Sada je: 10 lip 2026, 18:10.

IZ DANA U DAN - LJETNE PRIČE

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: IZ DANA U DAN - LJETNE PRIČE

PostPostao/la faith » 14 ruj 2009, 13:13

Iskrena sućut tebi i cijeloj obitelji :hug
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Miki » 14 ruj 2009, 13:30

nadice :hug iskrena sućut cijeloj obitelji
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 14 ruj 2009, 14:05

Iskrena sućut cijeloj obitelji :place
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Nuna » 14 ruj 2009, 14:18

Joj Nadice,iskrena sucut tebi i Denisu i cijeloj vasoj obitelji! :hug
slika
Nuna
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plava » 14 ruj 2009, 14:48

Iskrena sućut
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaMi » 14 ruj 2009, 16:13

Nadice, sućut.
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la TalaB » 14 ruj 2009, 23:43

Nadice, :hug iskreno suosjećamo sa svima Vama
LARA 17.03.2004.
PATRIK 05.05.2009.
TalaB
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 15 ruj 2009, 00:10

bas mi je zao :hug
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mama.miamia » 15 ruj 2009, 00:22

iskrena sućut
mama.miamia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 16 ruj 2009, 15:56

hvala vam svima od srca.
Za razliku od sprovoda njegove prabake od pred 2 godine, ovaj sprovod ga se jako jako duboko dojmio; bio je jako blijed, ruka mu se jako tresla, a tek noćas .... Toliko prestrašen, na kraju je spavao samnom u krevetu uz svjetlo i uspio je zaspati tek oko 5 ujutro. Ujutro mu je išlo na povraćanje, kao i tokom noći
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Plava » 16 ruj 2009, 18:23

žao mi je Nadice...nadam se da ćete se što prije oporaviti što fizički što emocionalno.....

Mi smo danas bili u Centru za rehabilitaciju Silver, gdje su dani otvorenih vrata za vrtiće grada Zgb....bili smo Gita i Domi, moja starija princeza i ja....došle su tri grupe djece iz dva vrtića...a Zoran i Maša su imali prezentaciju terapijski i rehabilitacijskih pasa...naravno ja sam mislila da ćemo biti samo "manekeni" ali nam je Maša lijepo sredila da i ja kažem par riječi o Giti i Domiju...naravno Domi je bio presretan, uzimao mi je lajnu i Gitu iz ruke i htio ju je stalno nekud voditi...pokazivao je ljubomoru prema drugoj djeci i pravio se jako jako važan....ponavljao je i vikao kad su djeca bodrila Gitu prilikom donošenja nekih predmeta za vrijeme demonstracije pomoći djeci u kolicima od strane psa :kiss ....zgodno je to ispalo, moja princeza nam je pomagala u trenucima kad je Domi odvodio Gitu ili kad je zbrisao u hodnik- i ponekad samo kolutala očima :lol . Na kraju je i Domi dobio majcu -bijelu sa natpisom "europski tjedan mobilnosti", koja mu se jako svidjela i dok sam ja okrenula glavu on je nažicao stariju sestru da ga presvuče....tako da smo doma išli u novoj majci (kakvu su imali i Maša i Zoran) i tu istu majcu još uvijek nosimo...valjda će i spavati u njoj :lol
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Nuna » 17 ruj 2009, 12:30

Joj Nadice tako mi je zao da je Denis sve tako lose podnio.Covjek ne zna da li ih voditi ili ne voditi na sprovode,ali ipak je to ispracaj njegovoj baki tako da se ne moze nikako preskocit.Ali djeci to tako tesko padne,zao mi je sto ste to morali proci. :kiss

Plava izgleda da ste se bas super proveli,a za majicu sam se bas dobro nasmijala. :lol
slika
Nuna
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 23 ruj 2009, 12:25

