Modesty, pa jel ok napredujete na težini, visini, opsegu glave? U dobi od oko 4 mjeseca moguć je i skok u razvoju, kad može tražiti više nosanja, češće papati, al ne znači da je nužna već dohrana - to prođe kroz par dana najčešće. U to vrijeme ide i veliki skok u psihičkom razvoju koji traje malo dulje, počinju puno toga novog kužiti, pa su onda cendraviji generalno, traže više fizičke blizine, plašljivi su ponekad - to opet ne znači nužno da su gladni, nego ih plaši taj "novi svijet" pa su zato željni mame. A čitala sam da baš u toj dobi mnoge mame odustaju od dojenja ili počnu s dohranom, jer ne znaju za taj jedan dulji skok pa više ne znaju zašto je beba tako "drugačija" nego inače. Meni je pomoglo što sam znala za to, da nastavim s isključivim dojenjem, iako su i sveki i moja mama pokušavale ono u stilu "pa sad je već veliki, pa treba mu, pa i vi ste..."...
Jesi davala već 3 dana riže? Ako jesi, možeš prijeći na neku novu namirnicu. To što nije puno pojeo ne mora značiti da ne voli dohranu ili ne voli rižu, ionako je sad cilj da upozna okuse, a to će i sa par žličica, ne mora pojesti cijelu zdjelicu. A što neće cicati - pa neka, bude pocicao malo kasnije i svi zadovoljni.

Edit - sad vidim da je drugi dan riže, pa onda pokušaj još i sutra možda i onda prijeđi na nekaj novog iz tablice. Možda će mu to drugo bolje pasati. A ima beba koje ne vole komadiće u hrani na početku, tak da nije ni neobično.