Sada je: 13 kol 2026, 17:31.

kava IV

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: kava IV

PostPostao/la Plava » 18 ruj 2009, 16:37

Moj muž je rekao da je zubić vila umrla......kad se radi o mojim zubima :lol
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 18 ruj 2009, 19:51

:lol ma svašta, ima njih ko u priči... samo treba vjerovati ;) i ponašati se u skladu s tim :drink
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 18 ruj 2009, 20:04

ajoj mami..di te nade? ;) i kud odmah pola kutije?nadam se ne odjednom ;)
kaj se tice zubic vile,faith skidam kapu..zakaj ja tak ne razmisljam..hm,mozda zato kaj dragi uvijek ima svoju karticu sa sobom ili mozda zato sto na kraju mjeseca opet ispadne da on mene zica novce :roll: kako god bilo,danas sam napokon nakon dugo vremena bila u shoppingu i to samo zato kaj nisam znala kud bi sa sobom par sati dok je adrian u vinko beku..iispalo je da sam potrosila brdo love i na jednog i na drugog a sve sto sam sebi kupila bila je posudica za drzanje vatice,u mulleru :roll: ah,jadna ja..i na kraju dana se jos pokefam sa dragim zbog gluposti,doslovno..zbog zurbe i nervoze...sad smisljam kako da ga oraspolozim i to nakon ovog sto sam mu vec kupila nes danas..pa stvarno sam poblesavila :dunno
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaMi » 23 ruj 2009, 23:11

Moram s vama da podijelim budalaštinu koju sam danas čula.
Poznanici od muža imaju curicu od 3 godine. Zaključili su da će uvijek imati vremena da uči enhleski pa su odlučili da joj nađu nekoga za poduku iz kineskog jezika i žele da uči baš mandarinsko narječje. :shock: Ili su oni malo zahirili ili sam ja totalno zatucana pa se čudim njihovoj odluci. :dunno Ili mi je već gore navedeni Herbafast uništio mozak pa ne shvaćam što je bitno u životu. :mrgreen:
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 24 ruj 2009, 04:39

:rolf Meni se čini da ti od Herbafasta primjećuješ samo kineze i kineski oko sebe :rolf .
Ma nisu ti roditelji ludi, iako kod nas vjerovatno izgledaju totalno egzotično, kineski je apsolutni hit u svijetu već desetak godina. Prvi jezik koji se preporučuje za učenje u svijetu je ruski i odmah iza njega je kineski, kod nas nema potrebe, mi se s kinezima razumijemo mahanjem rukama :lol . Ipak smo mi turistička zemlja i znamo kako sa strancima.
Ja bi učila španjolski, onak za istač, samo ne znam kuda bi još i to ugurala.

Mi se laganini pripremamo za vjenčanje moje sestrične, dečki prvi puta idu s nama pa sve ne znam kako će to izgledati. Oni baš nisu oduševljeni idejom, a ja tako volim ta velika vjenčanja(zato je moje bilo najmanje moguće :lol ) i cijelu onu zabavu oko toga da bi voljela da i oni to dožive. Zapravo, baš bi voljela otići na onu pravu slavonsku svadbu koja traje i traje ... naravno da je to sve zbog dobrih kolača.

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 24 ruj 2009, 07:51

Jučer sam bila na sprovodu devetogodišnjoj djevojčici, prijateljici moga sina, nemogu vam opisati što mi je sve prošo kroz glavu kad sam ugledala taj mali bijeli lijes prekriven cvijećem.....neznam dali se moguće naviknuti na smrtnost i tako malenih....i što je ostalo nakon.....taj veliki osmijeh ispod predivnih plavih očiju koje su se sklopile nakon sile patnje i boli....roditelji slomljeni i zakinuti za one predivne dijelove života koje svi isćekujemo...krizma, matura, diploma, vjenčanje.....i jedan pretužan braco koji je umjesto pubertetskih mušica upoznao silnu bol i tugu i koji se izgubio u pretužnim emocijama....koji je hvatao zrak i pokušao u svojoj glavi dokućiti kako je moguće da netko umre i da ga pokopaju, a još nije niti počeo živjeti.....
Jako me je rastužila ta cijela situacija...ta okrutnost života....jedna je obitelj izgubila dijete unatoč velikoj borbi ....a život ide dalje kao da se ništa nije dogodilo....svi smo se ujutro ustali kao i svaki dan, obukli sebe i djecu, popili kavicu i pročitali novine....i sve je isto kao i svak drugi dan....i nigdje se ne vidi da je svijet siromašniji za jedan dječiji neprosanjani san, za jedan osmijeh, za jedan poljubac...........
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 24 ruj 2009, 09:22

