ja sam se, zbog rizične trudnoće, osjećala sigurnije s uzv-om kod svakog pregleda. kad su mi obavili mjerenje nn negdje u 12.-om tj, naručili su me tek za 7-8 tjedana. u međuvremenu, nakon jedno 3 tj, stanje se zakompliciralo, moj miom je dosegnuo popriličnu veličinu i napravio kuršlus u mojoj utrobi, skoro za sobom povukao jajnik, tako da sam s 15tj, nakon dva-tri dana užasnih bolova, završila u bolnici, crp do neba (ali, po nekim pokazateljima, u padu), i pred operaciju, koja je u zadnji tren izbjegnuta. kasnije ništa nije prepušteno slučaju, ali sam upozorena da česti uzv nisu dobri, iako su mi ih, dok sam skoro dva mj ležala u bolnici, često radili. pa se tako dogodilo, kad sam u 29.-om tj po drugi put došla u bolnicu, u jednoj noći napravili uzv 7 puta!
nikad, ni prije, ni tada, ni poslije, nije to trajalo duže od 8-10 min, to je stvarno bio maksimum.kad sam u bolnici svakih par dana krvarila i završavala u predrađaoni na indometacinu, niti jedan od dežurnih mi ne bi napravio uzv. samo lijek, i promatranje. kad se, nakon kraćeg izbivanja pojavio moj dr, odmah je pogledao i vidio retroplacentarni hematom zbog koje se moje mirovanje moralo pretvoriti u strogo mirovanje.zašto ostali nisu ništa potražili na uzv, nemam pojma.
dr koji me vodio je odličan dijagnostičar (što mi je puno značilo jer amnio za mene nije bila opcija zbog prevelike deformiranosti maternice), i meni bi dulje trajanje uzv-a bilo uznemirujuće, a ne umirujuće, ne znam baš da bih previše vjerovala u njegove sposobnosti.sam mi je naglasio da nije pobornik 3d i 4d uzv-a zbog puke zabave- inače, sd ima 4d uzv, ne znam samo koga na taj naručuju, niti jedna od 'ležačica' na patologiji nije bila