...imam par nedoumica
1. počeli smo s voćnim obrokom oko 10 h, nije prihvatila niti jednu voćku.... jabuka, kruška, marelica, breskva - ništa... čini mi se da joj je možda sve skupa bilo prerano (počeli s 5 mj. i 20 dana) ili joj taj voćni okus jednsotavno nije odgovarao... zato sam odlučila prešaltati se na ručak, odn. obrok oko 12.30 - 13:30 h i povrće, a ovaj voćni raniji odgoditi za kasnije, nakon što ovaj ručak "sjedne"... odn. vratila sam se dojenju umjesto tog voćnog obroka... Je li to dobra odluka?
2. odmah sama sebi polu-odgovaram - povrće je definitivno njen najdraži izbor za sada... u slast je pojela mrkvicu, korabu (sve po 4 dana), a danas spremam blitvu (mm otišao ubrati kod mog tate)... zatim ću tikvicu, samu, a tek onda miješati s prosom koji joj se najviše sviđa od žitarica... planiram kombinirati povrće i žitarice još možda dva tjedna (tada će već imati punih 7 mjeseci), onda uvoditi meso... a onda lagano pokušati ponovno s voćem... malo sam zbunjena jer ne želim žuriti, ali po njoj vidim da jaaako želi jesti....
4. ništa ju dosad nije zatvorilo, kakica je baš prava, školska, dohranska

malo jače obojena, ovisno o hrani, prvo je bila pastasta (za razliku od dotadašnje tekuiće), a ovih dana se počela fino zgušnjavati... eto, kad probava i hrana idu u isit koš, pa se o svemu treba izvijestiti

jedino što se malo guza ipak ospe nakon kakanja, bude crvenija, s par crvenkastih bubuljičica, međutim, to prođe već do idućeg previjanja... nije valjda nikakva reakcija? Nema ni govora o onim flekama ili crvnilu oko usta.. valjda reakcije nekakve mora biti na novu hranu, hm...
5. ono što me muči jest sljedeće: po tablici ESPGHAN-a - eruropskog udruženja za prehranu, hepatologiju i još štošta (već je spomenuta ranije) preporučuje se mliječno-žitni obrok za večeru od oko 6. mj... meni se taj obročić čini zgodan, mlijeko pojačano rižom npr., ali ne znam kako da to dam, a da nije adaptirano... o izdajanju nema govora, ne ide i ne ide... čitala sam svoje bilješke o sinovom napredovanju i vidjeh da nisam uspjela nikada izdojiti više od 80 mL mlijeka, a izdajala sams e dobrih mjesec i po dana....
...znam da joj mogu dati rižu recimo na vodi, a onda ju dojiti, ali, ima li to sve skupa smisla?
...hoću reći, kako dati mliječno-žitni obrok, i treba li ga uopće davati do 1. god.?
...valjda sam bila suvisla