Sada je: 18 kol 2026, 09:14.

volontiranje u domovima i pomoć djeci u potrebi

Za sve koji su u postupku posvajanja, udomljenja. Sve o zakonima, centrima za socijalnu skrb, ali i osobne priče kako smo uspjele. Tu smo da damo potporu i snagu za krenuti dalje do cilja - postati roditelj!

Moderator/ica: ančica28

volontiranje u domovima i pomoć djeci u potrebi

PostPostao/la paula.m » 09 srp 2009, 14:08

mama xx je napisao/la:Može se posvojiti, jučer sam iz prve ruke saznala da je to moguće. Radi se, međutim, o djevojčici oboljeloj od rijetkog oblika dijabetesa koji se u Americi prima kao nešto sasvim normalno i redovitim putem liječi. Rekli su mi da će je baš zato ponuditi obiteljima iz Amerike. Ukoliko ste zainteresirani, javite se u Centar za socijalnu skrb u Vrbovcu, Hrvatska. Telefon je 01 - 2791 - 259 (prije toga treba i pozivni za Hrvatsku). Radi se o djevojčici od godinu i dva mjeseca koju ne mogu nikome dati (jer je nitko neće) pa djevojčica cijeli život živi u BOLNICI.<
><
>Lijepo bi bilo da je netko poželi.<
>Sretno. <i></i>

Poznajem jednu djevojku koja zeljno trazi jedno bolesno i napusteno dijete s kojim bi mogla volontirati, zovemo na taj broj ali nitko se ne javlja imate li jos koje mjesto gdje bi se ona mogla obratiti
paula.m
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: volontiranje u domovima

PostPostao/la Beppa Joseph » 09 srp 2009, 14:40

Paula.m, otvorila sam novu temu za tvoj upit jer ćeš tako vjerojatno lakše doći do željenjih odgovora :mah

Ovaj broj je iz starijeg posta pa je pitanje vrijedi li još.

Neke moje prijateljice su volontirale u Nazorovoj za vrijeme studija. Možda bi trebalo otići direktno u neki od domova i porazgovarati s njima.
Ja sam bila u Lovranu, ali to mi je predaleko za češće odlaziti.
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la paula.m » 09 srp 2009, 14:43

Hvala ti, ta cura inace je jako dobra ma 24 god i zave se Ina iz Siska je povremeno je dolazila kod mene u Petrinju i vodila u setnju moju Nanu. Ja sam bila jako zadovoljna i Nana ju obozava ali mi sada to vise netrebamo a i ona bi zeljela neko napušteno bolesno dijete.
paula.m
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Beppa Joseph » 09 srp 2009, 14:51

Sad vidim da sam pogrešno postavila naslov, dodat ću "i pomoć djeci u potrebi"

Možda bi mogla pokušati sa svojim Centrom za socijalni rad, oni sigurno imaju informacije, samo je pitanje koliko će biti voljni prihvatiti tako velikodušno ponuđenu uslugu.

Tvojoj prijateljici s velikim srcem želim svako dobro :srca
Beppa Joseph
normalna mama

Re: volontiranje u domovima i pomoć djeci u potrebi

PostPostao/la paula.m » 09 srp 2009, 15:07

To sm joj i ja predlozila za centar ali nista od toga njoj su rekli da se javi u neki centar u Kraljevici. A ona je iz Siska pa joj je to predaleko, ona bi nesto na podrucju Zagreba a u Nazorevoj je bila na razgovoru ali tamo nema djece s posebnim potrebama, zvala je Goljak ali tamo ne zele volontere, Gornja Bistra ne prima volontere jer imaju organizirano talijanske volontere a ona je Hrvatica, meni ne pada na pamet gdje je dalje uputiti ali cura je super kaze Valjda cu uspjeti naci jedno djete koje treba volontera.
paula.m
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Beppa Joseph » 09 srp 2009, 15:15

Možda bi mogla pokušati preko neke udruge koja okuplja roditelje i djecu s posebnim potrebama. Možda bi bilo zgodno organizirati igranje s djecom u prostorima udruga pa onda i nekim konkretnim djetetom.

