Sada je: 05 kol 2026, 01:51.

) liker od drenka.Ispao je odličan

. mislim da je najbitnije da su limuni domaći.
), buduci da se od cokolade stvara korica.

Potica je napisao/la:Mama lavic hvala ti za ovaj od drena to sam jako dugo tražila

Nanoibeba je napisao/la:ja sam na moru napravila liker od limuna.
radila sam sve otprilike. Narezala sam neki3 ili 4 limuna od toga je samo jedan bio normalan limun, a ostali nekakvi mali nikakvi koje sam skupila u dvorišto. Narezala ih, stavila u boce , dolila lozovaču i stavila šećera - koliko mi je stalo jer nisam imala odgovarajuće boce. Još sam stavila i neku aromatičnu travku, više ne znam koju. Nakon koji tjedan dana sam probala i nije mi bilo dosta slatko, pa sam dodala još malo šećera. Nisam imala vagu, sve je bilo otprilike, ali sigurno nisam stavila onoliko koliko stavljam u orahovicu- tamo ide 30 dkg na litru rakije. Uglavnom, liker je prefin, pogotovo hladan bilo iz frižidera bilo s ledom.
Radila sam i s rogačem, ali ovaj od limuna je baš ono po mom guštu.

dunja je napisao/la:Tina, dobro pitanje. Nisam još o ovome razmišljala jer čekam svoju tetu dalmatinku na placu da se pojavi, nije je bilo cijeli 8. mjesec. Limuni su negdje krajem 9. i u 10. mjesecu čini mi se.
Rima![]()

Kris2 je napisao/la:Off topic
mama lavica mene zanima gdje si nabavila drenak (ja bi sadnicu za moje starce)

Tina je napisao/la:Ja recimo višnje prelijem s rumom i puuno mi je finije nego s rakijom.

sandram je napisao/la:Jel mogu visenjvacu napraviti sa smrznutim visnjama?

Nisam bila dalje od svog placa, a moja teta iz Kaštela ne dolazi uopće više - zadnji put je bila prije mora, rekla da će biti od 9. mjeseca dalje opet. Međutim nema je. Razmišljam da vidim ima li ona poznata Ana na trešnjevačkom domaćih limuna.Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.