Sada je: 01 kol 2026, 21:29.

Trojkice i dvojkice o svemu i svacemu - 4.

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Trojkice i dvojkice o svemu i svacemu - 4.

PostPostao/la barboza2 » 29 svi 2009, 08:53

ja sam te kupone dobila od moje patronazne kad su se decki rodili. radi se o jednoj renomiranoj firmi...
nikad, ali nikad nisam nista dobila pa cak ni odbijenicu... otad natojim ne kupovati njihovo :angry :mrgreen:
Nothing is perfect. I am nothing.
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la barboza2 » 29 svi 2009, 12:46

evo da isravim svoju pogresku i javno se ispricam prozvanima... napisala im ja mail s pitanjem sto se dogodilo i jedna vrlo ljubazna gđa mi odmah odgovorila i istrazila. ispada da sam ja bena zaboravila napisati svoju adresu a na rodnim listovima je nema tako da paket ipak stize u lipnju :bonk jos jednom isprika! :oops:
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la bruna » 29 svi 2009, 13:14

mislim da je dosta duplih i troduplih mama s ovog podforuma dobilo te pakete nakon što su poslale kupone. ako me sjećanje ne vara, paketi su bili poprilično bogati :dada
B. L. R. 7.12.2006.
bruna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la barboza2 » 29 svi 2009, 14:03

ma da! ima tu svega! bas se veselim!
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la TinkiVinki » 29 svi 2009, 15:19

Onda super! :zivili
Ja sam prvi puta čula za to tj. vidjela na tom kalendariću, inače bi očekivala da vrište na sva usta kad djele besplatno (kao npr.DM za onaj jedan paket pelena i kupone za popust...). I meni zvuče jako bogato, pa zašto ne iskoristiti! :proljece
Pusa vašim duplićima, triplićima,... :srca
slika
slika
TinkiVinki
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la bruna » 29 svi 2009, 21:21

curke, sumnjam da mi B slabije vidi :( ....kad gleda crtić uvijek je ispred televizora. danas mi je u jednom momentu rekla (čuvala sam je) "ide dolje, bolje vidi". nakon toga smo je malo ispitali (to je bilo sad prije spavanja). neke stvari je pogodila, neke ne :/
sad...zanima me da li mi možete preporučiti nekog dobrog dječje okulistu. nebi išla ovdje u vž jer znam da im oprema nije baš najnovija....da li znate kak bi taj pregled uopće mogao izgledati, ona se dosta boji doktora :/ ....
B. L. R. 7.12.2006.
bruna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bruna » 29 svi 2009, 21:36

sad sam malo prosurfala i saznala za dr. Dorešić. vidim da je i luda klompa išla s janom kod nje. mislim da ćemo tamo.
i dalje me zanima kak bi taj pregled mogao izgledati :conf
B. L. R. 7.12.2006.
bruna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Lora7 » 29 svi 2009, 22:33

Ne mogu pomoci savjetom,al te mogu bar :hug :hug :hug
Nadam se da ces sve biti ok.Obican pregled traje relativno kratko,leze i dr gleda u oko,koristi nekakvu lampicu i jos neku spravu,al kako je kod nas sve bilo ok,nista drugo nismo ni radili :dunno
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la bruna » 29 svi 2009, 22:46

lora...thnx...mi smo bili samo jednom kod okuliste u vž (sve je bilo ok) i to oko prve godine. koliko se sjećam, rekao je da se do treće godine ni ne može vidjeti neka dioptrija ako je i ima, ali da im je i oprema koma. ako i ima dioptriju me ustvari ni nebi čudilo obzirom da je ima mm (dosta veliku), ja malu, moja mama, njegova mama, sestra i da ne nabrajam dalje :roll: ...no svejedno me malo steže oko srca...žao mi je nje kaj je sad moram vodit po doktorima, a znam da se boji....nazvat ću u ponedjeljak, naručit nas i zamolit da mi veli kak pregled izgleda da je mogu pripremiti.
B. L. R. 7.12.2006.
bruna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Zira » 30 svi 2009, 00:05