Tužno,tužno :place

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 24 ruj 2009, 10:07

Plava, jako lijepo opisana istinska patnja i čuđenje nas preživjelih kako sve ide kao da se ništa desilo nije???
Faith, a kakvo je tvoje vjenčanje bilo?
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Mammamia » 24 ruj 2009, 11:51

Plava, rasplakala si me. :place Sjetim se moje Antonije koja je umrla i prije nego što se rodila. Silno mi fali, iako je nikad nisam imala prilike zagrliti i poljubiti. Možda mi zbog toga fali još i više. Jedino što imam od nje su slike s ultrazvuka, ali točno znam kako bi izgledala da je živa, ona i Mardži su bile jednojajčane blizanke. Ponekad zamišljam kako bi bilo da je s nama i pitam se kakvog bi bila karaktera, da li kao Mardži ili više kao Mihaela, ili bi bila potpuno drukčija? Fali mi...
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la faith » 24 ruj 2009, 11:52

Mammamia, :hug :hug .

nadicab je napisao/la:Faith, a kakvo je tvoje vjenčanje bilo?

Slatko :mrgreen: , nas dvoje, matičar, plavo svuda oko nas :proljece , duo na gitari i naravno šampanjac :drink .

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 24 ruj 2009, 12:02

Mć amamia joj kad tebe čitam, to je koda vidim sebe. Moj Tin je isto jednojajčani blizanac samo je moj Rokinć rođen ko beba od 780 grama i na porodu sam ga vidjela, i tu sliku nikad neću moći izbrisat iz glave. Isto kad vidim Tina sjedtim se odmah njega jer vjerujem da bi bili istog karaktera. Ja vom Rokiću svaki tjedan idem na grobić, i kad mi je ful teško sjetim se da ćemo se kad tad vidjet ali na onom svjetu i da ću ga odmah znat prepoznat po Tinu. Ah što možemo život ide dalje i tu su naši borci koji su nam ostali da neostanemo sami.
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Nuna » 24 ruj 2009, 13:45

Ja sam prije svoje curice izgubila jednu blizanacku trudnocu,i nikako se nisam mogla s tim pomirit,pa nikako nisam mogla zatrudnit,pa sada skoro da ni ne smijem ic na iducu trudnocu(rh imunizacija).Ja i dan danas nakon 3 godine otkad sam rodila moju Pepu mislim da mi se dragi Bog smilio i podario mi nju,jer sam ja bila skroz slomljena i luda zena kojoj su svakakve gluposti padale na pamet.Mi imamo svakakvih problemcica,koje iz dana u dan odradjujemo i rjesavamo i tko zna koliko ce ovo sve skupa trajat,ali ja sam zahvalna za svaki trenutak proveden sa svojom kceri i zahvalna sam za svaki pomak koji ona napravi ma koliko malen bio.Nismo svi na ovom svijetu da bi radjali i imali puno djece,ma koliko mi to zeljeli.
Kad mi bude bas tesko ja je cvrsto stisnem i zagrlim a ona kaze; Mama udavit ces me!: i to mi je dovoljno da se nasmijem od srca i pogledam naprijed. :)
slika
Nuna
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la breg » 24 ruj 2009, 17:36

za sve vas :grligrli
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la lulamae » 24 ruj 2009, 19:11

da pocnem odpocetka..
kineski?hm?ja ne znam ni kako bi ga ja mogla sad nauciti a kamoli dijete od 3 godine :dunno premda vele da tako mali upijaju ko spuzve..a dobro..ja bi ipak izabrala neki drugi jezik..
ovo o sprovodu djevojcice..ne znam sto bih rekla..uvijek mi je tuzno zamisliti kako bi bilo nadzivjeti vlastito dijete..i ne znam odkud takvim roditeljima snage za dalje..ne znam dali bih ja mogla..
a vjencanje..mi se isto sad spremamo za jedno..drugi tjedan..ja isto obozavam vjencanja..volim se rihtati u haljinice i cipelice,a to je jedina prilika gdje smijem pretjerati..a to volim :lol
faith,zar nije bilo kumova?kad bi kojim nemogucim slucajem me dragi zaprosio,ovaj put htjela bih malo vjencanje..samo prijatelji..njih 20-ak..neku elegantnu haljinu,bez kica i slicno..i po mogucnosti na nekom lijepom mjestu..recimo na moru :)
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 25 ruj 2009, 06:24

