Sada je: 24 kol 2026, 22:34.

slomljen nozni srednji prst

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

slomljen nozni srednji prst

PostPostao/la TiFilMama » 17 ruj 2009, 21:01

moja t. je slomila nozni srednji prst
dobila je longetu
i kontrola za 8 dana

da li ce joj nakon 8 dana skinuti longetu i staviti gips ili ce joj skinuti longetu za stalno?

taj prijelom nije friski- to je bilo prije tjedan dana, ali posto je mogla micati prstom, mislili smo da nije slomljen, ali je onda nakon nekoliko dana prst nateknuo i morali smo do klaiceve :roll:
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: slomljen nozni srednji prst

PostPostao/la Potica » 17 ruj 2009, 21:06

Ne znam ništa o tome ali mi je žao da joj se to dogodilo :hug
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la mamashnita od noje » 17 ruj 2009, 22:19

ne gipsa se kad su u pitanju prsti na nogama, rekla bih. odnosno, govorim iz vlastitog iskustva od prije dvije godine.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la fima » 18 ruj 2009, 07:13

Samo longeta. Takoder iz vlastitog iskustva, slomila mali prst, zapela za kadu. Fi je ove godine slomio ruku, obje kosti podlaktice, bez pomaka i isto je nosio samo longetu uz objasnjenje da su to mlade kosti i da sve brzo zacijeli.
F. 03/2003
fima
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la TiFilMama » 18 ruj 2009, 08:03

a longeta se nosi smo tjedan dana?
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la fima » 18 ruj 2009, 08:36

Za prst na nozi nosila sam samo 8 dana. Longeta do koljena. Isto sam hodala sa slomljenim tjedan dana, da hodala :mrgreen: isla na tecaj plesa. Na Rebro sam otisla tek kad vise nisam mogla stavit nogu u tenisice. Biser.
F. 03/2003
fima
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la teutonija » 18 ruj 2009, 10:12

Ja iščašila i slomila ljetos mali prstić .
Prvo 2 dana nisam nikud išla kao proći će ,nije skoro ništa oteklo ni poplavilo :dunno, ali me užano užasno boljelo ,dvije noći nisam spavala ,stati na nogu nikako pa ipak otišli u Zadar,poslikali i vidli da ipak nešto jest.
Tad su mi ga naravnali :loce i Virplastom(onim debelim ljepljivim flasterom) samo dobro povezali uz susjedni prst i oko stopala tj imobilizirali.Bilo mi je odmah puno bolje ,boljelo ko ludo još dan i pol i onda svaki dan sve bolje.
Dobro je bilo kaj sam se s tim bez problema kupala ,a i u moru mi je bilo super,tak da sam nogu il močila u vodi ili plivala. :mrgreen:
Negdije nakon 5-6 dana sam uspjela obuti japanku i hodala u njima sve do nedavno. :lol :dj
Poljepljeno sam imala sva tri tjedna dok smo bili na moru(naravno da mi se to dogodilo drugi dan kak smo došli :roll: ).
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la Lena » 18 ruj 2009, 19:58

moja preporuka je da se obratiš sa slikama s rentgena u polikliniku Otto Bock u Sv. Nedjelji. Nisam sigurna imaju li neka bolja riešenja za prste, no kad sam ljetos slomila stopalo na dva mjesta oni su mi dali puno, puno prihvatljivije rješenje od onog kojeg bi dobila u Traumi (a trebala sam dobiti gips). Rade na uputnice od socijalnog. Ordinira dr. Milka Husić Granić koja je vrlo draga i pristupačna. Uglavnom, ja imam više nego pozitivna iskustva.
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.