Dakle,u utorak sam cjeli dan imala dosta loš osjećaj uz ono normalno širenje maternice osjećala sam i stiskanje tj.maternica bi mi se naglo ukrutila kao pri kontrakcijama.I navečer sam prokrvarila,dosta obilno popraćeno snažnim stiskanjem maternice.Odem na hitnu,na ginekologiju,pregleda me doktorica,napravi ultrazvuk i kaže da ne vidi razlog krvarenja,plod uredan,otkucaji srca se jasno vide ali da moram na čuvanje trudnoće.Jučer ujutro odem kod svog lječnika koji je dragulj,moram kazat!Pregleda me,kaže da je najvjerojatnije pukao neki manji ugrušak ali da nevidi ništa neobično,osim stare krvi i obilnog iscjetka.Također mi naredi striktno mirovanje i da tablete utrogestan i to tri puta dnevno po dvije.Dva puta piti a navečer vaginalno.E sad...
Moja pitanja su-
ako je netko imao sličnu dijagnozu koliki je to stadij mirovanja,da nesmjem baš ništa ili da si mogu otić sklopit sendvić?
muči me taj utrogestan,posebno to vaginalno stavljanje u trudnoći i općenito oko čega te tablete pomažu imaju li rizika i zašto uopće pola piti pola vaginalno?
Dr.mi kaže da moram ležati do kraja prvog tromjesječja.Koliko je manja mogućnost da se poslje 3mj.nešto dogodi i jeli uopće mana mogućnost?
Svi savjeti su dobrodošli

.I ta prva trudnoća nije protekla bajno,porod u 29tjednu...što vam još i više objašnjava moju zabrinutost!
sorry na pitanju.