iris je napisao/la:kod nas bacanje hrane po podu nije igra - pa ni kad netko ima godinu i pol![]()
i stvarno vam se divim ako to možete gledati kao istraživanje svijeta i razvijanje njene male osobnosti![]()
za ove situacije sa ormarićem frrr - su ljudi izumili child lock sisteme- to je zaštita koju ti možeš otvoriti a ona ne može pa može sto puta hodočastiti do ormarića ako hoće - ima ih i po TL (bar ih je bilo nekad)
vidim da si na pragu zanimljivog razdoblja
nisam rekla da dozvoljavam da se tako igra, nego da ona ne kuži razliku među bacanjem komadića kruha i bacanjem igračke, da prouči malo gravitaciju
pa tek joj je godinu i pol
možda sam ja preopuštena, al ja toleriram sve bezopasne stvari, pokušavam ih objasnit, al kako bi ti reagirala na bacanje kruha po podu s 18mj?
btw, znaš onu, ako ne znaš otvoriti child lock, pitaj dijete
ja stavim na utičnice i ino, al zapravo i nisam za pretjerivanje sa zaštitama, što kad ode kod bake, u goste...

- to je zaštita koju ti možeš otvoriti a ona ne može pa može sto puta hodočastiti do ormarića ako hoće - ima ih i po TL (bar ih je bilo nekad) 

na kraj smo stali s tim tako sto smo sve tanjire digli na pult i prekrili krpom dok joj kabinetic nije prestao biti zanimljiv 

, ja njoj nisam dala da dira upotrijebljene pelene, ne jer stvarno mislim da je to loše nego je meni nekako bila odbojna pomisao da ih ona ima u rukama. jutros se dete probudilo, ja ju prebacim k nama u krevet, brzinski promijenim pelenu i ostavim da se valja s nama još, nadajuć se da ćemo i mi dobit još malo vremena za izležavanje. njoj se, naravno, nije dalo ležat i spusti se s kreveta pa vidi pelenu pokraj. uzme ju i pita 'ta e to', ja joj kažem - to je dorina prljava pelena.