Sada je: 13 kol 2026, 01:52.

tuzba

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

tuzba

PostPostao/la Just Me » 23 ruj 2009, 17:44

ne znam ako smijem pisati o tome pa ako ne ispricavam se unaprijed

da li je tko od vas tuzio kliniku i lijecnika za pogrese u porodu koje su dovele do ostecenja djeteta te kako je to proslo
Just Me
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: tuzba

PostPostao/la Tomijev i Larin tata » 23 ruj 2009, 18:11

Ja nisam, shvatio sam da nisam u svoj onoj frci prikupio nijedan datum, ime, vrijeme niti svjedoke. Shvatio sam i da je otpusnica napisana tako da beskrajno ublazi ili izostavi svo fuserenje koje sam vidio. Kad sam sjeo, procitao i razmislio - nemam nista osim moje rijeci protiv "klinike", "centra", "konzilija", "dr. sci", "mr. sci" i ostatka latinskog rjecnika. Pa sam se onda sjetio da sam jedne veceri u 3 ujutro hitno pozvan da potpisem izjavu kako zahtjevam da se ucini sve moguce u svrhu spasavanja zivota, bez obzira na moguce posljedice. I potpisah, naravno. I gotovo.
Neki roditelji kod nas jesu tuzili, svelo se na beskrajne komisije, razvodnjavanje, razvlacenje i naravno - komisija ustanovila da su ljekari postupili kako struka nalaze, u krajnjem interesu djeteta, bla bla bla... Nikom nista.
Tomijev i Larin tata
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Just Me » 23 ruj 2009, 18:18

Ovako, ja necu puno pisati o nasem slucaju jer ne znam dal smijem al situacija je takva da smo mi tuzbu podnjeli prije cca1.5 g. sad je u fazi dizanja optužnice; papiri su izvještačeni, krim policija obavila svoje i ceka nas najgori dio sudski postupak... mislila sam ako je tko to prosao da mi pomogne sa svojim iskustvom...
Just Me
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Tomijev i Larin tata » 23 ruj 2009, 19:03

Sretno JustMe.
Tomijev i Larin tata
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 23 ruj 2009, 19:45

pitaj dijanu, mamu od malog duje iz splitskih anđela. ne mogu se sjetiti koji joj je nick na forumu, ali guglanjem bi je mogla pronaći.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Just Me » 23 ruj 2009, 20:40

hvala oboma
Just Me
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 23 ruj 2009, 22:05

Držim fige da sve prođe kako treba, jer dok neko nebude platio za greške koje čine i to bi napravila da plate iz svog đepa , iako je to za nas roditelje mala utjeha uvijek će se takve stvari dešavat. Meni kad netko kaže da prijevremeno rođena djeca većinom imaju cp ja poludim, jer velika je razlika to već svi znamo između krvarenja i perivertikularnog oštećenjatj ostanka bez kisika. Možda bi se više takvih slučajeva trebalo prijavljivati da ih se kazni ali mi to nećinimo, iz kojeg god razloga to neradimo ali sigurno to neradimo namjerno. U mom slučaju je bilo da su se digli i neke su odmah spremili i na bolovanja , bilo je tu i zataškavanja ali u onoj svoj boli u tom trenu čovjek samo misli da mu djete preživi i od šoka si samo u tome. Bar je kod mene tako bilo međutim sad kad mi je i neuroped i drugi ginekolog mogu reći više njih reklo da je bila čista nemarnost e sad mi dođe da ih tužim a dotičnog doktora kad bi samo srela bi ga imam osječaj ubila. Meni je sam čin poroda bio toliko traumatičan da se i dan danas bojim otići ginekologu. Mene pak zanima kolilko godina nakon događaja se može podić optužba?
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la thinkPINK » 23 ruj 2009, 22:28

Joj sto mi je sve to grozno... :hug
Mene pak zanima kolilko godina nakon događaja se može podić optužba?

