Sada je: 08 kol 2026, 13:20.

Preporuke za sušilicu, samu samcatu:)

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Re: Preporuke za sušilicu, samu samcatu:)

PostPostao/la Barbi » 10 ruj 2009, 09:57

Tenisice ne sušim, mislim da piše čak u uputstvima sušilice da se ne smije sušiti ništa sa gumenim i plastičnim dijelovima (tu naravno zanemarujem male dijelove na odjeći i jaknama).
Sušim na programu s nacrtanim ormarom, dakle ne presuho već dovoljno suho za spremanje.:)
Važne su dvije stvari da bi se izbjeglo peglanje: da sušilica nije prepuna - meni je to lako postići jer mi perilica ima manji kapacitet od sušilice; drugo, da se što prije nakon završetka sušenja roba složi - kad se složi u njoj se preostala vlaga rasporedi i ona se izravna, zaista. :dada
Kod nas se peglaju jedino košulje, traperice ponekad kad se izlome u pranju i sušenju i veš koji je prenoćio u sušilici.
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la korason » 09 lis 2009, 12:20

Ja sam se u međuvremenu malo educirala glede sušenja u sušilici, pa se pokorno javljam s ispravkom (vlastitog) krivog navoda - kad se suši na pravoj temperaturi i pravom programu, ipak ne skuplja... naime, kod mene sve piše na njemačkom, a ja sam prelijena gujica da pogledam što znači koja opcija, pa sam sve sušila na programu za pamuk za spremanje u ormar, tak da nije ni čudo da mi je skupila veš.

Kolegica s posla mi je održala kratki tečaj, nakon toga sam čak i pročitala upute, pa se ohrabrila da osušim par dječjih trenirki (u trenutku krajnje nužde, kad mu je već trebalo za ujutro za vrtić čistog veša a ja desetak dana nisam bila u stanju ni prat ni peglat pa se veš samo skupljao na listi čekanja) na programu za sintetiku, za osjetljivo rublje - iz sušilice izašlo lagano vlažno, al ne prevlažno da se ne bi moglo složiti za ormar, iste veličine ko i prije sušenja :znoj i bez ijednog nabora, ko ispeglano.

Ja zadovoljna, nakon 4 mjeseca otkad sam je kupila, najzad koristim sušilicu. Miele preporučam.

Čak sam isprobala i na svojim košuljama - a na svima je prekrižen znakić za sušilicu - i isto su se osušile ok, nisu se skupile, jedino što sam njih ipak trebala još malo poplašiti s peglom (iako ima i neki program glatten na sušilici, koji kakti ispravlja nabore na djelomično posušenom vešu, al to ću isprobati valjda u slijedećih 4 mjeseca, ne moš sve odjednom....)
Fran, mamin veliki dječak, 20.10.2004.
Lea, mamina princeza, 30.3.2010.
korason
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dudley » 09 lis 2009, 16:09

Hm, ja stalno gledam u te oznake na sušilici - piše za sintetiku - i mislim si kog će mi to vraga, sintetično nemamo skoro ništa. Ali i samoj mi je palo na pamet da bi to moglo biti za osjetljivije stvari, pa ću probati s košuljama i nekim drugim stvarima za koje me frka jer ako se stisnu neće moći na mene nikako.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

Prethodna

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.