Sada je: 01 kol 2026, 21:42.

Pečene boce

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Pečene boce

PostPostao/la Tinica » 14 ruj 2009, 12:30

Curke u frižideru imam dvadesetak onih malih boca i kaj da ja sad radim s njima? :dunno
Kak da ih najbolje spečem da mi budu fine? Ne želim ih pohati, premale su nego bi htijela da mi ispadnu ko one iz McDonaldsa :lol
Kak da to izvedem? Na koliko da ih pečem? Sa čime da ih začinim da mi budu ukusne? Uz to imam još i nekog 5 pilečih filea? Mogu ja to sve skupa u pečnicu ili? :dunno
slika
slika
Tinica
Sveta krava

Re: Pečene boce

PostPostao/la sandram » 14 ruj 2009, 12:31

Sto su boce?
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

PostPostao/la sandram » 14 ruj 2009, 12:37

Nikad cula da su boce bataci :dunno
Tinice, a sto ces pobogu sa dvadesetak batkova?
sandram
pahuljica

PostPostao/la Tonka.M » 14 ruj 2009, 12:41

da ne pržiš u ulju možeš ih i u pećnicu puknut (prethodno začini sa začinom koji mmar spominje, meni je jako dobar)
ja jedino ne volim bijelo meso ak je već filetirano iz pećnice, bude mi presuho. Njega jedino ak je u komadu (s kostima i kožom) znam stavit sa hrpom povrća u onu vrećicu za pečenje da bude sočniji
MOŽEŠ TI TO!

* Noa - mali anđeo - 19.10.2011.
Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Rimaithor » 14 ruj 2009, 12:44

Mmmmmmm, obozavamo krilko (mini boce). Ja ih napacam u ulju i Kotany zacinu za piletinu, ponekad dodam i mrvicu meda i malo limunovog soka. Pecem na laganoj vatri u teflonskoj tavi, ali puno puta podlijem vodom. Ispadnu bas kao iz MD-a :mrgreen:
Kalorično i nezdravo ali finoooooooooo :liza
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la suzica » 14 ruj 2009, 12:47

tina, jel to krilni batak? Ako je, predlažem da ih začiniš sa solju, paprom, maslinovim uljem i ružmarinom (ili s malo vegete ak ti odgovara), neka to malo odstoji, i onda baciš na roštilj tavu ili teflonku. Prefino.
suzica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sandram » 14 ruj 2009, 12:51

Krilko. Pa sto ne kazete.
Ja ih radim samo na rizoto, ali bas cu morati ovako kao Rima ili Suzica.

Tinice, bijelo meso iz pecnice bude suho. Ako vec hoces iz pecnice, onda mozes raditi u 4 vrste sira ili po receptu od Male Sirene sa tikvicama, sunkom, kukuruzom i sirom.
sandram
pahuljica

PostPostao/la JiA » 14 ruj 2009, 12:52

od krilka radim saft ( skinem im kozu prije ) ili ih zacinjene pecem u tavi. klinci obozavaju te batacice.
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la Rimaithor » 14 ruj 2009, 12:54

Poletile su mi sline na usta cim sam pisala o zapecenom krilku :lol , pa sam zaboravila da je krilko odlican i na saft, tj. pileci paprikas (pa malo palentice, aaaa, vidi se da sam gladna :lol )
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Tinica » 14 ruj 2009, 13:19

Ajme pa ne mogu vjerovati koliko kuharica na ovom forumu :kiss Svaka čast :lol
Znači ja ih samo operem i stavim ih peči u puno ulja? Ali ne kužim to sa začinima :rolf dajte malkice pojasnite, jel ja te boce natrackam sa time pa malo odstoje da se upiju??? Imam ja tu teflonsku tavu Rima ovo mi zvuči super, a koliko ulja da prekrije boce ili ih okrečem sim tam :rolf
Sandra :rolf dobila sam ih (prvo sam pomislila pa kud baš na mene) kad znaš koliko sam vična kuhanju (pogotovo pečenju) :lol
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Rimaithor » 14 ruj 2009, 13:23