Mislim 3 godine.
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MaMi » 23 ruj 2009, 23:06

Just me, sretno u ime nas koji nismo stigli do suda. Čeka te mučan, dugačak i bolan proces no nadam se da će ti donijeti satisfakciju.
Mi smo sa svojom tužbom stigli samo do Min. zdravstva i tamo su nas nakon vještačenja otpilili. Jer oni ne vide propuste u liječenju, mi smo samo dio loše statistike. Ili kako su nam rekli na neonatologiji - što ćete, tako je bačen grah.
Sretno, još jednom.
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Just Me » 24 ruj 2009, 00:11

da nije bilo mog muza niti ja ne bih digla tuzbu, ne zato da ne mislim da nisu krivi i da ne trebaju odgovarati nego jednostavno uz svu brigu oko toga da li ce dijete prezivjeti nisam razmisljala jos i o tuzbi ... danas mi je drago sta je moj muz bio prisebniji i odmah pokrenuo proces ... ne znam kako ce se zavrsiti, za sada odvjetnik kaze da sve ide u nasu korist ... vidjet cemo. znam da mi nitko ne moze djete ozdraviti al ipak zelim te liječnike prozvati i pokazati sta se desava kod nas... ne zelim niti jednoj buducoj mami da prolazi ono sta smo mi prosli i kroz sta i dalje prolazimo

abegi54@htnet-dsl shvacam kako se osjecas, i moj porod je bio katastrofa no ja danas ipak imam jos jednu malu djevojcicu. hvala bogu sa njom je sve ok, a jedan od razloga je vjerojatno i to sta sam s njom isla na planirani carski jer vaginalno definitivno vise ne bih mogla roditi ... psihicki ako me razumijes

hvala na podrsci
pusa od mame i njenog andela
Just Me
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la faith » 24 ruj 2009, 04:30

Justme :hug , želim vam puno snage da izdržite do kraja.
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 24 ruj 2009, 10:15

er oni ne vide propuste u liječenju, mi smo samo dio loše statistike. Ili kako su nam rekli na neonatologiji - što ćete, tako je bačen grah.

Tako su i nama 2 nezavisna advokata rekli, iako meni to zvuči nevjerojatno :ne
Ovog ljeta sam pričala s roditeljima djevojčice s CP-om koji žive u Njemačkoj (i porod je bio u Njemačkoj). Borili su se 12 godina, pred kraj su dobili i odbijenicu na koju su se žalili i nakon par mjeseci dobili konačnu pravomoćnu potvrdnu vijest.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Djeni » 24 ruj 2009, 13:45

Mi smo tek poslije razmisljali o tuzbi ali uspjela me jedna pedijatrica odgovorit. Sad samo mogu reci nazalost. Znam da se Dijana bori vec dugo, mislim da to jos nije gotovo. Koliko znam trebalo bi pokrenuti parnicu prije 3 godine. Ja sam sad u rodilistu svasta izgovorila babici koja je dosla da me vidi i koja je napravila niz propusta. Izasla je pokunjena iz sobe i stalno taj dan dolazila i pitala me treba li mi sto pomoci. To mi je bila velika satisfakcija. Doktor koji je trebao biti na porodu a imao je tad privatni pregled, ja znam i ime pacijentice, samo mene u sobi nije nista pitao, cekao je kako ce izletiti iz sobe, da je sto progovorio i on bi svasta dozivio. Ocito su u bolnici znali da sam dosla rodit i znali su zasto sam trazila carski rez, pa su oni koji su bili krivi a vidim da im nije svejeno hvatali krivinu kad bi mene vidjeli. Babica kojoj sam svasta rekla kad je vidjela da je moja Lanci dosla sa tatom u posjetu pobjegla je preko hodnika. Da li se prepala mm ili nije mogla vidjet svoju gresku, e to ne znam. Na kraju price kad sam iz rodilista dosla doma u novoj knjizici od bebe u anamnezi stoji da sam imala 3 trudnoce od toga zivorođeno 1 dijete i 1 spontani. E onda sam se rasp... i zvala glavnu sestru i rekla joj da ja znam jako dobro da doma imam troje djece, od toga jedno sa pp zbog njihove gluposti, da mi nikad nisu dali otpusno pismo, da u mojoj trudnickoj na porodu br 2 bas nista ne pise, jer nitko nije zelio potpisati.
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Nuna » 24 ruj 2009, 14:10

Djeni tocno znam kako ti je jer se meni desilo isto da mi u trudnickoj knjizici nista ne pise o porodu,kao da ga nije ni ni bilo.Boze sacuvaj!