Nekoliko puta sam bila u Caritasovim domovima na Savici i u Brezovici. Na Savici je tadfa bila jedna gluhonijema i slijepa beba i mislim da bi njima također dobro došla pomoć...
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la paula.m » 09 srp 2009, 16:59

Evo zvale mi Caritasov dom ali sad nam treba njihov mail jer traze da posaljemo molbu i ostale dokumente a onda ce nju pozvati
-molba
-moja preporuka
-potvrda ljecnika da je zdrava fizicki i psihicki
-potvrda o nekaznjavanosti
paula.m
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la paula.m » 04 ruj 2009, 19:22

Drage cure mame i tate još uvijek nismo uspjele saznati gdje bi ta djevojka mogla volontirati. Ona bi se željela posvetiti jednom kronično bolesnom dijetetu posječujući ga u domu ili centru gdje je zbrinuto, i željela bi da to dijete ne bude starije od 5 god. Pa zar stvarno nitko nezna gdije bi se mogla obratiti???
paula.m
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Dobri andjeo » 04 ruj 2009, 21:54

mozda da proba sa domom na vrhovcu, tamo su imali nesto slicno, kao neka kumstva...
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la eli » 04 ruj 2009, 21:55

mislim da kronično bolesna djeca nisu u domovima, već ili sa roditeljima ili u bistri.
eli
Sveta krava

PostPostao/la suska » 04 ruj 2009, 22:25

Da takva djecica su u Gornjoj Bistri, znam jel mi frendica tamo radi i njeguje bolesnu djecu pa je pricala kakva sve dolaze djecica, mislim da je cak spomenula da su prije nekih mjesec dana dovezli starijeg deckica gore u Bistru iz Nazorove jel je jako bolestan al nije rekla kako bolestan.
Sad kad sam vec kod slicne teme dok je moja Anamaria bila u klaicevoj jer je alergicna na laktozu u mljeku (navikavali su ju na bebimil pa je morala biti pod nadzorom) dovezli su gore na gastroenteroloski odjel jednu malu bebicu princezicu koja je imala mjesec i pol roditelji su ju ostavili na vratima nazorove tek se rodila i ona je alergicna na laktozu ali u puno gorem obliku sa velikim flekama na liceku sve velike mrlje valjda se siroce graba jer ju to svrbi.
U biti htjela sam vam reci da sam se zaljubila na prvi pogled tako je ljepa umiljata smjeskala mi se dok sam joj pricala bas se vidi da joj fali paznje ljubavi njene mame koju bi ja joj neznam sta bi joj bila u stanju napravit.Toliko sam bila jadna zaklela sam se da svu robu od moje Anamarie nosim njoj u Nazorovu i to cu dati iskljucivo za nju jer me je osvojila tim jednim malim pogledom i osmjehom, cak sam doktore ispitivala jel se ju moze posvojit od kume moje frendica hoce djete iz nazorove jer ona ne moze imat djecu pa sam joj danima pricala o tim malim crnim okama i tom smjesku.
Evo dan danas se sjetim tog malenog osmjeha i te preljepe ljepotice koju je jedna ma neznam kako bi ja to cudoviste nazvala cak me sramota reci da je zena jer da je majka svom djetetu to nebi mogla napravit ma koliko bilo tesko, svima je nama ponekad tesko ali se nismo odrekli svoje djece bar ja to nebi mogla a VI!!!!!
slikaslika
IVAN: 13.5 05`
ANAMARIA: 13.1 09`
suska
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Beppa Joseph » 05 ruj 2009, 12:42

Paula.m, žao mi je što ta djevojka još nije postigla svoj cilj. Evo, možda će uspjeti u Bistri.
Što je na kraju bilo s Caritasovim domovima?

suskovic, lijepo je da si pomagala i empatizirala se s djetetom kojem je trebala pomoć. Ipak bih zamolila da na ovom pdf-u ne bude komentara i tema poput toga kakva je to majka koja ostavi svoje dijete. Naravno da se o svemu može raspravljati, ali tome je mjesto na Vrućim temama, Roditeljskim stojbama ili čak Čavrljanjima.

Iz perspektive posvojitelja, mi smo zahvalni svakoj biološkoj majci koja je odlučila roditi dijete i dati ga na posvajanje te mu tako pružiti priliku za novi život. Nas muči neučinkovitost sustava koji djecu predugo drži u ustanovama. Molila bih da zato svaki eventualni komentar na tu temu bude u drugoj temi i na pdf-u predviđenom za to.

Uglavnom, ovdje je riječ o volontiranju, stoga je svaka informacija koja može pomoći Pauli.m i njezinoj prijateljici više nego dobrodošla
Beppa Joseph
normalna mama

Natrag na Posvajanje

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.