olja, hvala ti
idem još malo njuškati jer izgleda da ipak ima izbora pored ove moje salata obrade
Sada je: 29 tra 2026, 12:55.

Qwerty030 je napisao/la:Evo trazim i ovdje neki fini receptic za kolac od mrkve?
. Negdje sam ga zagubila, a znam da sam ga prepisala, a ne isprintala. Eto, ako netko slucajno ima sejvan taj recept od mame aid i ja ga sada trazim...

Adorabla je napisao/la:domace strukle
napravis jufke s jajetom

Ovo podsjeća na tetu Azru! 

Adorabla je napisao/la:domace strukle
napravis jufke s jajetom

Solea je napisao/la:londoneri? trokutici s ljesnjakom, pracne (sape), orehnjaca, zarbo snite.....
Thanks, Solea! 
JednomCuPostatiMama je napisao/la:Adorabla tnx!!!

17.01.2009.

http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=88&t=42976

COKOLADNA BROWNIE TORTA
4 jaja sobne temperature
5 zlica secera
2 vanilin secera, ja koristim burbon
2 velike zlice brasna
miksati jaja sa secerom dok se ne utrostruce, na kraju umiksat brasno
200 gr mlijecne cokolade
250 gr tamne cokolade
250 gr maslaca sobne temperature nascjeckan na komade
otopiti cokoladu na pari, i na kraju umiksati maslac.
pomijesati obje smjese obiracem, izliti u kalup i peci oko 40 min na 160 C.
kremu od cokse
4 dcl slatkog vrhnja
25 dkg tamne cokolade
zagrijati slatko vrhnje, otopiti u njemu cokoladu.
ohladiti, staviti u frizider na par sati, dodati malo
slagfixa i izmiksati. premazati tortu.

Sastav: šećer, jaja, maslac, čokolada, brašno, prašak za pecivo, šlag

Solea je napisao/la:hm, ne znam. ovaj mi recept izgled dobro, jako dobro, al sigurno nije oridjidji.
pogle sta Tamo piseSastav: šećer, jaja, maslac, čokolada, brašno, prašak za pecivo, šlag
znaci u biskvit ide i pzp
ajd, javi dojmove kad napravis
a stavit ću i ja, nema mi druge. morat ću još proučiti recepte za browniese. mora biti dobro, tu ide 700g čokolade! tako da bolje da ne javljam dojmove jer će meni sigurno biti fino, vrlo sam neobjektivna kad je toliko čokolade u mojoj blizini 

ja ih radim na dva načina - s vrhnjem i začinima ili bez vrhnja.
za ovu bez vrhnja: prodinstam kapulu na malo ulja i vode dok ne omekša i ispari tekućina i dodam bundevu narezanu na komade. dolijem vode ili temeljca tek da pokrije i kuham dok ne omekša pa ju dovršim sa štapnim mikserom. soli po volji.
varijanta s vrhnjem: na malo maslaca prodinstam češnjak i kapulu i dodam začine koje želim (obično curry, korijandar i kumin). na to nabacim narezanu bundevu i dobro promiješam da se prožme sa začinima. dodam povrtni temeljac (može i od piletine, ako imaš) i kuham dok ne omekša cca 30 min na laganoj vatri. izmiksam sa štapnim i dodam vrhnja za kuhanje po želji te soli i posebno papra, tko želi.

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.