bruna :hug , nadam se da je lažna uzbuna ili barem nešto što se lako korigira.
moj prijedlog je dr Striber (mislim da se zove Neda?), Klaiceva bolnica, narudžbe 13-14h, tel 4600-148 (provjeri tel na info).
mi smo se kod nje kontrolirali jednom godišnje, ove još nismo :bonk i o njoj sve najbolje.
prije pregleda im sestra nakapa okice, zatim nakon 15-20 minuta počne pregled koji traje kratko i ništa ne boli. ma, oko toga nemoj brinuti, ali otiđi i riješi se brige jer možda brineš u prazno.
Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli...
H.Dž.
Zira
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dobri andjeo » 30 svi 2009, 08:04

problem je sto se jaaako dugo ceka. mi smo kod dr striber, prvi put smo bili prije godine i dioptreija se najnormalnije skijaskopijom atropinskom odredjuje, e sad je to drugi par rukava kaj to ne rade po lokalnim bolnicama. nama su cak proljetos krivu dioptriju dali u nasoj bolnici pa sam otisla privat k dr striber jer u bolnici nisu ni primali narudzbe, obavila sve za cas, vid super. poliklinika exacta na kvatricu , tamo dr striber radi privat. odlican je od privata i u ilici i maksimirskoj mislim monokl, mislim da tamo cak radi dr doresic.
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la bruna » 30 svi 2009, 12:48

hvala curke...i ja mislim otići privat jer mi je tak jednostavnije i brže. nazvat ću u ponedjeljak i jednu i drugu pa ću vidjeti ko će nas prije primiti. javim rezultate.
B. L. R. 7.12.2006.
bruna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la breg » 30 svi 2009, 16:25

Bruna, nemoj se previše uzrujavati. Pričekaj pregled.
Moji dvojca su nosili naočale,a treći je išao na kontrolu uvijek s njima reda radi , ima savršen vid.
I onda na jednom pregledu, panika, rekao da ga bole oči ida ništa ne vidi pročitati. :dunno
Pregledan detaljno i vid uredan. Dijete poželilo nositi naočale i biti kao braća.
Po doma dugo nosio naočale bez stakla i bio presretan :)
Ja ti idem u bolnicu, isto im kapaju atropinom i skijaskopijom određuju dioptriju.
Baš se moramo naručiti za 7.mjesec
Pa ako hoćeš javim ti na pp
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la luda klompa » 30 svi 2009, 22:25

Bruna vidim da ces ici kod okuliste i toplo ti preporucam dr. Doresic...zena je fenomenalna.....kod nje je nas pregled prosao bez ijedne suze...pjevala im je za cijelo vrijeme pregleda pjesmicu o zeki :lol Ima doma 4 djece :dada Privatno ces doci brzo na red, a pregled je tocno onakav kako su ti ga cure opisale, kod nas je problem sto Jan nikako ne zeli naocale na okama...vidjet cemo sto cemo dalje s tim.....morali bi sada na kontrolu kako su prosli 3 godine, pa cemo vidjeti sto ce nam reci. Kod nas Katja nema problema s okama, ali ju svejedno vodimo za svaki slucaj..
Budi bez brige sto se tice njenog straha od doktora...kod dr. Doresic ti se to ni ne osjeti. Nista ne radi na silu. :srca
Moj Jan se panicno bojao doktora dok se nismo prebacili kod svoje obiteljske lijecnice...sad cim spomenem da idemo kod doktorice trci ko lud, nema suza, sjedi joj u krilu i pise zajedno s njom recepte....dira slusalice i zine bez problema i kad ide seka..al njemu mora pregledati grlo, sirupa pije bez problema jer ga je dala doktorica...sve za doktoricu :D Nama sad odlazak kod doktora izgleda stvarno super...strah je potpuno nestao, a prije je urlao vec na parkingu..cim je vidio gdje ga vodim.....
Uhh ja oduzila......javi sto su ti rekli ;)
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.
luda klompa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lora7 » 31 svi 2009, 21:19

