Sada je: 12 kol 2026, 17:22.

cuvanje bolesnog djeteta

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

cuvanje bolesnog djeteta

PostPostao/la Just Me » 22 ruj 2009, 17:52

ovako, imam decka od dvije godine koji je ostao bez kisika na porodu sta je ostavilo velike posljedice po njega. on ne govori ne sjedi, ne hoda .... jedino sto obozava je naravno biti na rukama i da ga netko zabavlja tipa vrti po krevetu, ceska, seta s njim vani ... problem je sljedeci posto ga niti jedan vrtic ne zeli primiti jedino moze u bistru ,a to mi se ne dopada pa stoga trebam osobu koja bi ga od 12tog mjeseca cuvala kod moje mame 4 sata dnevno. ne treba ga hraniti niti nista osim presvuc pelenu i s njim se zabavljat i puno nosakat. moje pitanje jer znate li mozda nekog tko bi ga pristao cuvati te koliko bi to uopce kostalo??

puno hvala
zabrinuta mama malog andela
Just Me
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: cuvanje bolesnog djeteta

PostPostao/la Tomijev i Larin tata » 22 ruj 2009, 17:58

Just me, sigurno ces naci nekoga, ne trazis previse. Ali, ako smijem pitati - gdje su tu vjezbe? Ikakve? Fizikalna terapija, logopedija???
Tomijev i Larin tata
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Just Me » 22 ruj 2009, 21:03

Vjezbe smo dogovorili sve poslije 12 kad tata dode doma i moze ga odvest...cuvanje bi trebalo biti od 8-12h
Just Me
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 22 ruj 2009, 21:10

stavi oglas i na fakultete, onaj za odgajatelje i bivši defektološki. apsolventice rado prihvaćaju rad na pola normalnog vremena.
i ne očekuj puno nosanja, ipak je dvogodišnjak u pitanju, no mlade cure bi mogle imati smisla za zabavljanje djeteta na podu ili krevetu.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Tomijev i Larin tata » 22 ruj 2009, 21:50

A i da tih 4 sata provede u nekakvim vjezbama, komunikacija, igracke, nista tesko, i to ti je dobro. Defektoloski fakultet, ma da... Nadji mu nesto dobro, najbolje sto mozes. Umiljato neko dijete, izgleda :mah
Tomijev i Larin tata
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 22 ruj 2009, 22:21

pa, imaju i specijalni vrtići - eto, mali dom bi bio jako dobro rješenje za njega
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 23 ruj 2009, 06:19

A gdje si, u Zagrebu? Mogu se raspitati ali moraš mi javiti lokaciju. :mah
Nadica ti dobro kaže za mali dom, još u Zagrebu imaš Bijeli jelen i dnevnu bolnicu na Goljaku, ali ako tvoje djete ima 2 godine premalen je za to. Mislim da za malene dnevna bolnica na Goljaku traje oko 2,5 sata, a iznad 3 godine 4 sata. Za Bijeli jelen nisam sigurna.
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Just Me » 23 ruj 2009, 09:18

hvala na dobrim idejama ....
što se vrtića i malog doma tiče ne prrimaju ga jer ima sondu (ng sonda u nosu)
inače on je umiljat i jako zgodna beba...ima dužu frčkasto plavu kosu i ogromne oke...svi kazu da izgleda ko andeo
mi smo na lokaciji folnegovićevo naselje
sto se nosanja tiče i meni bi bilo puno draze da ga se zabavlja na podu,krevetu...al nekada nista ne pali nego nosenje i sjedenje s njim u krilu uz ljuljuškanje .... on ima zbog osnovne bolesti i gerba jedva 9 kg tako da nosenje i nije neki problem ...jedino sto je dugacak

puno pozdrava svima i hvala na pomoci
Just Me
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Just Me » 23 ruj 2009, 09:19

zaboravila sam pitati jel ima tko broj od malog jelena i gdje se taj vrtič nalazi?
Just Me
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la faith » 23 ruj 2009, 09:51

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Just Me » 23 ruj 2009, 10:07

zvala sam primaju djecu tek od 3 godine
predat cu papire cisto da ga imaju u evidenciji za sljedecu godinu
Just Me
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la faith » 23 ruj 2009, 10:56

Evo pitala sam curu koja meni povremeno čuva dečke (moji ju obožavaju) , ako te zanima javi mi se na pm pa ti dam broj. Njoj to nebi bilo daleko jer živi u Novom Zagrebu.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Just Me » 23 ruj 2009, 11:01

zanima me
posaljes mi broj na pm
hvala
Just Me
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MaMi » 23 ruj 2009, 13:31

Da se i ja pridružim, umjesto da otvaram novi topic s istim naslovom.
U siječnju bih išla raditi na pola radnog vremena i tražim nekoga za čuvanje djeteta. Maleni je star 3 godine, gluh i mentalno retardiran, živahan, no vrlo drag.
Važno mi je da onaj tko bi ga čuvao računa da je to posao od minimalno godine dana i da se možemo dogovoriti oko radnog vremena jer bih ja radila neke dane ujutro a neke poslijepodne, a dva dana bih radila u komadu 8 sati kako bih dva bila slobodna.
Nalazimo se u okolici Jastrebarskog, od Savskog mosta do nas autobusom treba pola sata vožnje.
Ako netko zna nekoga bila bih zahvalna da nas se spoji.

