Sada je: 02 kol 2026, 20:44.

Deklaracija za namjestaj iz EU

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Deklaracija za namjestaj iz EU

PostPostao/la patkica » 23 kol 2009, 10:33

Ako sam dobro shvatila, ako kupujes namjestaj van Hr, trebas imati deklaraciju da je proizvedeno unutar EU i s tom deklaracijom ne placas carinu na taj namjestaj. Zanima me ima li tko s tim iskustva, jel to nesto sto posebno zatrazis u ducanu tj. kako dokazujes da je proizvedeno u EU. I - dal onda na granici placas pdv, bez carine ili kako?
patkica
svizac

Re: Deklaracija za namjestaj iz EU

PostPostao/la Rimaithor » 23 kol 2009, 11:13

Trazis potvrdu u ducanu. Onda ti kad ides potvrditi merver/DDV itd. jos dodatno lupe neki štambilj. S tim si na granici oslobođena carine. Placas samo naših 23% PDV-a. A kasnije si digneš merver i zapravo si vrlo malo u minusu.
Inace, do 5000 kn po osobi mozes iznositi bez da te šalju na špediciju. Ali sve osobe na koje glase računi moraju biti skupa na granici.
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la patkica » 23 kol 2009, 11:17

tnx. ja sam one man band :lol pa to nije problem.
patkica
svizac

PostPostao/la Rimaithor » 23 kol 2009, 11:21

Nama je to objasnio carinik kad je skuzio da nam je krevet iz IKEE made in Poland, :bonk polica made in sweden :bonk jedino jedan ormar made in Rusia, koja nije u EU.
U ducanima ti to nece rec (smradovi :protest ) jer tada sve artikle iz EU moraju razvrstavati i stavljati na poseban racun, a u Ikei ima robe valjda iz cijelog svijeta :znoj
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la patkica » 23 kol 2009, 12:12

Ma jasno mi je. Ja idem samo po jedan komad, ne u Ikeu pa ce valjda biti jednostavnije.
patkica
svizac

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.