Javi kako je proslo... :hug

Kod nas novosti-i druga cura ostavila pelene(i dnevne i nocne)..sad jos malca rijesim do pocetka ljeta i :cheer
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la breg » 31 svi 2009, 22:29

super Lora :bis
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la bruna » 02 lip 2009, 13:49

super Lora :cheer :cheer ...meni se čini da smo mi tisuću godina do skidanja pelena :roll: . moji neće ni sjesti na tutu/wc a kamoli nešt napravit unutra. htjela bi ih riješit pelena prije vrtića. još ću počekat mjesec/dva da im se onaj "famozni" klik dogodi u glavi a ako ne, krećemo...
breg...hvala. može info na pp

ovak...jučer sam kontaktirala dr. Dorešić i dobila termin tek 29.6., a danas dr. striber i dobila termin sljedeći utorak...tak da najvjerojatnije idemo kod dr. Striber. vidim da je Zira sa svojim curama kod nje. jel ima doktorica strpljenja za klince koji ne surađuju i vrište od straha? :/
B. L. R. 7.12.2006.
bruna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Zira » 02 lip 2009, 14:24

bruna, dr. Striber se nama pokazala kao izuzetno strpljiva s djecom i zaista draga doktorica. o njoj mogu reči sve najbolje, nadam se da će i vaša iskustva biti takva.
Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli...
H.Dž.
Zira
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Lora7 » 04 lip 2009, 17:11

Javi kako je proslo kod dr. nadam se da ce sve biti ok.
a za pelene...vidjet ces,onaj klik kad se dogodi kod njih,a dogodi se u trenu,neces ni znat da ste jednom imali pelene.Ja jos uvijek ne vjerujem da je ovako lako proslo,pogotovo sa L. koja nocu jos ponekad zna popit vode i mislila sam da ce stalno bit zapisana,a nista. :srca
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la bruna » 04 lip 2009, 18:11

Zira...hvala :) ...javim u utorak kak je prošlo
lora....ma super za curke! a daj mi reci kak si ti taj klik prepoznala :mrgreen: ...kaj su cure rekle, napravile il kaj :conf ...pretpostavljam da je sve to individualno al ...
B. L. R. 7.12.2006.
bruna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Lora7 » 05 lip 2009, 14:06

B. je sama rekla da vise nece pelenu jer nju imaju samo male bebe.Ja joj je skinula isti dan,a onda ,nakon savjeta mama s foruma,odmah drugu vece maknula i nocnu i sve proslo super.L.sam ja sama skinula i rekla joj da ce i ona kao seka skinuti pelene.Istu noc je spavala bez nocne i :5
Sljedeci tjedan je sinko na redu...tako da smo mirni do odlaska na more.
:joy
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la vall » 06 lip 2009, 13:53

moji dnevne pelene nemaju već godinu dana. ja sam nekoliko mjeseci, svaki dan, pitala hoće li piškiti na tutu.
kad je odgovor bio da, krenuli smo. Sven je prokljuvio odmah, Bruna malo kasnije.
u 12.mj. Sven je izrazio želju da ne želi ni noćnu pelenu i otad to funkcionira super.
Bruna ima noćnu, i po mojoj procjeni, imat će ju još dugo jer je njoj pelena stalno "puna".
no, ja sam super zadovoljna postignutim!!

vidjet ću što ću s larom. djelomično kuži u čemu je kvaka, ali nema "vremena" za sjedit na tuti.
dvojac 2006
2008
vall
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lora7 » 07 lip 2009, 18:52

vall,a da joj ipak probas maknut nocnu? Mojoj L je uvijek bila nocna pelena krcata,a evo ipak se uvijek uspije iskontrolirati i zovne me ako ima potrebu nocu piskiti.Kad e B ostavila pelenu,razmisljala sam kao ti,tj.nema sanse da mi L izdrzi noc,a da ne bude zapisana do usiju,a onda rekoh: Ajmo ipak probat....i uspjelo otprve! :joy
U svakom slucaju-sretno! Nama je puno lakse otkad njih dvije ne koriste pelene-jos malac i na konju smo! Njemu isto planiram maknut i dnevnu i nocnu odmah. :mah
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la vall » 08 lip 2009, 21:16

ma pokušala sam, prvu noć sam ju dva puta probudila i bilo je ok, ostale noći se zapiškila.