Lu, nije tako teško naučiti bilo koji jezik, važan je pravi način, meni je najdraže kad me ubace "u vatru", da vidiš samo kako nakon par dana "razumijem" bilo koji jezik :mrgreen: . A djeca su ko spužve stvarno, nevjerovatno je kako uče s lakoćom, moji su većinu engleskog naučili preko crtića i nekih igrica.
Da, imali smo divije kume, slučajno su se tamo zatekle :mrgreen: . Mi smo ti tak malo posebno opaljeni, nikad nam nije bilo bitno šta ko misli, zato nam je bilo dovoljno da budemo nas dvoje tamo i to je to :srca .
Familiju smo počastili na krštenju djece :drink kad smo se i crkveno vjenčali.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 25 ruj 2009, 17:14

mmm..bas krasno..super mi to zvuci :5 (ovo za vjencanje)..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 12 lis 2009, 19:50

mene zanima o kakvom se to filmu ovih dana prica na telki..nisam uspjela pohvatati..ugl radi se o nekoj slijepoj osobi nesto i navodno je jako dobar,dirljiv itd..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 13 lis 2009, 15:35

Da li misliš na film D.Aćimovića o Petru Bešliću? On je prvi hrvatski slijepi atletičar:
http://gloria.com.hr/metropolis/showpage.php?id=9180
Nisam gledala film ali planiram (s obzirom na moj raspored ne znam kad će to baš biti, morat će film doći k meni :lol ).
Inače, baš mi je velika stvar da Aćimović, kojeg stvarno cijenim i kao glumca i kao redatelja, na lijepi način približava ostatku populacije život jednog slijepog atletičara.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 13 lis 2009, 21:01

da,mislim da je to bas to..thanks
to sad negdje igra? ..budem potrazila..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 13 lis 2009, 21:59

mozda sam ja malo poglupila, ali tek sam sad skuzila da je faith isla na svoje vjencanje. pa cestitamo od srca mladencima i deckima!!!!!!
:zivili
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaMi » 13 lis 2009, 23:04

Faith, pa zar si se udala!? Nije ti dosta što si slupala auto već si sada radiš još veću štetu. :mrgreen:

Ja sam ovih dana od svoje prijateljice iz mladih dana čula sjajan prijedlog. Ona nema niti djece, niti muža, u ove 3,5 godine života moga djeteta nije imala niti minutu vremena da nas dođe posjetiti, ali mi je preko telefona prije par dana predložila da maloga smjestim negdje u neku instituciju trajno. Kaže da zna da takav prijedlog baš i nije o.k. prema djetetu, ali čemu da se ja tako mučim, živim takav život umjesto da malo odahnem i počnem raditi i maknem se od kuće. :shock:
Mogu samo reći da srećom da postoje ove grupe potpore na ovom forumu i da sam u ovih 3,5 godine koliko redovno pratim gp naišla više puta na opis prijateljica sličnih mojoj prijateljici. Tako da se nisam suviše užasnula niti zgrozila niti rastužila nad njenim prijedlogom. Nije niti prva niti zadnja koja ne razumije kako je biti roditelj djeteta s posebnim potrebama, ali ima bezbroj savjeta što mi je za činiti.
I znam da ste mnoge napisale da ne treba izbjegavati ljude koji nemaju probleme kao ja, ali ja ih ipak koliko mogu izbjegavam jer se bolje osjećam dok razgovaram s nekim sebi sličnim kome ne trebam objašnjavati svoje osjećaje, misli, svoju tugu i sreću.
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 14 lis 2009, 13:04

ja ne znam kaj bi rekla..
isto tako sam imala slican razgovor s "prijateljicom"..isto mi je rekla da smjestim malog u ustanovu i da zivim dalje..ma,bez komentara..nema se tu vise kaj reci..rekli smo vec i vise nego dosta o toj temi..grozno,sta ces..kad ne razumiju..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la DomiMama » 14 lis 2009, 13:52

uf... ja se samo nadam da ce te "prijateljice" imati zdravu djecu i da se nece puniti ustanove :roll: ... bas tuzno...
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la bebaimama » 14 lis 2009, 22:22

DomiMama je napisao/la:uf... ja se samo nadam da ce te "prijateljice" imati zdravu djecu i da se nece puniti ustanove :roll: ... bas tuzno...

