1/2 kg sviježeg kravljeg sira 2 cijela jaja 1 šaka griza (sipaš na dlan dok ne počne "curiti" sa strane) 4 šake brašna prsothvat soli
Priprema: Nabrojene sastojke dobro izmješati vilicom (NE mikserom!), vlažnim rukama oblikovati knedle i staviti ih u kipuću vodu. Kuhati 12-15 minuta. Preliti prezlama preprženim na malo ulja. Poslužiti sa kiselim vrhnjem (moji klinci stave i malo šećera) Sve je gotovo za 20 minuta, a stvarno je mljac.
mom sinku najdraže jelo ja radim od svježeg sira, griza, jajeta, vrhnja i maslaca. sve to pomiješam, al odokativno, ne znam reć koliko. pustim u frižideru na pol sata da se "nadigne" i onda u vruću vodu. kad su kuhane, na prezle.
mljac.
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
obozavam knedle od sira! ja radim malo drukcije, stavim puno vise griza nego brasna i isto kao adorabla, vadim zlicom u slanu kipucu vodu, kratko kuham, tek da isplivaju na povrsinu, a onda na vruce przen prezle + malo secera i vrhnja
odlicna stvar, ja ih jako volim, sin malo manje, pa ih zato ne radim tako cesto bas mi super dodje kad vidim da mi se sir hoce pokvariti, onda ili napravim njih ili slance od sira ja ih samo prelijem prezlima i secerom
Ja sam davno probala ove "sretnine" i dopale su nam se. Pogotovo Amadeju koji voli sve vrste knedla. Često sam mu ih kuhala dok je bio u bolnici jer mi je to bilo brzo gotovo, lagano i voli jesti. Onda kad je izašao iz bolnice sam rekla da nema više nakuhavanja nikakvih knedli jer nam svima idu na uši van i evo sad sam ih se nakon 2 godine sjetila i išla tražiti recept i stavila ga na "Sortirane" da ga mogu naći A onda je krenula rasprava...... hvala moderatorici koja je rješila stvar