Sada je: 03 kol 2026, 19:13.

Indukcijska

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Indukcijska

PostPostao/la ChiaraR » 19 kol 2009, 03:12

Kod nas su indukcijske ploce nesto totalno novo i nepoznato, a cini mi se da je to u Evropi puno popularnije pa trebam vasu pomoc. Nasla sam ovdje sporet koji gore ima indukcijsku plocu. Prodaje se pod markom Kenmore, a izradjuje ih Electrolux. Koliko su te indukcijske ploce uopce prakticne u odnosu na keramicke? Nasla sam nesto da znaju zujati i da neki lonci iako su magneticni ne rade. Mene najvise brine moj express lonac. Ostalo sudje mogu promijeniti, ali od njega se ne rastavljam :mrgreen: .
Pa dakle koje su prednosti i nedostatci kuhanja i odrzavanja indukcijske ploce i da li je Electrolux dobar proizvodjac istih?
ChiaraR
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Indukcijska

PostPostao/la grozni » 19 kol 2009, 07:45

eeeeeeee, gdje smo mi od EVROPE !
nisam siguran da znam ikoga tko ima indukcijsku plocu. meni je to svojevremeno bio san. i na tome je ostalo. prednost nad staklokeramičkom je kaj papa manje struje i kaj se ne zagrijava. samim tim, lakše se i ocisti ako nekaj iskipi ili se prolije (nece onak zagoriti).

kaj se tice tvog omiljenog lonca... uzmi magnet i probaj. ako se dobro zalijepi za dno lonca - lonac je kompatibilan.

electrolux je inace solidan proizvodjac :dada

:mah
grozni
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Nana1971 » 19 kol 2009, 17:17

znam samo da je suđe bas za te indukcijske znacajno skuplje od ovog obicnog suđa :dunno
Zemlja je smrtnim sjemenom posijana Ali smrt nije kraj Jer smrti zapravo i nema
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la palunkica » 19 kol 2009, 19:18

Ikea ima podmetače koji se stave na indukcijsku ploču i na njih ide obično suđe.

Osim toga, o indukcijskoj ne znam ništa :dunno
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la grozni » 19 kol 2009, 21:48

palunkica je napisao/la:Ikea ima podmetače koji se stave na indukcijsku ploču i na njih ide obično suđe.

tako jednostavno... a tako super !
grozni
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ChiaraR » 20 kol 2009, 06:52

Bila sam danas u ducanu i nisu imali sve u jednom, nego posebno plocu i posebno pecnicu za ugraditi. Pecnica je jako lose izradjena (rubovi limova su ostri za porezati se :/ ), pa mi bas ne ulijeva neko povjerenje da je ploca bolje izradjena. S obzirom da je to moj jedini izbor ovdje, nema mi druge nego odustati od indukcijskog kuhanja. Isla sam ja i na Ikea website u nadi da ih imaju, ali nista.
Sad sam osudjena na americke modele kojma je vecina komandi odozada :(
ChiaraR
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.