Sada je: 25 kol 2026, 21:10.
Moderator/ica: Diami

s tim da ga ovaj put skoro nisam ni imala-pravi nalet. Cice mi nikako nisu bile tvrde i prepune i sve što ide..jer je T non stop potezala prvih 15-20 dana...tek sada kad ima kakavtakav ritam(čitaj:prodje više od pola sata medju podojima), nekad se skuži da "ima mlijeka" iliti vidi se da dojim, inače ne
a dobila je 1600g u mj dana. Tako da je to relativno.
vjerujem da ako postoji par "krava" na odjelu pa onda ove druge "prepisu" njihovo ponasanje

... nadam se da bum sve napravila kak treba......... trudna sam 37 tjedana,planiram roditi na svetom duhu i tam sam bila na prvom pregledu, iako ne spadam tamo po mjestu stanovanja, ali sam se eto uspjela ugurati...
velike su mi sanse da cu roditi carskim rezom jer mi je beba stalno okrenuta na zadak,mislim cula sam da se i tako djeca rode ali me strah da ne dojde do nekih iscasenja djetetovog tijela ili tako nesto,uglavnom eto prvo mi je djete i ful me strah prepustiti se prirodnom(vaginalnom)porodu kad vec znam da je beba okrenuta na zadak a i ginekolog kod kojeg sam vodila trudnocu(ploklinika Harni) mi je savjetovao da bi bilo bolje i za mene a i za bebicu C.R.........inace bi sigurno,i mislim,da je najbolje, rodila na sto prirodniji nacin,nekako vjerujem da se brze oporavis i spreman si za svoje dijete

pa jel ja od place placam zdravstveno samo za jednu bolnicu?? il imam pravo izabrat mjestogdje ja mislim da je najbolje?? kaj to znaci, SD je pun, a drugi prazni?? pa nek se zapitaju. meni to nekak logicno zvuci da je onda tamo bolje nego drugdje??
ja sam oba puta rodila u petrovoj i nemam prigovora, ali ovo me izludjuje s tim nahodavanjem odi sim, odi tam...... a kad tebi trebaju uzet ne pitaju te uopce

eli je napisao/la:nije baš da možeš birati. bolnice imaju svoje kapacitete, materijalne i ljudske i prema procjeni korisnika dobivaju sredstva. ako hoćeš operirati kuk možeš se staviti na listu čekanja u drugu bolnicu.
porod nije bolest, ali je polu-hitno stanje. ako je stvarna hitnoća u pitanju onda te ne smiju odbiti. ako nije mogu i moraju. ravnatelj odgovara za troškove, a porod nije besplatan. tu je i rizik da netko ne dobije liječničku pomoć ako joj je neophodna jer fali osoblja. a što može bolje dobiti rodilja ako se ugura u rodilište koje je već prebukrirano? ona i još par njih mogu dobiti drip da ih što prije riješe, da oslobode rađaonu pa onda pomoćni ležaj negdje na odjelu bez mogućnosti roominga.
svaka sila je kontraproduktivna. možda se isplati otići do željenog rodilišta i moliti da te prime pa ako mogu valjda će to i učiniti. pozivanjem na neka prava možeš proći samo lošije (neće te ubiti, ali te mogu riješiti po hitnom postupku).

vedi je napisao/la:Dobila sam kosaricu na Sv.Duhu, nema sanse da nas primi. Bila sam osobno tamo jer sam imala UZV. Bar sam probala...
Tako da ipak idemo u Petrovu pa sta bude...
žalosno al istinito... (s druge strane, u Petrovoj se žena izderala na moju poznanicu jer je došla rodit bez da je kod njih napravila ijedan pregled, sve je vodila u privatnoj poliklinici...ni sama više nisam sigurna, ako im kojim slučajem banem u Petrovu bez ijednog njihovog papira
)

Nemam ništa protiv, nek svako rodi gdje hoće ali ipak je ovo bilo malo "u zadnji čas". Na kraju su ju primili.

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.