Sada je: 20 tra 2026, 12:57.
Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Moderator/ica: nadicab
Postao/la Suzana11 » 23 lip 2009, 21:16
Pozdrav svima!
Naime imam jedan problem. Ja sam dobila status roditelj njegovatelj i pokvario mi se stari auto (krntija) u koju se ne isplati ulagati više novac. Htjela bih kupiti drugi auto na kredit, jer drugačije ne mogu, ali zvala sam par banaka koje ne priznaju moj status ni moj (prokletu) naknadu.
Da li ste vi upoznate postoji li koja banka koja bi ipak odobrila kredit?
Auto mi je kao što i same znate prijeko potreban jer svakodnevno odlazimo na vježbe, kontrole ...
-
Suzana11
- Samo sam naišla

-
Postao/la alexandra » 23 lip 2009, 21:44
mislim da je teško izvedivo.
pretpostavljam da se novac koji dobivaš ne tretira kao plaća nego kao naknada.
na sve isplate koje idu preko ministarstva, hzzo-a, mirovinskog ti banka ne može sjedat ukoliko ne plaćaš ratu. znači za njih si ti teoretski nezaposlena.
ja sam na srv. banke mi priznaju samo onu polovinu plaće koju dobivam u firmi, jer nad njom mogu napraviti ovrhu, ovaj drugi dio ih se ne tiče.
ako treba, pišam crveno
-

alexandra
- idealni svjedok
-
Postao/la Otocanka » 23 lip 2009, 23:38
alexandra je napisao/la:mislim da je teško izvedivo.
pretpostavljam da se novac koji dobivaš ne tretira kao plaća nego kao naknada.
na sve isplate koje idu preko ministarstva, hzzo-a, mirovinskog ti banka ne može sjedat ukoliko ne plaćaš ratu. znači za njih si ti teoretski nezaposlena.
ja sam na srv. banke mi priznaju samo onu polovinu plaće koju dobivam u firmi, jer nad njom mogu napraviti ovrhu, ovaj drugi dio ih se ne tiče.
Točno. Zakon je odredio da ti se ni u kojem slučaju taj novac ne smije oduzeti i zato banke to ne mogu/smiju tretirati kao prihod.
-
Otocanka
- Samo sam naišla

-
Postao/la suzaks » 24 lip 2009, 00:28
Sve je to jedna velika državna sprdačina!
Da, mi prošli sve banke i štedionice za kredit za stanovanje...nigdje ja s tom polovicom NISAM kreditno sposobna!
A ustvari , po nekom usranom zakonu trebali bi dobiti DRUGI dio do pune plaće...a ne naknadu!
Ali to se navlači godinama! I sva ministarstva boli uho za taj problem!
-

suzaks
- Stalno sam tu

-
Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.