Sada je: 27 kol 2026, 03:52.

abdukcijske gaćice

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

abdukcijske gaćice

PostPostao/la Krumpirić » 05 lis 2009, 18:00

daje li HZZO dio novaca, di ih ima kupit i koje su najbolje??

ovo drugo mi je bitnije nego prvo.
Krumpirić
Cobra 11

Re: abdukcijske gaćice

PostPostao/la Crazy Daisy » 05 lis 2009, 19:31

prije cca 4 godine išle su na doznaku ful, naravno na preporuku ortopeda. mi smo svoje uzeli u protetici modular, a znam da ih ima i u otosu. ako me sjećanje dobro služi koštaju 400tinjak kuna.
Crazy Daisy
blinkam ko košuta pred farovima

PostPostao/la Krumpirić » 05 lis 2009, 20:12

:kiss
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la kalea » 05 lis 2009, 20:30

kalea
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 05 lis 2009, 20:53

hvala

imam još jedno pitanje, mogu li se bebe s time okretat, TOnka je jako živahna bebica, koja napravi stotine okretaja na dan i odgmiže po vojnički pola kilometra po dnevnom, muči me da će ju to kočit, pa da će bit jako tužna. :/
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la snowwhite » 05 lis 2009, 21:02

krumpi moja kuma je za malu norala nabaviti. ne sjećam se baš točno svea ali znam da je moglo i preko hzzo-a ali ona ih je platila jer je bilo nešto više od 100 kuna pa joj se nije dalo ići po uputnicu. negdje u ilici ako se dobro sjećam. ali nisu bile kao ove na slici sa linka
to je bilo negdje u 6. mjesecu i mala koja je tada imala 4 mjeseca je bila prilično sputena u toma a i bile su vrućine tak da je ona na kraju odustala od toga :dunno
široko je povijala onako sa 2 tetre i švedskom sve do nedavno i sad je fB dobro.

budem ju sutra nazvala pa ti pitam detaljnije.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Krumpirić » 05 lis 2009, 21:08

naša dijagnoza nije strašna- IIA, samo ja imam problema s kralježnicom i ne želim da nju IKAD nešto takvo muči, tako da ću napravit sve, pa i nosat je po čitave dane da ne plače :/
Tonka ima platnene pelene, tako da i jest uvijek u širokom povoju.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Crazy Daisy » 05 lis 2009, 21:11

krumpi, pripremi se na otpor jer nema tu puno pokretljivosti, to je imobilizacija kukova. :hug

no meni su rekli da je najvažije vježbati. kod svakog previjanja po par krugova.
Crazy Daisy

PostPostao/la kalea » 05 lis 2009, 21:42

Hm, i naša dijagnoza je IIa i baš danas smo dobili remenčiće (K ima mjesec dana), prije toga smo tri tjedna široko povijali i vježbali, ali poboljšanje je bilo neznatno. A kak to da ste tako kasno dobili dijagnozu (vidim po potpisu da ti curka ima puna 4 mjeseca)? Kod kojeg ste ortopeda bili?
kalea
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 05 lis 2009, 21:53

to što smo tako kasno dobili dijagnozu je moja krivnja. Nama je na pregledu u bolnici i prvom pregledu pedijatar rekao da je sve ok. Sva sreća da koristimo platnene jer sumnjam da bi široko povijala da imamo pampers.
Naručili smo se u Klaićevu u 7.mjesec ( s mjesec i koji dan) i rekli su nam da ne zapisuju i da zovemo za /ne sjećam se koliko/ dana, kad smo dobili termin, bio je tek u 11.mjesec. To šta smo rekli da će beba tada imat 5mj nitko nije bendao. :/
Dr je rekla da nam se ne žuri, al smo ipak odlučili ići kod Tiefenbacha. I eto. Da smo barem žurili :place

Zašto remenčiće, nama je Tiefenbach rekao da to nije strašna dijagnoza.
Zadnja izmjena: Krumpirić; 05 lis 2009, 22:25; ukupno mijenjano 1 put/a.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la kokomamac » 05 lis 2009, 22:01

moja ema je to nosala, prije 9 godina. nesto vise od 4 mjeseca. dobila sa dva, na redovnoj kontroli u klaicevoj, osli po drugo misljenje i to je bilo to. e. je bila blago :jadnimi receno zivahna beba. u tome je i prosjedila i okretala i dizala se i svasta nesto. :roll: tih par mjeseci muke po abdukcijskima ne pamtim po dobrom, mislim da ima traume od toga, skupa sa mnom :lol al kaj se moze, dok nalaz (kut) nije bil oke, nosala ih je. nakon skidanja se pojavil problem (ne)stajanja na puno stopalo pa smo onda to vjezbali i ispravilo se brzo.

