Sada je: 27 kol 2026, 11:58.

Tvrda stolica

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Tvrda stolica

PostPostao/la tamara1981 » 24 ruj 2009, 14:41

Ja stvarno ne znam dali postoji ova tema već negdje pa ako ima molim vas da mi preporučite linkove...
Uglavnom,moj bebač je devet i pol mjeseci,unazad dva mjeseca ima jako tvrdu stolicu(male kuglice spojene u jednu veliku,a nakon toga krene mekša stolica) i dosta je suha...svaki put kad ga potjera on počne plakati i suspreže se da ne kaka,ponekad mu nađem čak malo krvi u peleni a kad sam pitala doktora za to on je rekao da vjerovatno ima hemoroid i odtud ta krv a i bol...probala sam mu dati sok od šljiva,jabuka,krušaka,pa čak i voćne jogurte u nadi da će ga potjerati ali ne pomaže ništa...po preporuci pedijatra dajem mu sirup duphalac i par sati nakon što ga popije iskaka se ali uz vrištanje i čupanje...štaa da radim?Bojim se da je možda neki veći problem sa crijevima,a opet ne volim ga svako malo voditi doktoru pogotovo sad kad vlada viroza.
P.S.jede hipp bio hranu uz dva kruta obroka
D-2008.
˝Nikad nisi prestar da sebi postaviš jos jedan cilj ili da sanjaš još jedan san˝
International Asherman´s association
tamara1981
Asimilirana
Asimilirana

Re: Tvrda stolica

PostPostao/la ivana7997 » 24 ruj 2009, 14:55

pije li dovoljno? koliko dugo traje taj problem? sto jede u tim obrocima nemlijecnim?

ja bih pokusala s uobicajenim metodama - sokovima od sljiva i sl., dovoljno tekucine. ako se situacija ne poboljsava i ne normalizira, tek onda bih nesto poduzimala.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la tamara1981 » 24 ruj 2009, 20:22

Ma pije,čini mi se nekad,i previše i to najčešće čaj od kamilice i tu i tamo mu uspijem uvaliti malo vodice(jana),sokovi i to mu ne pomaže,jede juhice,kuhanu ili pečenu piletinu i tako to,mislim da ga od toga ništa ne bi trebalo zatvoriti.popodne mu narendam jabukice ili tako neko voće,jedino banane izbjegavam... :dunno
D-2008.
˝Nikad nisi prestar da sebi postaviš jos jedan cilj ili da sanjaš još jedan san˝
tamara1981
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ivana7997 » 25 ruj 2009, 17:57

mozes malo detaljnije napisati sto jede? sto je npr danas jeo i kada, a sto je pio? kako je danas sa stolicom?
ivana7997
Abundija

PostPostao/la tamara1981 » 25 ruj 2009, 19:40

Danas smo obavili posao kako treba...iskakao se za sve dane što nije kakao(uz pomoć dupholaca)...jedini problem mi je to što mu ne bih davala sirup svaki put kad ne kaka jer se bojim da se ne navikne
D-2008.
tamara1981
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Bellatrix » 25 ruj 2009, 19:59

Za početak izbaci kamilicu. Ona uopće nije tak fantasrična za djecu kak se dosad mislilo. Maži mu guzu sa mastima tipa deflamol jer on možda osjeti da ga taj hemić boli pa duže trpi. Neka kašice ne budu od banane i keksa, nego po mogućnosti kruška. I nek puno pije. Problem je često i neprehrambene prirode i nestaje kak je i došao.
SLićno je nama bilo neko vrijeme.
"Boji se manje, nadaj se više, jedi manje, žvači više, tuži se manje, diši više, govori manje, reci više, voli više, i sve će dobre stvari biti tvoje." slika
stara Švedska poslovica
Bellatrix
Crveni lav s krilima