Tina, uzmi plasticnu zdjelu u nju stavi dva prsta ulja i jednu veliku zlicu Kotany zacina, promjesaj, boce pohitaj u nju i opet dobro promjesaj. Ostavi jedno pol sata u "marinadi" pa sve to skupa izlijes u teflonku. Nikakvo dodatno ulje. :mah
Peci na laganoj vatri, podlijevaj vodom i kuhacom okreci (da se ne primi za tavu), peci poklopljeno, pred kraj otklopi za dodatnu reš kožicu. :mrgreen:
Zadnja izmjena: Rimaithor; 14 ruj 2009, 13:25; ukupno mijenjano 1 put/a.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la JiA » 14 ruj 2009, 13:24

a mozes ih staviti i na malkice ulja, kao npr. da ides peci jaje ( ja ne utrljavam ulje u batacice ).
kad se zarumene poklopi ih poklopcem i smanji vatru skroz ( batacici ce pustiti svoju tekucinu ).
pred kraj otklopi i pojacaj vatru da se lijepo kozica zapece.
( pazi mene sto savjetujem :lol: ).
napacat ih mozes prije, a i ne moras.
JiA
Vjetropir

PostPostao/la Tinica » 14 ruj 2009, 13:28

A koliko dugo to treba peči? Mogu ja uz to stavit i te pileče fileje kaj imam? Ajme od ovih boca će ispasti još prava doktorska dezertacija :lol
Curke super ste... sad si idem sve isprintati.. pa step by step... :kiss
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la JiA » 14 ruj 2009, 13:30

20 minuta, rekla bih.
pileci file meni nije fin drugacije nego pohan. ili na kockice u rizotu ili sl.
na naglo se mora odmah jesti ili se stvrdne.
bar meni.
ali ja sam losa kuharica.
JiA
Vjetropir

PostPostao/la Bellina » 14 ruj 2009, 13:41

Pileći file (a u ovom slučaju mogu i bataci) ostane mekši i sočniji ako se prije pripreme marinira i limunovim sokom.
Znači onaj prijedlog s malo ulja, začinima i batacima u plastičnoj zdjeli samo nadupuniti sokom jednog ili polovice limuna, dodati u to i file i gotovo.
Ja uvijek kad pripremam piletinu za roštilj radim na ovaj način i bude za prste polizati. Što duže stoji u marinadi to će meso biti sočnije i mekše.
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la TmamaKiN2 » 14 ruj 2009, 15:15

:kiss narezi pileci file na kockice (tako 2x2 cm, ne moras mjerit metrom :faca ) povegetaj ili posoli, mozes staviti i soja sosa (ali on je slan pa onda pazi da se ne presoli), mozes dodati pola male zlicice senfa, sve promijesaj i ostavi malo u tome da se paca
zagrijes ulje i stavis te kockice da se prze, ne na skroz jaku vatru; to se pece nekih 15-20 min, uz mijesanje ofkors :dada, ako ti presusi dolijes mrvu vode (manje od 0,5 dcl). ja umijesam dok se pece i malu zlicicu meda (a mozes i mrvu poseceriti-recimo 1/2 male zlicice). kad ti meso bude peceno onda ga izvadis iz tave i u istu tavu (bez pranja :mrgreen: ) ubacis povrce koje si si pripremila dok se meso peklo. a to je: zavisi sto imas, ali ja sam zadnji puta stavila 1/2 luka (crvenog) na kolute, i 1 mrkvu na rezance i 1 crvenu papriku isto na rezance - to isto posolis i uvalis u tavu -tome treba nekih 10tak min da onako "uvene"; kad to bude gotovo, ubaci one kockice filea i promijesaj i voila - mmmmmm to bude jako fino, to je piletina na kineski. ako imas tikvice, patlidzane, brokulu... mozes i to ubaciti u tavu. a mozes i kupiti onu kinesku mjesavinu i jednostavno to ubacis u peceno meso. moze se to i zajedno peci, ali ovako je meni lakse procijeniti kad je sto gotovo, onako mi se znalo dogodit da prerano ubacim povrce pa se ubije od pecenja jer meso jos nije bilo gotovo.
uz ovo mozes spagete, rizu ili samo neku finu salatu i ovako jesti. ja sam to bas jucer radila s integralnom rizom
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la bambolina » 14 ruj 2009, 21:08

sandram je napisao/la:Nikad cula da su boce bataci :dunno
Tinice, a sto ces pobogu sa dvadesetak batkova?

Niti ja draga moja dok nisam dosla zivjeti u OS. :dunno
bambolina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Adorabla » 15 ruj 2009, 10:47

Ja te male boce da se prije ispeku jos i zarezem cijelom duzinom nozem pa onda napacam tako da pac udje do kosti. A razrezem ih tako da na kraju kad se peku izgledaju kao male ruzice. :mrgreen: Mi to bas jako volimo. Doduse ne volimo pec na stednjaku nego u rerni jer ne volim da prska.
Adorabla
Medena

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju.