Sada je: 28 kol 2026, 23:17.

Kakva je procedura za prijem na Srebrnjak?

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Kakva je procedura za prijem na Srebrnjak?

PostPostao/la MalaSirena » 09 ruj 2009, 08:16

Makar se trudim biti kul i smirena kad komuniciram s med. djelatnicima, obično se to svede na to da većinu toga što mi kažu ne zapamtim :roll: i tada obično aktiviram MMa (isto je med. djelatnik, ali nema veze s pedijatrijom) da skuži što oni hoće reći. Problem je u tome što je njemu sve to ugl. prebanalno pa pola pozaboravlja ili uopće ne pita :roll: :roll: .

Mališa ide na tri dana u bolnicu radi užasne reakcije na antibiotik pa će ga testirati? (evo, zaboravila sam točno kako se to zove :/ :roll: ).

Što mi je bitno znati i imati kad se prijavljujemo u bolnicu tamo? Koje je vrijeme posjeta? Kako je to u praksi, može li se biti cijelo vrijeme s njim ili samo u vrijeme posjeta? Ako smatrate da ima još nešto bitno na što bih morala obratiti pažnju, napišite!!
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca

Re: Kakva je procedura za prijem na Srebrnjak?

PostPostao/la mama i ema » 09 ruj 2009, 09:58

Ne znam koliko ti je mali star, te gdje ce lezati?
Mi smo lezali na intenzivnoj 4 dana. Tamo imaju 3 apartmana pa smo dobili apartman i lezala sam s njom svo vrijeme. Vjerujem da i na drugim odjelima imaju apartmane.
Nisu strogi sto se tice posjeta, tako da roditelji mogu biti dosta vremena tamo, ali ne znam je li isto na drugim odjelima. Samo se ne preporuca da se bas cijela sira obitelj sjati na odjel..
Kako cete biti tamo par dana vjerujem da ces imati vremena pitati lijecnike sve sto te zanima. Kad mi dodje lijecnik sa dijagnozom ja isto ne znam sto bih rekla, tek kad mi to sjedne pojavi se milijun pitanja, pa onda na sljedecoj viziti pitam..
Za prijem ti treba sva dokumentacija ako ste vec obradjivani na Srebrenjaku. Ako ste prvi put tamo, onda samo zdravstvena iskaznica i uputnica za bolnicko lijecenje, ali uputnica se moze donijeti i naknadno.
Pitaj jos sto te zanima ;)
mama i ema
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MalaSirena » 09 ruj 2009, 10:23

Mali ima 6 godina i ne znam na kojem će odjelu ležati :conf . Mi smo se raspitivali za apartman, ali na kraju niti MM niti ja ne možemo dobiti slobodno :/ tako da ćemo dolaziti k njemu nakon posla.

Na Srebrnjaku smo bili jednom prije toga i napravili su mu neke alergološke testove (na hranu i sl., no sve je ok), ali on treba ići na ispitivanje baš zbog određenog antibiotika na kojeg je imao snažnu reakciju.

Što se od stvari treba donijeti tamo (pidžama, rublje, kozmetika za pranje?..).

Kako bi funkcioniralo kupanje tak velikih - rade li to sestre ili možemo mi?

Imam još sigurno barem sto pitanja, ali ih se ne mogu trenutno sjetiti :conf :roll:
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca

PostPostao/la mama i ema » 09 ruj 2009, 11:43

Ako cete dolaziti poslije posla vjerojatno cete moci ostati do 8 ili cak i dulje..
Nije lose ponijeti svu tu dokumentaciju, sve su to usko vezane stvari...
Od stvari ponijeti pidzamicu, cetkicu za zube i pastu, nesto za tusiranje, slapice, mozda nesto za citanje ili igranje..
Oni tamo imaju crtice, igracke. Sestre su jako dobre i sve je jako lijepo uredjeno za djecu tako da je Ema rekla meni da slobodno idem doma, a ona ce ostati :dunno
Ako ce mu trebati nesto za grickati, voce ili pice, to mozete i kupiti u trgovini koja je 50 m dalje.
Takodjer ako bilo sto zaboravis, sve oni tamo imaju, i pidzamice i sredstva za kupanje itd.
Ako ste u apartmanu kupas ga ti, a ako niste, kupaju ga oni. Nista ne brini.
Pitaj ako se sjetis jos cega :mah
I sretno na pretragama
mama i ema
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la niki » 27 sij 2010, 19:48

Evo, da ne otvaram novi, pitam ovdje...

Anči ima skoro pa 3 godine i do sada je imala 3- 4 bronhitisa, zbog kojih je bila na Ventolinu po par dana i sve dobro prošlo.

I ovaj put je preko viroze prešla na bronhitis i završila upalom pluća.
Sada smo na Ventolinu, antibiotiku, nakon čega moramo na testove za alergiju na Srebrnjak.
Imate li kakve preporuke za doktora/icu, koliko to traje i nije valjda da dijete mora ostati tamo????
Vidim da se mogu naručit preko neta, jel možda bolje da odem tamo?
Upomoć i hvala! :D
I. 2006.
poletarka A .2007.
niki
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.