mi smo ovih dana hodocastili rebro..zbog mr-a..cijeli ponedjeljak smo proveli tamo zbog vadenja krvi i ekg-a..ali stvarno,bili smo tamo od 8 ujutro do 3 popodne..samo zato da mu izvade krv..a onda smo isli anesteziologu koji je jos trazio ekg..i zbog toga smo cijeli dan bili tamo..katastrofa..ali mogu reci,sto me ugodno iznenadilo,da su renovirali 4 kat mi stvarno izgleda super..sve je novo..jest da su prostorije jos male,naravno,ali bar imaju igraonicu,fala bogu..cak i na zidovima imaju neke taktilne igracke i slicno,sto je adrianu vazno..najzanimljivija mu je bila neka sipka po kojoj ide neki serafic pa to skripi :) citali smo price i kuhali i igrali se s vodilicom(one zice po kojoj idu kuglice i sl)..i tako..vadenje krvi je proslo bez ijedne suze i rijeci :dada :5 ali kad je vec proslo 13 sati pitala sam za rucak,jer je zaprimljen u bolnicu i reko 'on je sad vec stvarno gladan' a ionako ima problema s tezinom zbog cega se kontrolira kod endokrinologa,oni mi rekli 'da,ali to ide tek od sutra'..hm? :conf :shock: kaj to znaci?danas primljen u bolnicu ali moze jesti tek od sutra??nisu ga planirali..a sto nisu?zasto ga onda drze tu cijeli dan?mogli su nas pustiti doma ranije pa bi jeo doma..mislim :roll: pa nemrem biti i u bolnici s njim i u isto vrijeme biti doma i kuhati..ako je zaprimljen ima pravo bar na rucak pogotovo kaj smo tam bili cijeli dan..i ajd,fala bogu,nasli nesto..i nakon toga se jos zadrzali s ovim i onim pa dosli doma dosta kasno..a mogu primjetiti i da me uopce nisu primjecivali dok bi stajala na vratima s papirima,samo prolaze,niko nis ne pita..ma..a sutradan nije smio niti jesti niti piti zbog anestezije ina koju je otisao tek u pola jedan i jadnicak je mogao tek malo vode popiti oko 3 sata popodne..do tad je vec presusio..a jeo tek poslije 4 :( ma..mrzim te preglede..i sad cekamo nalaze..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 23 ruj 2009, 16:36

Za taktilne igračke :5 , za hrabrog dečka koji ne plače prilikom vađenja krvi BRAVO!!! i :kiss , a za sve ostalo (ručak tek od sutra?????) :baba Na žalost, kod nas su takve nebuloze prečeste, stvarni ljudi se izgube u šumu birokracije i besmislenih pravila. :svadja
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la faith » 24 ruj 2009, 04:45

Lu, stvarno su nevjerovatni, kao da im kamenje stoji na hodniku ili vratima, a ne roditelj s djetetom.
Dobro je A. sve to i izdržao, zlato malo. Javi nam kad dođu nalazi :hug .

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 24 ruj 2009, 08:06

Mi smo napokon doveli u red naše dnevne vježbice....Domi je krenuo u vrtić i to je podnio super...malo se samo namršti kad vidi da ja odlazim a onda se okrene tetama i nabaci smješak i maše meni....prilagodba nam je super....Hrani se sam i to sve bolje, čak dolazi čist iz vrtića...
Kroz ljetne praznike, dok smo bili na moru nismo radili ništa, već smo se igrali, kupali,bacali kamenčiće, šetali sa Gitom...Domi je pokazao ogroman napredak u mentalnom razvoju....sad svi vidimo koliko on razumije i sve pokazuje....počele su izlaziti i druge riječi...
"tataj"-tramvaj, "babaj"-bager, za kojeg i pokazuje kako radi...., za Gitu kaže"moj pa"-moj pas, a to je prva kratka rečenica, za nešto što pokazuje da želi kaže "to ili taj"...ma presladak je...
Stvara manje "nepodopštine"..npr uzme daljinski i bježi od nas.....polagano dođe do tv-a i kad uhvati priliku ugasi nam tv, dok nam je nešto najnapetije i pobjegne.....
Ruga se djeci koja plaču....zloćko jedan
Imitira ljude oko sebe...baku koja hoda sa štapom, tetku koja puši, nekoga tko kihne ili briše nos....
Uzme slušalice od sekinog mobitela i stavi bratu na prsa i pravi se kao da je doktor i sluša pluća i govori "tik-tik"-za srce i pokazuje mu da jako diše.....to nam je igra pretvaranja..
Vozi košaricu u dućanu (onu malu na kotačićima) i izabire si dukatino u frižideru...
Kod kuće kad se probudi ide u frižider i otvara ga i pokazuje što bi htio jesti....i još puno puno toga.....
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 24 ruj 2009, 10:10

Lu, drugi put pokucaj na Marinina vrata, pa da vidiš čuda kako se druga vrata otvaraju :klanja
Plava, pa to je super s imitiranjem
Mi imamo sretnu vijest: jučer je bio prvi dan da Denis nije imao epi :joy :joy
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Plava » 24 ruj 2009, 10:17

[quote="nadicab"
Mi imamo sretnu vijest: jučer je bio prvi dan da Denis nije imao epi :joy :joy[/quote]

ma ovo je predivno.....odlična vijest slika
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la breg » 24 ruj 2009, 16:28

