Sada je: 04 kol 2026, 22:36.

Bojanje zidova

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Bojanje zidova

PostPostao/la Henrietta » 22 lip 2009, 10:36

Nemam vremena sada raditi tlocrt - ukratko imam jako, jako usku spavaću sobu. Od ulaza lijevo je ogroman ormar i između njega i kreveta ima pola metra za prolaz (vrata su klizna jer se ne bi mogla otvarati) i krevet ide do drugog zida na kojem je prozor. Dajte neke fotke i ideje kako da pofarbam zid iznad uzglavlja kako bi dobila na širini. Ormar je venge korpus sa bijelim vratima, krevet je venge. Htjela bi neke tople tonove crveno ili naranđasto ali to su boje koje još smanjuju prostor. :/ Ili da ostavim bijelo pa nalijepim neke naljepnice ili tako nešto :conf a dekore na prozore stavim crvene ili naranđaste pa takvu posteljinu a imam već i neku takvu sliku :conf
K: Kada svi mi budemo veliki, tko će onda biti mali?
K: Molim odrezano, a ne narezano!
K: Volim te preko kaktusa!
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Bojanje zidova

PostPostao/la olja » 22 lip 2009, 11:47

Vidi ovdje neke generalne preporuke za boje u domu:
http://www.sredidom.com/ideje-za-vas-st ... aseg-doma/
Izdvajam neke po meni bitne crtice:
Hladne boje uvećavaju prostoriju.
Tople boje na zidovima smanjuju prostoriju.

Duge i uske sobe se vizuelno koriguju na taj način što se naspramni bliski zidovi oboje hladnim, a naspramni udaljeni zidovi toplim bojama.

Dugački zidovi će izgledati kraći, ako su obojeni vertikalnim linijama, dok ih horizontalne produžuju.

Kod male sobe se mogu proširiti zidovi. U takvoj sobi ne treba upotrebljavati kontraste boja. Najbolji utisak povećanja prostorije postiže se primjenom svetlih i blagih tonova hladnih boja.
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la Henrietta » 27 lip 2009, 14:47

olja, zaboravih zahvaliti....
Na kraju smo ostavili bijelo... Danas sam kupila nove zavjese i dekore (mm još trpi bez prigovora - jedan dan ćete samo u crnoj kronici pročitati "muž udavio ženu petim dekorom koji je kupila u zadnja 2 mjeseca").
Zavjesa je boja nježne breskve jednobojna lagana bez ikakvih reljeva i printeva, dekor je zlatno-smeđe-naranđast reljefast. Od istog materijala kakav je dekor će biti i uzglavlje iznad kreveta. Kad to napravim onda ću vidjeti za dalje. :mah
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la jaja » 27 lip 2009, 15:20

I meni ovo treba jer ćemo i mi sada bojat naš stan a nisam ni sama pametna u koju boju tila bi neku promjenu a sve se nekako bojim kako će to ispast :kiss
jaja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Henrietta » 27 lip 2009, 16:14

jaja, slikaj ga pa bojaj virtualno - ako ti je sve ostalo onako kako želiš, ako nije radje napravi ostalo pa ćeš vidjeti koja boja će najbolje pasati.
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Svrco » 30 lip 2009, 09:08

ja sam se oduševila bež bojom zidova. Nije čisto bijelo pa daje osjećaj dovršenosti i topline, a ne smanjuje prostor. I možeš kombinirati sa svakakvim drugim tonovima - toplim po mogućnosti. A i nisu tak osjetljivi ko bijeli.
Tk-tk 12.11.2008.
Svrco
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.