vjezbali smo stalno, stalno kukice kod presvlacenja. :loce

kod nas je bilo li-la ocemo li remencice il gacice, oba doktora su se ipak odlucila za gacice. ne znam jel bi bilo bolje da sam ju sapela u remencice, oni ipak cvrsce to drze, ogranicavaju pokrete i nema majci mrdanja. mozda frustrirajuce, al mozda i ucinkovitije :dunno mozda da pitas jos kojeg doca za misljenje, jel bi to mozda islo brze sa remencicima.. :pee
svoja najdraža laprdaljka
kokomamac
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kokomamac » 05 lis 2009, 22:04

remencice ne skidas svako malo ko gacice. a bitno je cijelo vrijeme drzat glavu bedrene kosti na borbenom polozaju, da si ga rikta u kostima zdjelice.

glede te dijagnoze, i nama je reko da nije strasna,. dok nije bilo uzv, take dijagnoze su prolazile gotovo nezapazeno. jedina posljedica, po njemu, jest u tome da zbog tog malo krivog kuta zglobne povrsine malo vise izlozene trosenju i ranijoj artrozi. a to i nije bezveze. :pee

edit: nes petljam
Zadnja izmjena: kokomamac; 05 lis 2009, 22:08; ukupno mijenjano 2 put/a.
kokomamac
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Crazy Daisy » 05 lis 2009, 22:05

to je najblaža displazija, to samo znači da čašica kuka nije "formirala cijeli krug" odn. nije se skroz razvila. zato je važno raditi vježbije, jer ti kružni pokreti zgloba pomažu da se pravilno formira kuk.

ako malo proguglate i abdukcijske su preradikalne za tu dijagnozu, a pogotovo remečići i trebalo bi biti dovoljno troslojno široko povijanje noću, a danju vježbice i ne stavljati spavati na stomak.
Crazy Daisy

PostPostao/la Krumpirić » 05 lis 2009, 22:14

aaaaaaaaa, T neće spavati drugačije. Morat ćemo se priviknut.
Ja ću joj ih stavit,ako bude jako patila, nosit ćemo ih koliko god izdržava

vježbamo i inače.

koko, reko je da će i ovako prestat najkasnije do Božića, da remenčići nikako ne trebaju.
e, zahvaljujem barem nekom od gore što smo u platnenim pelenama.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la kokomamac » 05 lis 2009, 22:20

aj super. i ja sam svoju siroko povijala do tog prvog pregleda na kojem se ispostavilo da nije bas sve cakum pakum. more neko pricat kaj oce da to nis ne vredi, a bog zna jel bi taj stupanj bil bas tolki il morti gori.. libo me. :whew ja sam i mladju tak povijala. no njoj je nalaz bil kak treba.
kokomamac
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la eli » 05 lis 2009, 22:21

držim fige da se tonkica što prije privikne na abd.gaćice.
a da će za par mjeseci sve biti bo, uvjerena sam.
eli
Sveta krava

PostPostao/la kalea » 05 lis 2009, 22:24

Daisy, ja se ne bih na svoju ruku usudila maknuti te remenčiće i vratiti se na vježbe i široko povijanje. Planiram otići po drugo mišljenje, ali do tada će ih nositi. Doduše, vjerujem da je lakše s bebom od mjesec dana nego sa starijom bebom. I moram priznati da mi se ne čine tako grozni kao što sam zamišljala, noge nisu fiksirane nego su samo u lagano skvrčenom položaju (to valjda da se čašica koja je u našem slučaju strma formira kako treba) i K se zasada previše ne buni na njih. Pretrpjet ćemo tih mjesec-dva kako god bilo, bitno da K kasnije nema problema.
Krumpi, mi smo bili kod Markovca za kojeg mi je naš pedijatar danas potvrdio da je stvarno ok (isto je rekao i za Tiefenbacha) - a zašto je ovaj izabrao remenčiće, a ne abdukcijske gaćice, nemam pojma. Inače smo remenčiće platili, ali ću otići na pregled u Klaićevu, pa kad dobijem doznake za remenčiće, ovi će mi vratiti lovu. A išli smo rano i privatno na pregled samo zato što je K bila na zadak, pa su nam već u rodilištu rekli da je zbog toga veća vjerojatnost da nekaj ne štima, iako su joj kukići klinički bili potpuno u redu.
kalea
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 05 lis 2009, 22:27

puno je lakše kad je beba mala, nadam se da će vama skinut odmah na prvom pregledu i da ćete naše dobi biti bez toga :jadnimi
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la kalea » 05 lis 2009, 22:36