Neka samo tako i ostane :joy :joy :joy
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la lulamae » 24 ruj 2009, 19:21

bas mi je drago za denisa :srca
a marinu smo vidjeli na hodniku i popricali..ali nisam nis htjela pitati niti se gurati..rekli su nam da moramo cekati jer su prvo isla djeca koja su tezeg stanja,pa smo cekali za mr..mogli su nam reci da dodemo u podne,to je istina, a ne da cekamo od 8, ako su znali da prvo idu djeca s odjela.. :roll: ali tako je to kod nas..a ovo kaj se tice rucka,tuzno ali sredili smo to..jeo je,a to je najbitnije..
nda,zaboravila sam reci nesto drugo..mislim da je taj posjet bolnici losije djelovao na mene nego na adriana..cekala sam dolje u redu za upis s adrianom i sva sam drhtala..nisam se bas tresla,ali sam sva drhtala iznutra..u glavi mi se vrtjelo kao da cu se unesvijestiti..a mislim da je sve to od posjeta bolnici..jer kao da prolazim sve ono od prije 6 godina kad smo krenuli sa svim tim..besmisleno cekanje na salteru,nitko te ne dozivljava,umor,glad,plac djeteta,vec poveliki staz po bolnicama,strasna prethodna iskustva itd..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 25 ruj 2009, 06:19

Plava, Domi je stvarno napredovao puno u zadnje vrijeme, meni se čini da je ona vaša mačkica pokrenula čuda u obitelji :zivili .
Nadice, nadam se da će tako i nastaviti, veselimo se što je Denis bolje :kiss
Lu, :hug to povlačenje po bolnicama dovoljno je zamorno samo za sebe, a kud još i "odlični" uvjeti i sve drugo...

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 25 ruj 2009, 10:43

faith je napisao/la:Plava, Domi je stvarno napredovao puno u zadnje vrijeme, meni se čini da je ona vaša mačkica pokrenula čuda u obitelji :zivili .
.

To je točno...i da se zna da je Kiki uz Gitu ravnopravni član naše obitelji....oni prvi ujutro jedu i piju čak i prije mojih tableta i kavice...Kiki i spava u krevetu između mene i mm-a (Gita je prevelika uz nas dva debela ona ne stane u krevet)....mm često zna reči "da mi je bar jedan dan biti Kiki...pa da me ti maziš, hraniš i držiš u krilu kao njega" slika
a kad počnem tepati Giti...onda mi kaže da njemu nikad nisam tak tepala....a tek da vidi da oni dobe i pusu ponekad mislim da bi puko skroz :lol :lol
A moja princeza sad više nije ljubomorna na Domija i Antonija već kaže da psa volim više negu nju slika
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 01 lis 2009, 14:05

Malo ću vam se opet pohvaliti tj. svog mišića..
Krenuli smo u vrtić...i u vrtiću nam je super....kad obujemo papučice damo si puse i svako na svoju stranu....mama doma kuhati i obavljati svoje obaveze a Domi u vrtić na igranje i druženje sa svojim prijateljima i tetama...
Počeli smo raditi stvari koje još nikada nismo....pojeo je svoj prvi sladoled, jako voli crtati i rezati pa sam odlazi do police i uzima olovke i bojice, škarice i papir.....danas je napravio ježa od kestena i čačkalica (ali mama nije mogla slikati sa mobijem, sutra nosimo fotoaparat u vrtić)....počeo je mjesiti plastelin i glinamol, što prije nije mogao niti pogledati....doslovno mu se želudac nadizao...počeo je jesti kruh...sam si natrga u hranu i onda jede-što isto nikada nije jeo...pojeo je paštetu na kruhu....što nemogu vjerovati.
Izgovorio je na moje pitanje "što je to napravio" on je rekao "aj, je" to je rekao ja i jež.....točno se rzaumjelo iako on to nije ispravno izrekao.
Kod kuće odlazi sam u bratovu sobu i uzima si igračke za igru...npr robota, kojeg je sam naučio i uključiti...
Sve više spominje Gitu....a Kikija zgrabi i mazi čim mu se pruži prilika... :lol
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 01 lis 2009, 18:47

Joj Plava, divim ti se na iscrpnim opisima :drink . Bravo za Domija!

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 02 lis 2009, 00:12

Denis je u lošoj fazi: u utorak je pisao riječi bez značenja, jučer nije nikako mogao popamtiti 2 definicije, a danas mu je katastrofalno išla matematika, kao da to nije onaj Denis kojemu je to sve OK išlo :/ I danas ga je baš jako treslo :place
Bar je dobre volje, smijao se i veselio sve dok nismo počeli raditi ponavljanje za školu jer sutra piše test
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la flipper » 02 lis 2009, 06:27

uf, baš ga iscrpljuju napadi :hug ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ vibrice da se Denisu popravi stanje
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la faith » 02 lis 2009, 06:36

:hug

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 02 lis 2009, 08:28

jutros se sav zabrinut probudio jer je loše spavao jer ga je mučilo što niej stigao napisati svu zadaću; kako je jako savjestan, miš mali :hug To mi najbolje govori kako bih ipak trebala inzistirati da ponavlja 2. razred
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Plava » 02 lis 2009, 08:30

jako mi je žao Nadice...nadam se da će se situacija ipak popraviti.....
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 02 lis 2009, 09:02

Nadice još jedan :grligrli , kako je samo brižan :srca

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.