Sada je: 24 kol 2026, 16:35.

Mekana kakica već 5 dana

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Mekana kakica već 5 dana

PostPostao/la † Sanika » 07 ruj 2009, 09:10

Dakle od petka Paula ima nekakvu mekanu kakicu koja je u samo jednom trenutku izgledala kao proljev, onak na hrpici, inače je formirana ali znatno mekša nego inače, u znatno manjim količinama i cca dva do tri puta dok ne iskaka kaj ima, onda cijeli dan ništa. Kaka ficleke, normalno tamne boje, nikak da se pošteno iskaka, i mekaniji su.

Nema temperature i sve je ostalo ok.

Ne kužim kaj bi to moglo biti?
Jede rižu i lešo hranu, čokoladu...sve kaj ide za zatvaranje.
Jel to može biti kakva beštija, salmonela??

Danas sam joj dala onu umeskuzo Swenkinu pastu pa se nadam poboljšanju...

A palo mi je na pamet da je to nervoza pred prvi dan škole :conf
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

Re: Mekana kakica već 5 dana

PostPostao/la Duga » 07 ruj 2009, 10:57

Tipujem da je samo nervozica pred polazak u školu (ili da se jednostavno potrefilo) i priznajem da skoro pa ne kužim kako na kraju izgleda njezin kakac :conf

mekanu kakicu koja je u samo jednom trenutku izgledala kao proljev, onak na hrpici, inače je formirana ali znatno mekša nego inače, u znatno manjim količinama i cca dva do tri puta dok ne iskaka kaj ima, onda cijeli dan ništa. Kaka ficleke, normalno tamne boje, nikak da se pošteno iskaka, i mekaniji su.

mislim da ovo nema veze sa salmonelom (stolica formirana, mekša - znači ne radi se ni o kakvim proljevima...ovo s ficlekima ne razumijem...)

Sretno u školi! :kiss
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Hajdi » 07 ruj 2009, 11:01

Sanika, ako nema bolova u trbuhu, temperature, slabosti, može biti od nervoze pred školu. Pokušaj s kakvim probioticima ako pomogne.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la † Sanika » 07 ruj 2009, 12:19

:) Da pojasnim, jedan puta kad je kakala bila je mekša, žučkasta na hrpici, to je bilo u petak...i izgledalo kao proljev, a sve ostale kakice od subote do danas bile su normalne tamno smeđe boje, formirane ali mekše, ali kakala bi tri puta u cca 2 sata, i to malo, ficlek=mali komad ali ne kuglica (joooj sama sam sebi smiješna s opisom :D ). I to bi bilo cijelo kakanje za taj dan.
Dakle nije kakala cijeli komad kakice kako inače zna, već malo, formirano ali mekše, više puta. I tako iz dana u dan.

Buša ju zaboli pred kakanje al ne jako, onak da joj da do znanja da treba na WC

Bumo vidjeli. Nadam se da bi prošlo. Svakako ću joj dati i probiotik ali ne znam smije li on uz tu umeskuzo pastu?
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la † Sanika » 10 ruj 2009, 10:19

I dalje ista prica, kaka jednom do dva puta dnevno, bude normalna kakica pa za pol sata mekša, i onda cijeli dan više ništa.
Jučer je kakala kad je došla iz škole, pa navečer isto prvo ok, onda neki ficlek mekani.
Danas ujutro ok, i onda za 15 minuta mekana hrpica s bijelom sluzi. Zvala sam doc kaže da može biti od stresa. I dalje nema temp, ni ništa, a jučer su se još i cijepili što je bilo katastrofa, urlikanje, bježanje ..ma :roll: ...dodatni stres.

Dala sam stolicu baktriološki na analizu, biti će gotovo u ponedjeljak. Držite fige da je ok.
Toliko perem ruke da nije slučajno nešto pa da ne prenesem malcu, da su mi već ostrugane :|
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la † Sanika » 18 ruj 2009, 23:28

Čisto da zatvorim ovu temu, dakle nalaz kakice negativan, izgleda da je stres bio u pitanju.
Dajem joj sad probiotik VIP Premium i kakica je bolje :mah
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Hajdi » 21 ruj 2009, 08:52

Sanika super!
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la ZacKa » 21 ruj 2009, 13:10

I mojem se polaskom u školu smekšala kakica tak da ni ne izdrži , pa eto perem gače......... :rolf :rolf
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.