I ja držim vama fige da vam nalaz što prije bude ok i da T što lakše podnese abd. gaćice.
Btw, znaš da je onaj položaj u marami prsa o prsa super za kukiće!
kalea
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Bommea » 05 lis 2009, 22:39

Krumpirić - Prvo sam I. povijala široko do prvog pregleda kukića. Moj I. je počeo nositi abdukcijske gacice od 1.mj.( nakon prve kontrole kukova) svaki dan i danju i nocu i po onoj najvecoj toplini. Sada mora nositi jos 4 tjedna samo nocu. Kukici su ok, bar je tako rekao na prosloj kontroli. Na kontrolu idemo za 15 dana, u Rijeku. Moj mali je spavao u abdukcijskim gacicama na leđima ,pa bi glavicu okrenuo na stranu, a nekad i na trbuhu. Nista to ne smeta. Ortoped je rekao da treba spavati i na trbuhu da ne bi imao zalezanu glavicu. Sa nalazima od doktora tj ortopeda isla sam na HZZO i za 7 dana dosla sam po potvrdu tj nalaz koji mi je komisija odobrila. Sa tim papirima isla sam uzeti abdukcijske gaćice u jednu trgovinu ortopedskih pomagala. Ako te zanima nesto, samo pitaj.
Bommea
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Krumpirić » 05 lis 2009, 22:43

Bommea, koliko on ima sada mjeseci?
Jel bio pokretan u njima, to me zanima?
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Bommea » 05 lis 2009, 22:51

Sad ce imati 4.mj za 7 dana. Kad treba jesti na bocicu stavljam ga u polusjedeci polozaj. Moze biti malo, ali ne cijelo vrijeme. Bebi gacice ne smetaju, ne boli ih nista, ni ne stisce.Moj se poceo okretati, pa kad ima gacice, ne moze se prevrnuti :) Ovo ljeto sam mu ih stavljala preko kratkog bodica, a tako i sada radim.
HZZO placa abdukcijske.
Bommea
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la sandram » 05 lis 2009, 23:12

Pokusala sam sada pronci stare postove nase maratonke Vanje, ali nisam uspjela jer nemam vremena.
Uglavnom, ona je za svoju curicu narucila iz Amerike neke "humanije" abdukcijske gacice u kojima se malecka preporodila.
Krumpiric, ako te zanima, procackaj malo arhivu, to su bile Ljetne bebe 2003 na 0-1 negdje koncem kolovoza.
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

PostPostao/la Crazy Daisy » 06 lis 2009, 09:09

koko kao što rekoh i moje dijete je bilo "upregnuto" 5 mjeseci, zaboga tko će na sebe preuzeti rizik i ignororati liječničku preporuku.
but, kada ti se dijete opire tome toliko žestoko kao što je moja, hebiga izjeda te ono zrno sumnje jeli to baš trebalo tako. :dunno
Crazy Daisy

PostPostao/la Krumpirić » 06 lis 2009, 20:34

sandram, našla sam. To se radi o drugačijim remenčićima, ne o gaćicama :/
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Krumpirić » 06 lis 2009, 20:36

stavili smo ih danas popodne. Čini mi se da je promašio reći nam veličinu i da joj trebaju još "gore" (da je još više rašire noge), teško podnosi (znala sam :/ ), ne može spavati (jer se inače okreće u snu), ne može se igrati-otkad sam joj stavila, nosim ju.
Jedino sada kad čvrsto i mirno spava (prva noćna tura) možda izdrži u njima mirno.

Petra, ona je stalno tako na meni u marami.
Kolica gotovo da nisu u upotrebi.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la mamuška » 06 lis 2009, 20:38

gle šta sam našla-nije skupo jel vam to treba???
http://www.aukcije.hr/item.php?id=640990
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 06 lis 2009, 20:40

hvala ti mamuška, ovo je najmanji broj, a mi imamo veće jer Tonka već ima skoro 70cm. :dada
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la kalea » 06 lis 2009, 22:19

Krumpirić, nadam se da će vam noć proteći mirno, naviknut će se ona već na te gaćice. Jel znaš već koliko ćete ih morati nositi (minimalno)?
Nama je prošla noć bila prva s remenčićima i nije bilo dobro, budila se svako malo i onako tužnjikavo stenjala :(.
kalea
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 06 lis 2009, 22:21

kaže dr 6tjedana...
Krumpirić
Cobra 11

Sljedeća

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 0 gostiju.