PostPostao/la tamara1981 » 25 ruj 2009, 22:03

Bebač mi je tek sad zaspao pa mogu pisati...Ivana,naš jelovnik ide ovako:Kad se probudi oko šest,pola sedam popije flašicu(hipp bio),oko devet idemo u šetnju i trgovinu i tad pojede kiflu(samo sredinu,još mu ne dajem koricu),za ručak(12,pola jedan)juha s povrćem,krumpir i meso(većinom piletina),flašica za popodnevno spavanje(između dva i tri sata),onda kad se probudi jabuka ili hipp voćna kašica plus bobi flips,oko osam,pola devet opet flašica i spavanje.Čaja popije otprilike 6-8 bočica od 125ml,s time da mu još dam malo vode na čašu da pije.Banane,keks i čokoladu mu ne dajem baš zbog stolice,ali mi je nekad palo na pamet,valjda u očaju, da mu pokušam to dati jer mm to obavezno protjera :dunno ...možda je na tatu sav naopak :lol
D-2008.
tamara1981
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mamuška » 25 ruj 2009, 22:17

ovaj bobi flips i čokoladu ,te otprije navedenu pečenu piletinu-neću komentirati iz pristojnosti....
6-8 bočica čaj mu je previšee a definitivno pije malo mlijeka-koliko popije mlijeka u danu?u mililitrima?
-ja bi mu ubacila još bar jednu bočicu u danu
-nas banana protjera ali u kombinaciji s mlijekom...ja to napravim malo rijeđe od kašice i nahranim ju sa žžličicom to je recept moje mame koja je otkrila da frape od banane protjeriva
-zanima me i koji čaj mu daješ-postoji hippov baš za probavu
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 25 ruj 2009, 22:27

ovaj bobi flips i čokoladu ,te otprije navedenu pečenu piletinu-neću komentirati iz pristojnosti....

ne samo to, već i zatvaraju.

voda je bitna, ali ovoliko čaja smeta peristalici. obična nekuhana voda je puno bolja.

pojačaj količinu maslinovog. hrani ga samo kuhanim. ujutro natašte mu možeš dati jednu malu žličicu vrhnja, to je daleko manje štetno od dulkolaksa i sličnih lijekova.
kad vidiš da se muči napravi mu toplu kupku i drži ga unutra. pripremi se da postoji velika vjerojatnost da se pokaka u vodu.
eli
Sveta krava

PostPostao/la tamara1981 » 25 ruj 2009, 23:32

Popije tri flašice po danu i jednu u noći(220ml)...razmišljala sam da mu probam davati manje(140-180 ml),ali češće,samo ne znam da bi bilo kakvog učinka?!?Čokoladu mu kako rekoh ne dajem,a što se tiče frapea od banane,mamuška,jel se to može raditi sa ad ili mora biti obično mlijeko?Od čajeva imamo samo hippove:naranča,dječji,za laku noć,kamilicu i za probavu...jako,jako puno pije i isto toliko piški :dunno ...da mu smanjim količinu čaja?...luda sam od nagađanja...sve se nadam da je to neka faza i da će proći...što se tiče hemoroida on se ne vidi s vanjske strane,doktor misli da je nutarnji,pa se pri tiskanju povrijedi i krvari ali danas srećom nije bilo ni kapi krvi...samo da tako i ostane...sorry što vas davim,na žalost,nemam mamu da ju pitam,a ostale ne želim slušati jer po njihovom sam mu trebala početi davati grah da jede već sa tri mjeseca :conf
D-2008.
tamara1981
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mamuška » 26 ruj 2009, 00:11

tamara1981 je napisao/la: trebala početi davati grah da jede već sa tri mjeseca :conf

ni slučajno ni pod koju cijenu-i samo ti pitaj ovdje imam puno mama koje će ti dati dobar savjet
ja bi probala taj frape i naravno s ad-kravlje ni slučajno u toj dobi
znači kako kaže eli izbaci sve moguće vrste keksića,bobića...kašice začinjene maslinovim uljem,i VODA
možda je samo kako ti kažeš faza ali hemeroid je jako bolna stvar
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mamaidjeca » 18 tra 2011, 20:37

Moj maleni 1 god. i 10 mj. ima tvrdu stolicu. Uzela sam probiotik jogurt, jede sve (kad imam mogućnost kupiti), tu mislim kuhano povrće voče, meso.
Prije dva tjedna počeo je piti kupovno mljeko veliku šalicu od bijele kave 3-4 puta na dan, vodu nikako nije htio, tada sam primjetila nakon pet dana tvrdu stolicu, čokolino redovito je jeo ujutro i imao dobru stolicu ,njega isto ne jede dva tjedna zbog nemogućnosti da ga kupim. Da li bi velika količina kupovnog mljeka mogla uzrokovati tvrdu stolicu? Ako stanje potraje da li bih trebala ići doktoru? Hvala
:) sve što jako volim, sve što jako ljubim, sve za što bih život dala to su moja djeca :*
slikaslika
Mamaidjeca
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.