliko god taj usisavac dobar bio...
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la Adorabla » 02 lip 2009, 17:07

je placa tri koje su super turbo ultra zastitcene. Imas pakiranja od 5, 4 i 3 vrecice ali ovisno koju vrstu izaberes. Ja sam uzimala mijesano za alergirace nekada (to su 3) a nekada obicne papirnate i nisam se toliko patila ko ovo.
A po tvom sudu di sam pretjerala sa zahtjevima za usisavac odnosno sto je to sto kosta vise od 1000 kuna?
Adorabla
Medena

PostPostao/la Megan » 02 lip 2009, 21:58

:lol naj se ljutiti, rijec je samo o usisavacu ;)
Vjerujem da ces naci vec sto ti odgovara :mah
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la matea_vu » 02 lip 2009, 23:23

adorabla pa tvoj usisavač ima veliku prednost a to je vrijeme za odmor i za :pc :mah
slika
matea_vu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Adorabla » 03 lip 2009, 14:48

vedi je napisao/la::lol naj se ljutiti, rijec je samo o usisavacu ;)
Vjerujem da ces naci vec sto ti odgovara :mah

ma gdje si ti to vidjela da se ja ljutim? Ma ne ljutim se nego si napisala da to moje cudo mora kostati vise od 1000 kuna pa mene zanima kaj konkretno jer mi se cini da je usisivac isti kao i tvoj da nisam nista specijalnog birala.
Muci me da sam nesto pretjerala a ne kuzim di.
Adorabla
Medena

PostPostao/la Adorabla » 03 lip 2009, 14:50

Mislim muz je nedavno rekao da bi on sada nakon svega kupio samo Miele a ja nemam bas takvog povjerenja da me taj nece za..... a sigurno ce kostati vise od 1000 kuna.
Adorabla
Medena

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.