Sada je: 02 kol 2026, 17:34.

Američke palačinke - molim recept

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Američke palačinke - molim recept

PostPostao/la Hope77 » 29 kol 2009, 15:40

Ako netko ima recept za prave američke palačinke :klanja

Na netu sam ih našla raznih, ali ja bi neki provjereni.
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

Re: Američke palačinke - molim recept

PostPostao/la Rimaithor » 29 kol 2009, 16:11

Osnovni recept
500 g brasna, 40 g secera, 5 g soli, 5 g praska za pecivo, 4 jaja, mlijeko pomjesano s kiselim vrhnjem u omjeru 2:1
Pomjesati brasno, šecer, sol i PP. Dodati razmucena jaja i onoliko mlijeka i vrhnja da dobijes tijesto nesto gusce od obicnih palačinki.
Ostavi pol sata da odstoji i peci u maloj tavici.

Americke palacinke sa sirom
500 g kravljeg sira, 1/2 salice secera s malo vanilije, 1/2 zlicice cimeta, 2 jaja, 1/2 salice mlijeka, maslac-po potrebi, 1 salica brasna, 1/2 žlicice soli, 2 dcl kiselog vrhnja.
Pomjesati sir, šecer i cimet i ostaviti na stranu. Razmutiti jaja, mlijeko, 2 zlice rastopljenog maslaca, brasno i sol u glatku smjesu. Po tri zlice tijesta izliti u tavu premazanu maslacem i peci palacinke samo s jedne strane. Staviti na svaku po 2 zlice nadjeva od sira i preklopiti palacinku sa sve 4 strane. Ovako zamotane palacinke prziti na maslacu dok ne porumene. Posluziti sa kiselim vrhnjem. Ide odlicno i pekmez od marelica.

Americke palacinke od kukuruznog brasna
125 g kukuruznog brasna, 5 dl vrijuce vode, malo soli, 50 g maslaca, 250 g psenicnog brasna, 20 g secera, prasak za pecivo, 2 jaja, mlijeko i vrhnje 2:1, maslac
Umjesati kuk. brasno u vrijucu posoljenu vodu, dodati maslac i mjesati na laganoj vatri deset minuta, maknuti s vatre, poklopiti i ohladiti.

Za to vrijeme staviti u lonac brasno, secer i PP te razmucena jaja. A zatim polagano dodati mlijeko s vrhnjem. Dodati ohladenu kasu od kuk. brasna. Peku se s obje strane.

Ako imas javorov sirup, obavezno ih papajte sa njim!
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la dunja » 29 kol 2009, 22:30

Imam ja provjereni, dobar, donio mi sin od tete kod koje je zimus stanovao dok je bio u Kanadi, al da ne prepisujem sad s papira - imam ga na poslu u kompu pa stavim u ponedjeljak. To su one male debele palačinke, koje jedu s javorovim sirupom.
dunja
most

PostPostao/la Olivera » 30 kol 2009, 02:45

Imam i ja recept, proveren pravila jutros, ali mislim da su i ovi gore dobri, procitala povrsno i veoma je slicno.
"Mother is not the person to lean on, it is the person to make the leaning unnecessary"
Olivera
nema plastike

PostPostao/la Hajdi » 30 kol 2009, 07:06

Offtopic Olivera pa gdje si ti, nigdje te ne vidim!
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Adorabla » 30 kol 2009, 16:40

Najvaznije kod americkih palacinki ti je da mutis odvojeno bjelanjak i zutanjak i da obavezno stavis u tijesto prasak za pecivo da budu mekane.
Kada ih peces stavis pola sefljice i ne razmazujes kao obicne nego peces na laganijoj vatri i na sirovu stranu odmah stavljas nadjev (naribane jabuke, borvnice - mljac, sumsko voce, kukuruz, sunku i sir, cokoladne mrvice, komadice cokolade...) i onda ih okrenes da se druga strana zapece.
Moje omiljene su sa borovnicama, a moje cure najvise vole ili s borovnicama ili s jabukama i javorovim sirupom.
Gornje Rimino tijesto mi zvuci ok, ali ja ne bih dodavala secer.

Moje tijesto za SAD palacinke je prema Golom kuharu.
Prvo izmutis 3 bjelanjka sa prstohvatom soli.
U drugoj zdjeli izmutis zutanjke sa 100 grama brasna (3 i pol vrhom pune jusne zlice brasna) i 120 ml mlijeka.
U brasno umijesas prasak za pecivo.
Na kraju umutis bjelanjak. Niposto ne smijes umutiti bjelanjak mikserom nego obavezno rukom i to grubo ali opet da smjesa bude homogena.
Poanta smjese je da bude gusca nego obicne palacinke.