Meni je puko vodenjak u 27 tjednu trudnoce i zavrsila sam u radjaonu ,uljucili su mi prepar i apaurin i tako sam lezala do jutra,kad su me prebacili na odjel.Ali zelim reci kako je lijecnij koji me primio rekao nesto sto necu zaboraviti dok sam ziva.;;Ako OVO sada krene ,nema tu carskog,ide vaginalni porod pa sta bude.Mislim da od toga nema nista;;
Zamislite kako sam se osjecala,ko vreca smeca.To OVO AKO KRENE je moja danas prekrasna pametna djevojcica,a tada je bila bebica koja raste ispod mog srca.A da ne govorim kad se ona rodila 3 tjedna kasnije da su je na odjel neonatologije prebacili u najobicnijem kreveticu,u kojem voze sve bebe.On je prestala disat na vratima neonatologije,samo je dragi Bog do tu cuvao.
NIje bilo toplog krevetica,nije bilo respiratora nicega
A u bolnicu sam zavrsila 1 dan nakon pregleda kod izabrane ginekologice koja je rekla da je sve ok i nije me uopce vaginalno pregledala.Ja sutradan u bolnici 4 prsta otvorena.
To su samo neke stvari od stotinu drugih koje su nam se izdogadjale,ali ja ne mogu opet to ponovno prolazit s tuzbom.
SVAKA CAST,samo naprijed,molim Boga da vam uspije i da dokazete sve za sto ih tuzite :baba
slika
Nuna
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 24 ruj 2009, 19:54

grozno je citati kakve se strahote dogadaju an porodima..i grozno je sto to jedna majka i zena uopce treba prozivjeti..strasno..
bojim se uopoce tog odlaska u bolnicu,jednom kad opet budem trudna(ako budem te srece)..ne znam gdje bi isla niti kojem doktoru..ali znam da u petrovu ne idem vise ni pod razno..odabrala sam sad nekog privatnog ginekologa,skup je ali valjda to zasluzujem..a vjerojatno bih isla u varazdin ili rijeku..koliko sam cula oni se malo drugacije ponasaju prema buducim majkama,pristup je drugaciji ,a zena moze i birati nacin poroda itd..
no...ja nisam nikog tuzila..jednostavno zato sto nije bilo komplikacija pri porodu..mislim,to sto su oni bili takvi kavi jesu(bezobzirni,nezainteresirani itd),nije osnov za tuzbu..a tada niti nisam o tome razmisljala,vec sam se posvetila djetetu..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Henrietta » 24 ruj 2009, 20:12

Just Me, želim vam puno snage i sreće - ne samo zbog vas nego zbog nade da će se promijeniti statistike jer će sa tužbama proraditi i svijest onih koji se bave tako odgovornim poslom.

lulamae je napisao/la:a vjerojatno bih isla u varazdin ili rijeku..koliko sam cula oni se malo drugacije ponasaju prema buducim majkama,pristup je drugaciji ,a zena moze i birati nacin poroda itd..

Rodila sam u Varaždinu - zamišljeno je prekrasno, većina osoblja je predivna -i naravno da se nađe nekoliko onih koji uspiju pokvariti sve što ostalo osoblje radi sa maximalnim angažmanom. Moj porod je počeo sa najboljim ljudima (slučajno - nisam ništa planirala niti ikome išta platila) a nakon 14 sati završio sa doktorom koji ne zaslužuje ni titulu doktora a još manje čovjeka....
K: Kada svi mi budemo veliki, tko će onda biti mali?
K: Molim odrezano, a ne narezano!
K: Volim te preko kaktusa!
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plusic » 24 ruj 2009, 20:18

ja nasrecu nisam imala nikakvih problema na porodu, ali sam imala problema prije zbog kojih mi je zao da nisu moji roditelji (a i ja) tuzili bolnicu i doktore - naime mene su otpustili iz bolnice, nakon 15dana lezanja na odjelu, da kuci lezim i odmaram, da imam teski potres mozga i da samo odmaram i da ce sve biti u redu - istina je bila da sam imala polomljene vratne kraljeske C5 i C6 i da me sam Bog sacuvao da ne zavrsim dozivotno u kolicima (bez funkcije od vrata na nize).
da vam kazem jos vecu strahotu? par godina nakon mog nesretnog slucaja moja mama zavrsi na operaciji kraljeznice - na mom krevetu da je operira doktor koji je mene vodio i otpustio.

tuzbu nismo mogli pokrenuti jer nam nisu htjeli dati nijedan bolnicki dokument niti na uvid, pa cak ni rengen snimke kad sam isla na hitnu operaciju u ZG.

