Sada je: 28 srp 2026, 11:27.
Moderator/ica: Diami

(dakle, stvarno su nevjerojatni!), ali, eto, neka nazovem iza 13h, pa će netko tko će mi se onda javiti pogledati...Zovem ponovno. Osoba s druge strane linije govori mi da je još prerano i da mi ne može dati punu informaciju, nek pričekam još mjesec dana pa nek im se javim.
Zovem nakon još mjesec dana: doktorica s druge strane linije priopćava mi da naša donacija nije uspjela obzirom da volumen prikupljene krvi nije dovoljan za pohranu u javnu banku.
Pa što mi to nisu mogli reći kad sam nazvala prije mjesec dana?

vitinamama je napisao/la:Da li znate da li je krvi dovoljno iz pupkovine da se pohrani i privatno i u javnu banku matičnih stanica, i da li ovi naši to uopće hoće napraviti, jer bi onda morali slati i dva seta za prikupljanje?

zmajic je napisao/la: Mislim da je za sad jedina opcija doniranje u privatnoj obiteljskoj banci, što naravno i košta...

čak i izgubiti posao. Ima li netko prakse u tome, pa i u švercanju stanica preko granice i kamo ste ih pohranili ?
VIII. IZVOZ I UVOZ KRVI I KRVNIH PRIPRAVAKA
Članak 24.
Krv i krvni pripravci ne smiju se izvoziti iz Republike Hrvatske.
Ministar može iznimno, za slučaj elementarnih nepogoda i drugih izvanrednih stanja, kao i u slučajevima kada se radi o hitnoj, medicinski opravdanoj potrebi, odobriti izvoz krvi i krvnih pripravaka.
U slučaju iz stavka 1. ovoga članka mora se osigurati testiranje sukladno članku 15. ovoga Zakona.
U našoj državi bi trebalo postojati neko tijelo koje bi pratilo ovakve debilne zakone koji nemaju veze sa zdravom pameti i automatski podnositi pritužbe, žalbe, reagirati i slično. Jadni mi kad se u 2009. moramo baviti šveranjem matičnih preko grane, stvarno ponižavajuće i neljudski

mimi1 je napisao/la:Dali mi itko može reći kako se u Riječkom rodilištu sve to oko matičnih stanica odvija??

Trenutno korisnika/ca: / i 50 gostiju.