Peces na jako ugrijanoj tavi ali nakon prve palacinke malo smanji jacinu plina. Znaci ako recimo peces obicne palacinke na maksimumu ove peci nda stednjak namjestis za 1 manje (ja pecem na 8 od ukupnih 9)
Adorabla
Medena

PostPostao/la Olivera » 30 kol 2009, 20:58

Hajdi, tu sam, evo polako se vracam :)
Adorabla, ja ih tako nepecem :).U Americi imaju mozda 3,5 recepta gde odvajaju zumance i belance, to je njima jakoooooooooooo zametno.
"Mother is not the person to lean on, it is the person to make the leaning unnecessary"
Olivera
nema plastike

PostPostao/la gold dust » 30 kol 2009, 23:35

dunja, jel to ovaj recept mozda ;)
dunja je napisao/la:suha smjesa:
325 g brašna - ja sam stavila pola oštrog pola glatkog
2 žličice praška za pecivo - stavila sam pola vrećice
3 žlice šećera - stavila sam dvije i jednu vrećicu vanilin šećera

mokra smjesa:
otopiti 3 žlice maslaca
350 ml mlijeka
2 istučena jaja
žlica vanilije - ovo je nešto kaj ja nemam pa stavila vrećicu vanilin šećera - vidi pod suhu smjesu

pomiješala obje smjese - važno je da se ne miješa puno, onoliko koliko treba da bude glatko i bez grudica

toplo preporucam, otkad smo isprobali ovaj recept pravim ih cesto :)
gold dust
Sveta krava

PostPostao/la dunja » 31 kol 2009, 08:30

Goldi, je, to je recept koji sam je miš tražio da mu teta u Kanadi napiše. Ona im je to više puta radila i svima su se dopale. Palačinke tete Marije - izvrsne su, i ja ih radim često.
dunja
most

PostPostao/la Adorabla » 31 kol 2009, 14:49

Oli, prvo sam mislila da si ti to zaboravila napomenuti u receptu :mrgreen: a sad kad vidim da nitko drugi ne odvaja malo sam onako zbunjena da li to ispadne bas onako mekano, spuzvasto ko moje :dunno
Moram probati pa cu vam onda reci koji je recept najbolji :mrgreen:
Adorabla
Medena

PostPostao/la dunja » 31 kol 2009, 15:14

što znači da te moram pozvat na palačinke :lol
dunja
most

PostPostao/la Adorabla » 31 kol 2009, 15:28

ne nisam to mislila. Tebe koristim za kolace :mrgreen: palacinke cu ja napraviti pa te pozvati :belji
Adorabla
Medena

PostPostao/la Hope77 » 01 ruj 2009, 00:30

Super cure :zivili hvala vam za recepte :)
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Olivera » 01 ruj 2009, 00:43

Adorabla, ja kuvam 15 godina u Kanadi i veruj mi da stvarno malo recepata ima gde se odvaja zumance i belance, a njima su palacinke nesto najobicnije sto prave jako cesto, tako da mi je to nekako odmah upalo u oko da je cudno.
Njiovo je karakteristicno bas ovo sto i pise u receptu a to je prvo suve namernice izmesati, onda u posebnoj posudi mokre, pa tek onda to zajedno sjediniti.To je klasika za vecinu njihovih recepata za keks, palacinke, slatke hlebove itd. itd.
Ovde se ide na kurs kako odvojiti belance od zumanca :lol
Olivera
nema plastike

PostPostao/la ronin » 02 ruj 2009, 18:25

ja ih stalno radim,klinci ih obožavaju

ali puuuuno jednostavnije

pomiješam 1 jaje,vanilin šećer,malo kore limuna,2 šalice brašna ,2 šalice mlijeka i pola pp

i to je cijela mudrost,ispadnu onako visoke,pufaste

tavu premažem kistom s uljem,stavi se naravnmo manje smjese jer one su dosta manje od klasičnih palačinki,i naravno deblje

jedemo ih odmah tople,s javorovim sirupom,nutellom,pekmezom,medom...
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004
little miss Croatia 29 8 2008
the Miracle of Life 5 3 2013

Ima li očaj bilo gdje? Daj da nadu nosim tu!.
ronin
Zaželjeli ste - poslušajte!

PostPostao/la Hope77 » 03 ruj 2009, 00:07

Goldy, napravila sam ih i super su :zivili

Probat ću i druge ;)
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la pulse » 03 ruj 2009, 10:10

Po ovom receptu sam ja pravila (našla u nekim novinama):

4 kašike maslaca
280 g brašna
1/2 praška za pecivo
malo soli
3-4 kašičice šećera
4 žumanca
400 ml mlijeka
3 kašike bobičastog voća

Razmekšati maslac pa ga umutiti sa mlijekom i žumancima. U drugoj posudi pomiješati brašno, šećer, so i prašak za pecivo. Dobro izmiješati i polako dodati prethodnu smjesu. Dobro umutiti tijesto i ostaviti ga u frižideru barem 2-3 sata (ja sam pržila odmah). Kad se tijesto izvadi iz frižidera umiješati voće i pržiti na jako zagrijanom ulju. Palačinke treba da budu prečnika 7-8 cm i debljine oko 0.5 cm, što se postiže laganim sipanjem u tiganj. Služe se sa javorovim sirupom ili slatkom pavlakom.
pulse
atletičarka

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.