To si dobro rekla
Volimo se....
L. 2007
O. 2010
19.03. postala sam mama anđela
bebaimama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 14 lis 2009, 23:44

kaj se tice filma..u cinestaru su rekli da ga nece prikazivati..
da li itko od vas zna nesto vise..da li se gdje moze na netu naci?
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 15 lis 2009, 05:39

Izgleda da su za sada bile samo premijere po gradovima, a čuj, nisu dobili Toma Cruisea za glavnu ulogu pa neće baš biti navale za kino dvorane :lol , tko će to gledati? Pitam malo okolo pa bum ti javila. A ak ništa drugo bumo zvali stričeka Dejana pa da vidimo što kaže.
martina mama je napisao/la:mozda sam ja malo poglupila, ali tek sam sad skuzila da je faith isla na svoje vjencanje. pa cestitamo od srca mladencima i deckima!!!!!!
:zivili

:rolf evo krepavam od smijeha u ovo rano jutro :rolf . Da išla sam na svoje vjenčanje ali vjerujte davno je to bilo, prije više od 8 godina, i da bilo je toliko posebno da mi je još uvijek toplo oko srca :joy .

MaMi je napisao/la:Faith, pa zar si se udala!? Nije ti dosta što si slupala auto već si sada radiš još veću štetu. :mrgreen:

:rolf :rolf a kaj ćeš samnom, lupam aute po kućama i ženim fjumane na egzotičnim otocima :cool

MaMi je napisao/la:Ja sam ovih dana od svoje prijateljice iz mladih dana čula sjajan prijedlog. Ona nema niti djece, niti muža, u ove 3,5 godine života moga djeteta nije imala niti minutu vremena da nas dođe posjetiti, ali mi je preko telefona prije par dana predložila da maloga smjestim negdje u neku instituciju trajno. Kaže da zna da takav prijedlog baš i nije o.k. prema djetetu, ali čemu da se ja tako mučim, živim takav život umjesto da malo odahnem i počnem raditi i maknem se od kuće. :shock:

Ma žena je svakako lumen, najviše me se dojmilo kako je zabrinuta da se tako puno mučiš i eto pronašla je idealno rješenje da se makneš od kuće. Zapravo je fantastično šta sve možemo odslušati od takozvanih "prijateljica".

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 15 lis 2009, 09:05

Pa dobro Faith....i ja sam zaključila da si se udala...kad te Nadica pitala kakvo je bilo vjenčanje...ajde objasni nama plavušama a i onima koje to nisu :lol
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 15 lis 2009, 10:02

Ma ja mislim da je najbolje da vi sve lijepo navratite k meni na kavicu pa da vam i slikice pokažem :drink , doma sam na mirovanju nakon prometne nesreće i baš me zabavljate ovim komentarima.
I sad ovako raznježena (da ne kažem lupita :drink ) kažem i ovo: :vi

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 15 lis 2009, 10:16

Cure moje drage, samo da vam se javim da sam još tu, čitam redovito što se događa, ali ne stignem pisati, cure su mi stalno bolesne i to na smjenu. Prvo Mihaela, nije išla tjedan dana u školu, pa Margarita, pa sad opet Mihaela i sad samo čekam kad će i Mardži opet skočiti fibra. :roll: Ali vas čitam i uvijek me razveselite nečim. :vi A ovo s Faith i vjenčanjem sam ja shvatila ovako: Faith je išla na neko vjenčanje (ne svoje) pa se prisjetila usput i svog, a nadica ju je pitala o tom njenom vjenčanju, a ne o onom na koje je sad išla. Jesam li u pravu? Ili sam samo još više zapetljala stvari? :dunno A onaj bih film i ja rado pogledala.
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plava » 15 lis 2009, 10:40

faith je napisao/la:Ma ja mislim da je najbolje da vi sve lijepo navratite k meni na kavicu pa da vam i slikice pokažem :drink , doma sam na mirovanju nakon prometne nesreće i baš me zabavljate ovim komentarima.
I sad ovako raznježena (da ne kažem lupita :drink ) kažem i ovo: :vi

Eto sad opet niš neznamo slika ajde pričaj sad sam znatiželjna....nemogu čekati do kave
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.