Sada je: 28 kol 2026, 13:01.

Krv iz nosa

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Krv iz nosa

PostPostao/la olja » 11 lip 2009, 11:07

Sta uraditi kada djetetu iz cista mira ide krv iz nosa?
Cula sam razne savjete i ne znam koji je pravi :dunno
Nagnuti glavu unatrag ili unaprijed?
Staviti hladnu maramicu - gdje? I da li uopce stavljati tj. hladiti dijete?
Zacepiti nosic ili ne?
...
Jucer sam uz svoje dvije cure cuvala i malenu od sogorice i iz cista mira ju je oblila krv i to je izgledalo :strah Usta, brada, obrazi i ruke su joj bili crveni od krvi! :(
I ok, mislim da znam moguce uzroke tog trenutnog krvarenja iz nosa ali nisam znala sta da radim :oops:
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

Re: Krv iz nosa

PostPostao/la sanelina » 11 lip 2009, 11:15

Olja,mojoj Beli često iz čista mira krene krv na nos.Nama je savjetovano-sjedeći stav,glava naprijed,stisnuti prstima korijen nosa i držati dok ne stane krv,noge dići u malo povišen položaj i ruku u zrak.Nadam se da ti više neće trebati :hug
H.-04.09.1989-moja velika curka
A.-L. -09.12.1998 TORNADO
T. -24.12.2005 Zimski slatkachi 2005/2006
sanelina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mrava » 11 lip 2009, 13:10

Mojim klincima u razredu često curi krv iz nosa tijekom godine i prvu pomoć koju ja napravim je: namočiti maramicu u hladnu vodu i to staviti na potiljak - odmah stane! :dada
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la beammama » 11 lip 2009, 13:22

Benediktu je često dok je bio manji curila krv iz nosa i otišli smo kod otorinca. Pregledao ga je i rekao da je kod njega problem što ne ispuše dobro nos i nakupi se bakterija i sve sasuši pa da zato puknu kapilarice. Rekao nam je da nikakve mokre maramice ni ništa već samo napravimo tupfer od vate i to mu stavimo i čekamo da prođe i da čim je malo prehlađen jako pazimo na higijenu nosa (ispiranje s fiziološkom, sterimarom ili sl.). Kako je veći nema više tih problema.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la olja » 11 lip 2009, 15:06

Hvala. :mah
Mala je izgleda naslijedila od svoje mame tu sklonost - s vremena na vrijeme joj se dogodi da joj ide krv iz nosa, i to su obicno situacije
- kad se jako uzbudi (bilo negativno, bilo pozitivno) zbog necega
- kada je previse fizicki aktivna
- kada se naglo promijeni temperatura prostorije u kojoj boravi
- nakon prehlade
A jucer su se igrale na terasi nakon sto je vozila bicikl po ulici, usla u rashladjenu sobu i krv je iz nosa krenula onda kada se sagnula da poljubi M. - dakle, kombinacija aktivnosti, vrucine, promjene temperature :dunno Ne bih rekla da je zabrinjavajuce.
Samo sam ja bila kao ukopana i nisam znala sta da radim, kako da odreagiram i zaustavim krvarenje..
I sjecam se da su meni kad sam bila mala govorili da zabacim glavu unatrag ali meni to nema nikakvog smisla i cini mi se opasno pa otud nedoumica.
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la Rimaithor » 11 lip 2009, 15:32

olja je napisao/la:- kad se jako uzbudi (bilo negativno, bilo pozitivno) zbog necega
- kada je previse fizicki aktivna
- kada se naglo promijeni temperatura prostorije u kojoj boravi
- nakon prehlade

Ovako je kod nas. Izgleda jako gadno, ali brzo se zaustavlja.
beammama je napisao/la:Rekao nam je da nikakve mokre maramice ni ništa već samo napravimo tupfer od vate i to mu stavimo i čekamo da prođe

Ovo je nama savjetovao dr. Marn. Crvic inace ima devijaciju nosnog septuma pa je higijena nosa otezana.
Njemu nesmijem spricati nikakav Sterimar i sl. vec samo fiziolosku, jer sterimar također izaziva krvarenje iz nosa kod njega. :dunno
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Tomijev i Larin tata » 11 lip 2009, 19:08

Joj, i nas je smrdo neki dan osvanuo ujutro sa krvavom flekom na jastuku. Bio je prehladjen prije toga, smrcao, slinio...
Tomijev i Larin tata
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamma » 12 lip 2009, 10:10

Moj A je alergican na pelud,trave....i skoro cijeli 5 mjesec mu svakodnevno po par puta se otvori krv. Nama najbrze stane ako mu hladnom vodom mocim potiljak isto tako uciteljica u skoli. Mrava da nisi ti nasa uciteljica?
2000-2002
mamma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kalea » 25 ožu 2010, 09:10

Da ne otvaram novu temu... danas nam je u 6 ujutro kćer (6g.) došla u suzama u krevet da joj curi krv iz nosa, cure moje, kad sam vidjela koja je to fleka od krvi na plahti, u*rala sam se :(. Išla je njoj već nekoliko puta krv iz nosa, ali nikad tako puno, a nije niti prehlađena niti nam je suh zrak u stanu. Čitala sam moguće uzroke, piše da je u 90% slučajeva bezazleno i da se treba javiti liječniku samo ako ne prestane curiti ili se javlja više puta tjedno... mm kaže da je i njemu u djetinjstvu znala ići krv. Moja prva reakcija je bila ići odmah k liječniku, ali budući da joj je prestalo curiti, više ne znam. Je li koja od vas imala iskustva s takvim jačim krvarenjem iz nosa?
kalea
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la SonjaV » 25 ožu 2010, 09:49