Just me - zelim ti svu srecu svijeta i sto bezbolniji sudski postupak :hug
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la Just Me » 25 ruj 2009, 01:33

Hvala vam na podrsci ...

plusic niti ja nemam ni jednog dokumenta iz bolnice u kojoj sam rodila osim skroz sture otpusnice tako da se do papira doslo preko odvjetnika i krim policije
Just Me
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la aina » 01 lis 2009, 14:08

Mene pak zanima kolilko godina nakon događaja se može podić optužba?

Mislim 3 godine.

Da, zakonska kazna za nesavjesno lijecenje je jedna odnosno dvije godine ovisno je li iz nehaja ili ne. A zastara za kazneno djelo koja nosi toliko dana zatvora je 3 godine...

//////
Nesavjesno lijeèenje

Èlanak 240.

(1) Doktor medicine ili doktor stomatologije koji obavljajuæi svoju djelatnost ne primijeni mjere za zaštitu bolesnika prema pravilima medicinske struke, ili primijeni oèito nepodobno sredstvo ili naèin lijeèenja, ili uopæe nesavjesno postupa, pa zbog toga prouzroèi pogoršanje bolesti ili narušenje zdravlja neke osobe,

kaznit æe se novèanom kaznom ili kaznom zatvora do dvije godine.

(2) Kaznom iz stavka 1. ovoga èlanka kaznit æe se zdravstveni djelatnik koji obavljajuæi svoju djelatnost ne primijeni mjere za zaštitu bolesnika ili ne postupa prema pravilima svoje struke, ili obavlja zdravstvenu djelatnost u prostoru za koji nema propisano odobrenje za rad, ili uopæe nesavjesno postupa, pa zbog toga prouzroèi pogoršanje bolesti ili narušenje zdravlja neke osobe.

(3) Doktor medicine, doktor stomatologije ili zdravstveni djelatnik koji kazneno djelo iz stavka 1. ili 2. ovoga èlanka poèini iz nehaja,

kaznit æe se novèanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.

Zastara pokretanja kaznenog postupka

Èlanak 19.

(1) Kazneni postupak radi primjene kaznenog zakonodavstva Republike Hrvatske, osim u sluèajevima kad se radi o kaznenim djelima navedenim u èlanku 18. stavka 2. ovoga Zakona, ne može se pokrenuti kad protekne odreðeno vrijeme od poèinjenja kaznenog djela, i to:

- dvadeset i pet godina za kazneno djelo s propisanom kaznom dugotrajnog zatvora,

- petnaest godina za kazneno djelo s propisanom kaznom težom od deset godina zatvora,

- deset godina za kazneno djelo s propisanom kaznom težom od pet godina zatvora,

- pet godina za kazneno djelo s propisanom kaznom težom od tri godine zatvora,

- tri godine za kazneno djelo s propisanom kaznom težom od jedne godine zatvora,

- dvije godine za kazneno djelo s propisanom kaznom zatvora do jedne godine ili samo s novèanom kaznom.

(2) Ako je za kazneno djelo propisano više kazni, zastara se odreðuje prema najtežoj od propisanih kazni za to djelo.
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Rogue » 21 lis 2009, 00:12

super je kako nasa drzava stiti kriminalce, i to ne bilo koje, one najljigavije...
uhvate te da pusis dzoin i odes u zatvor na dvije godine, a ako kao lijecnik nemarom ubijes nekoga ili stvoris invaliditet, tvoj slucaj ode u zastaru :ne

Just me jako mi je zao zbog tvoje price, nadam se da ce te uspijeti u parnici...
ne znam koliko si voljna i zeljna medija, ali kod nas isto jedino to pali da se neke stvari ubrzaju i ne zaborave.

i tragicno je sto taj lijecnik jos radi, barem kad bi mu oduzeli dozvolu za rad.
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.