Sada je: 25 srp 2026, 14:09.

problem..nije joj fino

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

problem..nije joj fino

PostPostao/la supermama » 30 srp 2009, 08:43

ne znam kako da uopce nazovem ovaj topic, ali imamo jedan problem nedoumicu ili nesto slicno...
dakle imamo dva mjeseca i na prehipu smo, koristimo bocice new born na kojoj je duda slicna aventovoj gotovo ista....
poanta je da je do sada sve dobro islo ali u zadnjih par dana kada se trebamo hraniti nastaje palkanje i suze i nemir izgleda kao da joj hrana nije fina, ali ipak je na kraju pojede jer je valjda gladna...sada pitanje moje je dali je to moguce i sto mi je ciniti...da li da prvo probam zamjeniti dudu..pa probati nukove koje imaju drugaciji oblik...ili da joj probam ponuditi neku drugu hranu.....

inace sto se tice hrane dobro napreduje u prvom mjesecu je dobila oko kilograma s tim da smo kombinirali i dojenje, a sada za tri tjedna je dobila negdje oko 400 g jer smo bili na kontroli posto nam doc ide na GO, ali ovako tijekom dana mogu reci da je beba zadovoljna , nije gladna izmedju obroka jer i lijepo spava i bistro gleda i prati svijet oko sebe....
supermama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: problem..nije joj fino

PostPostao/la mamashnita od noje » 30 srp 2009, 09:13

ja ne bih brinula. jos.
i sjecam se te faze kod moga, kad sam ga s grcem u zelucu isla hraniti jer sam znala da nas ceka isto ovo o cemu pises - vristanje, bacakanje, plac. ali je proslo i sve se opet unormalilo. istina, on je bio stariji tada, mozda nekih 5, 6, 7 mjeseci, ne sjecam se vise.
ako je sve ok, beba je zadovoljna i ponasa se normalno, ne bih brinula i nadala bih se da ce proci.
i sigurna sam da znas i sama kako je normalno da se dobivanje na kilazi razlikuje iz mjeseca u mjesec.
ne kazem da se treba opustiti, prati je i dalje, ali nekako vjerujem da je samo faza.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la mirbi » 30 srp 2009, 09:18

To što odbija jesti ne znači da joj nije fino. Možda joj je vruće, grintava je ili joj se jednostavno ne jede. Ako potraje, onda je to druga stvar.

:mah
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
-----------------------------
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la danijela81 » 30 srp 2009, 09:44

imali smo tu fazu, trajala je nekih 2, 3 mjeseca, i onda opet sve ok
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la wiksy » 30 srp 2009, 11:49

i mi smo imali tu fazu... prije kretanja zubića, čim bi skužio da ide jesti - drama.
na sreću, kako došlo tako i prošlo.
sretno
wiksy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la supermama » 30 srp 2009, 14:03

kad sam ga s grcem u zelucu isla hraniti

ovo stoji....
dakle savjet je pratiti jos neko vrijeme....
nebih bas krenula u isprobavanje raznih hrana, jer izmedju obroka je sve ok... :faca
supermama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la supermama » 10 kol 2009, 23:19

samo da obavjestim o nastavku price nije joj fino...
kenuli smo se hreniti lezecki dakle ne drzim je vec ona lezi na krevetu ili u kolicima ili ec gdje je i pojede ona super, ali i dalje je plakala i vidi se da nesto ne stima...ali nekako ne mogu riejcima bas opisati sto ( kazu intuicija) i nakon malo prosurfavanja i proucavanja i muckanja kupili smo aptamil prije dva dana i sada je u fazi preijelaznoj ali definitivno prelazimo na to...

a primjetila sam da mi se prehip tesko otapa, ostaje nesto plivati na povrsini, bocica je strasno masna...nesto mi nije bas sjelo.... < u ostalom tko kaze da i ona mora piti prehip ako je to bilo dobro njenom bratu...jel tako???? :kima
supermama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamashnita od noje » 11 kol 2009, 14:14

tako je :dada
mamashnita od noje
Muza

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.