Sada je: 30 tra 2026, 03:51.

UZV dojki za vrijeme dojenja

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

UZV dojki za vrijeme dojenja

PostPostao/la Svrco » 02 kol 2009, 21:29

Daklem, ima li smisla raditi uzv dojki za vrijeme dojenja? Naime, u jednoj dojci imam fibroadenom a u drugoj nekoliko cističnih promjena koje trebam pratiti. Međutim, vele da to sad nema smisla raditi. Ja ne namjeravam uskoro prestati s dojenjem, a malo me frkica čekat još godinu ili kolko već s uzv-om. A stalno si napipam nešto novo :strah .. pa bi rado otišla.

Što mislite?
Tk-tk 12.11.2008.
Svrco
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: UZV dojki za vrijeme dojenja

PostPostao/la Kris2 » 02 kol 2009, 21:54

Pa ako si zabrinuta najbolje da se konzultiraš s nekim radiologom ili ... (ja sam napravila pauzu od tri godine - toliko sam dojila i nije mi baš bila doktorica sretna - doduše ja nisam išla jer nisam stigla :oops: )
Kris2
Danadadila

PostPostao/la eli » 02 kol 2009, 22:04

toliko tekućine smeta za pouzdani uzv nalaz. ipak, isplati se ići i vidjeti. ako je nešto sumnjivo onda na mamografiju. za to mlijeko ne bi trebalo previše smetati, no onda danima ne bi mogla dojiti i trebala bi imati zalihu izdojenog za to vrijeme. možda da pričekaš prvi rođendan pa na mamografiju...
eli
Sveta krava

PostPostao/la Dudley » 02 kol 2009, 22:51

Imam jednu veliku cistu i puno manjih na jednoj dojci, obično moram na UZV svakih 6 mjeseci, nekad prođe i godina.
Bila sam na pregledu kad je mali imao 3 mjeseca, rekli su mi da je nalaz bolji nego prije i onda me kad sam već izašla van, pozvali ponovno, još pregledavali i rekli da dođem za 3 mjeseca opet.

Malo me bila frka zbog toga što su mi se činili zabrinuti, ali kad sam ponovno došla, rekli su mi da ne trebam više raditi uzv dokle god dojim, pa bilo to još dugo i da je definitivno stanje bolje.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Kris2 » 02 kol 2009, 23:39

Da, i meni je bilo puno bolje dok sam dojila (isto imam ciste), nije me ništa boljelo, a inače su mi uvijek bile tako osjetljive i bolne da sam mislila da neću moći dojiti (pa produljila na 3 godine u paru :mrgreen: )
Kris2
Danadadila

PostPostao/la VIPmama » 03 kol 2009, 08:14

toliko tekućine smeta za pouzdani uzv nalaz. ipak, isplati se ići i vidjeti. ako je nešto sumnjivo onda na mamografiju

Ja radila za vrijeme dojenja (godinu i pol dana prije prekida), nije se vidjelo ništa sumnjivo, ali je rekao da treba ponoviti kad prestane laktacija jer da je pouzdano kad su kanali prazni
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la rejjan » 04 kol 2009, 00:03

Naravno da trebas.
Tokom dojenja dobila sam vodenu ili mlijecnu cistu koja je bila kao kliker i dugo se zdrzala. Dr. prije nego sto je ustanovila sastav ciste bila vrlo napeta i odahnula kada je vidjela da je homogena smjesa. Cak je ukljucila kolor dopler radi sigurnosti. Cista je kasnije sama od sebe nestala, barem na dodir mada mi je dr sugerisala punkciju. Nisam vise nikada radila taj pregled.
Rejjan, 05/07/06
rejjan
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la † Sanika » 07 kol 2009, 00:01

i ja sam radila UZV za vrijeme dojenja, sve je bilo ok, ali su mi isto preporučili kontrolu nakon dojenja :mah
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Svrco » 07 kol 2009, 21:56

da, onda ću svakako otići. hvala cure
Tk-tk 12.11.2008.
Svrco
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mašnica » 08 stu 2010, 13:24

Na lijevoj dojci mi je izvađen fibroadenom prije 5 godina, sada kad dojim u njoj ima puno manje mlijeka nego u desnoj, brzo se isprazni. S desnom imam problema od samih pocetaka, ragade, bol, dugo je to trajalo dok se nije smirilo, sad se opet ponavlja ali samo boli jako jako tijekom podoja i nakon, pece me. U trudnoci sam primjetila i na toj str.kvrzicu, pretp. opet FA, na UZV nisam isla. Pretpostavljam da ni sad ne bih mogla, morala bih prekinuti s dojenjem a to ne zelim. Da li je moguce da je ta bol povezana sa FA? Ima li netko iskustvo s bolnim dojenjem i FA? Neizdrzivo je i ne znam do kad cu tako :-(
mašnica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.