Just me, jučer sam razgovarala s jednom apsolventicom koja bi možda došla čuvati maloga, ali bi ga čuvala samo poslije podne. Rekla je da joj je cijena 45 kuna po satu.
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Just Me » 23 ruj 2009, 13:35

Meni treba netko od 8-12 od pon-pet
Pošto to nije povremeno ja bih se dogovorila za mjesečnu cijenu, a sve extra bi platila po satu tada 45 kn dolazi u obzir

Ja nema šanse da sve platim 45 po satu jer u tom slučaju bi mi bilo bolje da ostanem doma ... na zalost nemam plaću od 10000 kn da bi to mogla platiti
Just Me
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MaMi » 23 ruj 2009, 15:10

Da, i meni je cifra previsoka no tako se mlada dama postavila. Još je i rekla da bi čuvala samo poslije podne jer ujutro radi. Vidim da će traženje nekoga za čuvati dijete biti mučan posao.
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Just Me » 23 ruj 2009, 16:04

Ja stvarnom mislim da je to prevelika cifra za cijelomjesečni posao ... druga stvar da je to za cuvanje klinaca tu i tamo ...
a kod mog djeteta stvarno ne bi imali nekih problema i puno posla ... njemu treba samo presvuč pelenu i mazit ga ... on sam nema nikakvih prohtjeva osim sta voli biti puno na rukama, a to je i za ocekivat kad on sam nije pokretan ... s druge strane ima jedva 9 kg tak da i nije nesto tezak ...
nadam se da ces naci nekog tko ce ti odgovarat i pusa bebacu
Just Me
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la faith » 23 ruj 2009, 16:17

Pa meni se čini da ako tražiš nekoga tko bi ga čuvao na duže vrijeme onda se ne formulira cifra po satu nego mjesečna cifra. U tom slučaju je 45 kn/sat previše.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Just Me » 23 ruj 2009, 18:20

faith je napisao/la:Pa meni se čini da ako tražiš nekoga tko bi ga čuvao na duže vrijeme onda se ne formulira cifra po satu nego mjesečna cifra. U tom slučaju je 45 kn/sat previše.

cula sam se sa tvojom tetom cuvalicom i nadam se da cemo se uspijet dogovoriti
Just Me
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MaMi » 23 ruj 2009, 23:08

I meni je 45 kn po satu previše, ja toliko nisam plaćena na poslu. Ali cura je probala pa ako prođe prođe, uvijek ima budala.
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 24 ruj 2009, 04:41

MaMi, hoćeš da i za tebe pitam našu tetu?

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaMi » 24 ruj 2009, 22:10

Pričekati ću idući tjedan kada imam dogovor na poslu oko radnog vremena, pa se čujemo dalje. Hvala ti na ponudi.
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Nuna » 26 ruj 2009, 18:05

Znam da ce vam pronalazenje cure koja ce vam cuvati djecicu zadat glavobolje,zelim vam samo reci da prihvatite tu ponudu od 45 kuna samo ako budete morali,definitivno se s njom probajte dogovoriti za mjesecnu cifru.
Nama se to desilo s gospodjom koja moju kcer uz moja 3 sata vjezba jos sat vremena u danu.Na pocetku nismo mogli nac nikoga i nadjemo nju koja se htjela dogovorit samo za 100 kn po satu.To je u pocetku bilo svaki dan ,cak i nedjelja,sada smo je prorijedili na 3 do 4 puta tjedno.Ali zelim reci da smo mi mislili da nema veze cjena za nase dijete,da cemo se s vremenom s njom dogovorit,da cemo je mozda i zamjeniti.Ali cure moje nista od toga,moj e dijete se naviklo na nju i nece nikog drugog,ona o cijeni nece ni da pregovara i vaze svaku minutu provedenu u vjezbanju.Nazalost smo je potrebni inace bi je vec naglavacke izbacila iz kuce.
Zelim vam samo rec da budete pametne,i o svemu dvaput promislite jer ti ljudi koriste situaciju koliko god mogu,nazalost mogu.
Sretno u pronalazenju prave. :)
slika
Nuna
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Just Me » 01 lis 2009, 17:40

faith hvala na preporuci za tetu cuvalicu ... cura mi se cini super i izgleda da smo se uspjele dogovoriti
Just Me
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la faith » 01 lis 2009, 18:34

Baš mi je drago :zivili

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.