Sada je: 26 srp 2026, 03:36.

beba jako malo papa

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

beba jako malo papa

PostPostao/la sretna mama23 » 25 srp 2009, 22:34

ja se unaprijed ispričavam ako je tema bila,ali...
moj sin ima 2,5mj,na hippu je od 2mj svojeg života i uredno je papao...do neki dan,pojede mi 100,130 ml maximalno svaka 4 sata,a trebao bi,kao,160ml.Ja znam da je to samo okvirno,ali prije tjedan dana je popapao toliko i tu i tam malo pobljucnuo,sad dosta toga vrati natrag iako malo pojede,redovito se podrigava.Masa njih mi je rekla da neće jer mu je vruće(vani mislim),a opet koga god sam pitala a ima malu bebu vele da super jedu,da bi još... :dunno ,a moj miš neće.Pedica mi je na godišnjem da bi pitala jel to o.k...
inaće je super,ljepo spava,smije se,igra,ne izgleda mi kao da je bubini ili da ga nešto muči.Pazim na tekućinu,ponudim mu svaih sat-2 čaj od kamilice ili običnu prokuhanu vodu,ima redovite pišane pelene i stolicu svaki drugi dan...
molim vas za savjet??
hvala :srca
**radije bih živjela svoj život kao da ima Boga i umrla da otkrijem da ga nema,nego živjela svoj život kao da ga nema pa umrla da otkrijem da ga ima**
sretna mama23
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: beba jako malo papa

PostPostao/la Ina66 » 25 srp 2009, 22:45

mislim da ćeš više odgovora dobiti na pdf-u Prehrana adaptiranim mlijekom pa prebacujem tamo
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la mamamalelucije » 25 srp 2009, 23:58

može bit da je obična faza, jednostavno manje jede pa će opet više. pokakane pelenen su dobar znak
mamamalelucije
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la wiksy » 26 srp 2009, 11:22

pokušaj mu češće nuditi mlijeko, a rijeđe vodu i čaj. njemu sad nije toliko potrebna dodatna tekućina, ako samo pije mlijeko (da, iako je adaptirano). i pokušaj mu ga ponuditi malo hladnije nego inače. moj npr. neće sad uopće jesti mlijeko koje je imalo toplo, mora biti baš mlako/hladno. vruće mu je i ne želi toplo.
uglavnom, pokušaj češće nuditi, pa neka po malo popapa... sretno!
wiksy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamashnita od noje » 26 srp 2009, 11:52

ne nudi mu vodu, a caj pogotovo jer za tim nema potrebe. osim toga, caj nikako nije primjeren za tako malu bebu.
gore imas stickan tekst o bebama na adaptiranom i dodatnoj tekucini i i vidjet ces da za time nema potrebe, osim ako dijete nije negdje na plus 40 stupnjeva ili ima proljev, sto kod vas nije slucaj.
dodatnom tekucinom djetetu punis zeludac i normalna stvar da manje jede. to ti je otpilike kao i kad se ti napijes vode pa sjednes za stol - pojedes manje nego sto bi pojela da zeludac nisi napunila vodom.
moze biti faza, mogu biti vrucine... nije alarmantno sve dok jede koliko toliko i dok dobiva na tezini. ali beba ti definitivno jede manje (i) zbog vode i cajeva koje joj dajes.
mamashnita od noje
Muza

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.