Nama se to dešavalo prošle godine.
Jednom su me iz vrtića zvali da jako ide i da ne staje, pa da dođem po nju. :/
Nije bilo toliko obilno ali je trajalo.
Kako se ponavljalo učestalo taj mjesec (skoro svaki dan dva tjedna, u snu, u igri...) smo otišli otorincu s nalazima krvi (valjda zbog možebitne anemije).
Isto je rekao da joj kapilarice pucaju, da je vjerovatno nasljedno. Malo joj je popalio u nosiću (radilo se uvijek o istoj nosnici) i od onda nikad više :mrgreen
Indijanac '09.2002
Mrvica '05.2005
Bucka '06.2014
SonjaV
sa zalihama pelena

PostPostao/la swenova mama » 25 ožu 2010, 13:55

sw je imao krvarenja iz nosica, svako malo, jednom upravo tako iz vrtica su se prepali koliko je curilo i nije se zaustavljalo tako lako.
Sad je stariji i sad mu jako, jako rijetko krene krv.
nama su isto rekli da se malo spali u nosicu, ako je preucestalo i prejako. Ali je bas kad sam razmisljala o tome, samo prestajalo. sda se i ne sjecam kad mu je zadnji put islo, valjda prije par mjeseci.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la kalea » 30 ožu 2010, 12:13

Hvala vam cure, umirile ste me, još joj je onaj dan popodne išla krv iz nosa, ali manje, od onda je ok.
kalea
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ivy26 » 06 tra 2010, 15:13

Prošli tjedan imali 1.puta obilno krvarenje iz 1 nosnice.Ružno za vidjeti,ali hladan oblog plus stiskanje nosnica uz vrh korijena pomoglo. u jednom danu 3 puta curilo :roll
Sad ačitam da
Moj A je alergican na pelud,trave....i skoro cijeli 5 mjesec mu svakodnevno po par puta se otvori krv
,možda i kod nas s time povezano.

Uglavnom se smirilo i sada je sve 5
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la Marto » 25 tra 2010, 23:10

I ja moram prijavit krv iz nosa :roll kod Zmaja.
Dogodilo se par puta u nazad zadnjih par miseci kad se udrija u nos, al ne jako: jednom se okrznija od mene, jednom je pa dok je trča po sobi i još jednom, čini mi se da je bija već par dana prehlađen pa sam to pripisala učestalom puhanju nosa.
I onda prejučer iz čista mira i jučer 2 puta, također bez ikakvog povoda i razloga. :strah
Pratit ću, pa ću vidit šta i kako dalje. Nadam se da se neće ponavljat jer se on jaaako pripadne kad ugleda krv. Ja smočim gazu i blazinice, pa brišem, stisnem nos, malo blazinicu uguram na početak nosića, na kraju ga stavim da legne na povišeno i da miruje. :dunno Brzo stane. A on surađuje jer se puno boji krvi.
Zmaj :belji 10.12.2006.
Mišica :liza 22.06.2008.
Lav :mali 04.07.2010.
Marto
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ivy26 » 30 tra 2010, 15:10

Kod nas ,opet u noći bilo krvarenje i otišli smo ped. za svaki slučaj.Dobila je plivit c i mast za vlaženje sluznice Nis...nešto+ torbex mast isto da stavi u nos prije spavanja
Veli ped.nema razloga za brigu
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la Liv Tyler » 02 svi 2010, 18:28

i nam se to pojavilo neki dan i stvarno izgleda ružno. ali mislim da joj je vezano uz prehladu. kad je stvarno razlog za brigu; kad učestalo i dugo krvari?
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la hipo » 02 svi 2010, 19:37

I kod nas su česta ta krvarenja iz desne nosnice kod curice(od njezine 3 god. a sad ima 5).Jednom se usred noći probudila šmrcajući i nisam odmah ni skužila što joj curi iz nosa dok nisam vidjela da sam ja sva krvava od nje(iznjela sam je iz mračne sobe i nosila da se smiri po kući dok nije moj muž :strah kad je vidio moju krvavu majicu),a taj put joj je ispao i ugrušak iz nosa kad je ispuhala.Uglavnom,bilo je to strašno za doživjeti.isto sam zvala hitnu pa su mi rekli stisnuti korijen nosa.Ali to za spaljivanje nisam znala,pa ako će me to zabrinjavati u budućnosti,otići ćemo otorincu da pogleda i da nam savjet.Vjerojatno su joj slabe kapilarice u toj nosnici,često malo i pročačka prstom da vidi ide li opet krv pa joj onda i krene jer se povrijedi.Ma ne zabrinjavam se previše jer je mojoj jednoj frendici cijeli život curila krv iz nosa,obavila sto pretraga da bi joj na kraju ustanovili slabašne kapilarice.
hipo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la kalea » 03 svi 2010, 01:19

Eto i mojoj N. je jučer i prekjučer opet curila krv iz nosa, stavili smo joj hladnu maramicu na zatiljak i stisnuli korijen nosa, relativno brzo je prestalo krvarenje. Samo nikad nisam ziher treba li glavu nagnuti naprijed ili nazad?
kalea
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.