Sada je: 04 kol 2026, 07:35.

PERILICA i SUSILICA?

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

PERILICA i SUSILICA?

PostPostao/la MAJA Skopje » 28 srp 2009, 14:11

Znaci dali neko od vas ima kombinovani ves masinu sa susarom?
Kako ste zadovoljni.?
Cula sam da je bolje odvojeno ves masina od susare. Al nazalost ja nemam prostora gde da smestim dve masine.
Da cujem vasa iskustva?
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: PERILICA i SUSILICA?

PostPostao/la mamashnita od noje » 28 srp 2009, 15:04

nemoj kupiti kombiniranu, bas svi imaju losa iskustva :/
a mozes li kupiti posebno tako da ih stavis jednu na drugu?
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Stefanova_mama » 28 srp 2009, 16:16

Imala sam Whirlpool-ovu kombinovanu (5kg-2,5kg) i sad imam odvojene.

Problem u kombinovanoj je sto nema senzor za vlaznost vesa, pa zna presusiti ves do izguzvanosti koja se ne moze opeglati (ne znam za ove novije modele). Drugi minus je sto u bubnju od 5 kg, susenje 2-2,5 kg znaci jako malo stvari za jako dugo vreme.

Imam odvojenu Bauknecht za 6 kg susenja i relativno je dobra, mana je ono sto ne citamo sitnim slovima kad kupujemo, senzori su zatvoreni u neku resetku i nakon nekog vremena fina prasina od vesa se u toj resetki zna zapaliti, sto proizvodi beli dim i ta pojava javlja se "minut i po" nakon isteka garancije isto kao sto i termostat pregoreva "dva i po" minuta nakon isteka garancije i kosta vise od 100EUR.

Gledaj da ono sto skuplja mucice ne bude sklopiva plastika nego filter u komadu (kao mislim kod siemensovih), jer se ta plastika sa filterom otklapa i sklapa i pukne na spoju, a nova je bar 20-30EUR ili se ne moze naci.

Dakle trazi najduzu mogucu garanciju.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la MAJA Skopje » 28 srp 2009, 23:07

Ma znam za vraijantu jedna na drugo, al nazalost nema mjesta ni za to. Jer iznad masine je bojler. :(
Stefanova mama hvala ti na iscrpnim informacijama.
Mi zasad imamo Whirpoopl obicnu perilicu nije sa susilicom i to ona sa gornim punjenjem 45 cm raspon. I danas sam na internetu videla Gorenje masinu isto 45 cm zajedno sa susilicom. Nisam jos deteljnije pogledala po ducanima (jer mi nije zort) pa cu natenane pogledat sta ima i dali se uopste isplati.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mama Gabi » 29 srp 2009, 14:25

I ja imam Whirlpoolovu kombiniranu. Stara je oko 2 godine. Pokvarila se već 3 puta, s tim da niti jednom nije bio nikakav ozbiljan kvar, već se skupila prljavština i one "mucice" od sušenja veša, koje zaštopaju sve moguće rupice i onda curi kad koristim perilicu. Ali isto mi nisu stale dvije. Ako kupuješ kombiniranu, nemoj očekivati da će ti dugo trajati i da će veš biti savršeno ravan. Tako sam i ja, pa dok ide, ide! :mah
mama Gabi
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Henrietta » 29 srp 2009, 14:51

mamashnita od noje je napisao/la:nemoj kupiti kombiniranu, bas svi imaju losa iskustva :/

Nemaju baš svi loša iskustva :mrgreen: Imam electrolux i zadovoljna sam - jako. Ima topic o tome, stavim link... Prije ove imala sam odvojeno- tako da sam isprobala i jedno i drugo.
Mašini će sada biti godina dana i bez ikakvih problema i pere i suši.

Edit: eto linka - sad sam se podsjetila kako sam bila u dilemi - izbora nije bilo drugog i za sad mi nije žao: viewtopic.php?f=91&t=44163&p=1467296&hilit=electrolux#p1467296

Treba se naviknuti i isprobati najbolji način. Sada najviše volim kad mi opere po noći pa posušim 20-30 minuta dok se spremam na posao i stavim na stalak - suho je za čas ali ja slažem tek kad dođem s posla i vrlo, vrlo malo toga peglam.

Ono što je činjenica je sigurno da će joj vijek trajanja biti kraći nego da su odvojeno ali ako ti je sitacija kao i meni nemaš puno izbora osim paziti na proizvođača a koliko sam tada istraživala electroluxovim 2u1 većina je bila zadovoljna.

:mah
K: Kada svi mi budemo veliki, tko će onda biti mali?
K: Molim odrezano, a ne narezano!
K: Volim te preko kaktusa!
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MAJA Skopje » 30 srp 2009, 15:55

Hvala cure ! :mah
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Mame (i tate!) u akciji