mislim da kod nje ide teže jer, da nije bilo svena, ona se ne bi ostavila ni dnevne pelene.

ne znam, probat ću opet. :/
dvojac 2006
2008
vall
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lora7 » 08 lip 2009, 22:47

U svakom slucaju sretno! :hug
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la bruna » 09 lip 2009, 21:15

Bili smo danas kod dr.Striber. B ima dioptriju -4 na oba oka :( ...nisam mislila da će proći bez al nisam ni mislila da je već sad toliko visoka :/ . Uglavnom, danas smo naručili i naočalice pa ćemo vidjeti kako će ih i da li će ih uopće prihvatiti. Kod isprobavanja i nije baš bila nešto oduševljena.
Breg, luda klompa...kako je prihvaćanje prošlo kod vas?

Sad podhitno moram odvesti i ovo dvoje na pregled...
B. L. R. 7.12.2006.
bruna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Lora7 » 10 lip 2009, 00:11

Bas mi je zao. :hug
Nadam se da ce se bez problema priviknut na nocale i da ce na drugom pregledu bit bolji nalaz. :hug :hug :hug
Kako je podnijela pregled?
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la vall » 10 lip 2009, 10:04

joj, bruna i ja sam mislila da će nalaz biti bolji. baš mi je žao.
nadam se da će prihvatit naočale bez nekih većih problema.

nego, sad ste me malo zabrinule. ja kod malaca nisam primjetila nikakve problemčiće vezane za vid
i nitko nas nikad nije slao na pregled. da ipak odemo ili??
dvojac 2006
2008
vall
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la bruna » 10 lip 2009, 13:03

Pregled je prošao jako dobro. Bunila se malo na prvo kapanje, a za ostala dva smo se nekako dogovorile. Sam pregled je bila dobra i surađivala maximalno :srca . Sjedila je tati u krilu i doktorica je gledala sa nekakvom lampicom i preko leća, nije ju ni dodirivala....Što se tiče nalaza, nažalost ne može biti bolji, samo gori :( , uglavnom se pogoršava u pubertetu, al ništa nije pravilo....može i prije al ne mora ni poslije :/ ....kod nje je upitanju genetika, prerano rođenje (to vjerojatno i ne toliko)...

vall...ako te muči, odvedi ih...možeš biti samo mirnija

mene sad strah i za ovo dvoje...B osim tog približavanja televizoru nema nikakvih drugih smetnji, najnormalnije funkcionira, izuzetno je spretna, a i iznenađuje me s nekim stvarima koje vidi na daljinu (sad kad znam za ovo)...npr. jučer je gledala kroz prozor dolje na dvorište i vidjela mačku koja šeće po dvorištu i provlači se ispod čempresa (udaljenost nekih 10-ak m)...kak..ne znam :conf ....danas na igralištu me vukla za ruku da idem s njom plašit vrapčiće da odlete....bili su na nekih 5-6 metara od nje?!...

danas poslije podne idemo po naočale pa javim navečer ako smo ih uspjeli zadržat na nosu bar neko kraće vrijeme :roll:
B. L. R. 7.12.2006.
bruna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bruna » 10 lip 2009, 21:30

evo me...otišla je s tatom po naočale, i od pola 6, kad ih je tata stavio na nos, do 8 ih nije skinula :ljubav ....u početku je bila dosta ozbiljna i djelovala zbunjeno (vjerojatno je i bila) no onda se opustila...otišli smo do šogorice i tamo sva važna pokazivala naranđastu tokicu i rozu krpicu za naočale koje je dobila :) ....tek nakon tuširanja ih je počela skidat jer ih "mora čistiti"...sve u svemu, ja zadovoljna...ne znam dal sam objektivna al ko da je malo živnula....npr. kad sam je brisala nakon tuširanja je rekla "gle moje nogice" :ljubav ...uopće si nemogu predočiti u kakvom svijetu je živjela :(
B. L. R. 7.12.2006.
bruna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 22 gostiju.