Paula.m, moje je mišljenje da, kad bi se radilo o djevojčici od 6 godina bez pp-a, a živiš u Sisku, plaća od 2400 kuna koju traže dotične penzionerke je previše. Obzirom da je djevojčica s pp-om iskreno ne bih se oslanjala na penzionerke (čisto zbog godina) ne znam ni kolika bi im trebala biti neka adekvatna mjesečna plaća. Ne bih se previše oslanjala ni na to da su bivše djelatnice u vrtićima niti u školama; mislim da to zna zavesti jer se ufuramo kako će netko stručan biti s tvojim djetetom dok ti radiš. Ima svega. Mislim da je najbitnije čisto ljudsko srce jer koja uopće od njih ima neka posebna znanja koja bi bila od koristi isključivo tvojoj djevojčici pa da ti to bude dodatni plus za njih?! Ne znam koliko bi ti na kraju bila sretna kad bi ti žena čuvala u tvojoj kući još drugo dvoje djece. Sad to na prvi pogled izgleda idilično (curka bi imala društvo), ali ja ne bih na to pristala jer moraš biti svjesna da ti u kuću time primaš 3 nove osobe koje će najveći dio dana provoditi u tvojoj kući i svako ima svoj red i svoje navike i svaka od mama bi željela da joj dijete dobije ono najbolje - ne znam kako bi ta osoba uspjela to uskladiti na "tvom teritoriju".
Iskreno, na tvom bih mjestu najprije vidjela koje mogućnosti nudi grad i odgovarajuće službe kako bi djevojčica imala što bolju pripremu za školu. Znam da ti je do posla, možeš li posao prevoditelja od kuće obavljati, npr.?
Želim ti od srca da uskoro nađeš rješenje koje će biti najbolje za tebe i tvoje dijete!